Life

Copacul din România care face mere și pere în același timp. Imagini rare cu ”pomul-minune”

Arborele fructifer de pe meleagurile românești care face mere și pere în aceeași perioadă. Poze unice cu ”pomul-minune”.
20.08.2023 | 14:35
Copacul din Romania care face mere si pere in acelasi timp Imagini rare cu pomulminune
Arborele fructifer de pe meleagurile românești care face mere și pere în aceeași perioadă. Poze unice cu ”pomul-minune”. Sursa foto: captură video TikTok
ADVERTISEMENT

Copacul din România care face mere și pere în același timp. Imagini rare cu “pomul-minune” pentru care există o explicație. Foarte mulți agricultori susțin că este vorba de o tehnică foarte cunoscută, dar mai complicată.

Arborele fructifer de pe meleagurile românești care face mere și pere în aceeași perioadă. Poze unice cu ”pomul-minune”

Arborele fructifer de pe meleagurile românești care face mere și pere în aceeași perioadă poate fi văzut într-o filmare de pe Internet. Poze unice cu ”pomul-minune” care i-a impresionat pe internauți. Clipul din social media are peste 22.000 de aprecieri.

ADVERTISEMENT

Cei care au vizualizat imaginile de pe rețelele de socializare au rămas uimiți datorită faptului că acest copac face două tipuri de fructe simultan. Totul are loc mulțumită unei tehnici numite altoire prin despicătură.

Metoda poate fi folosită cu orice fel de pomi fructiferi. În felul acesta agricultorii pot avea copaci hibrizi, mai ales dacă spațiul din curte nu este unul foarte mare. Procesul se poate realiza de două ori pe an: primăvara și spre sfârșitul verii.

ADVERTISEMENT

„Cea mai tare chestie pe care am văzut-o în viața mea”, se aude pe fundalul videoclipului de pe TikTok. Copacul care face mere și pere în același timp este văzut de mulți ca un fenomen rar, dar nu este tocmai așa.

Cum se face altoirea pomilor în despicătură

Altoirea pomilor în despicătură este o tehnică populară, dar care are și o serie de dezavantaje. Rezultatele nu sunt niciodată sigure, chiar dacă la 1-2 luni de la proces semnele par unele pozitive. Lucrurile pot fi înșelătoare.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună perioadă din an pentru a recurge la această metodă este primăvara, în lunile martie-aprilie. Pentru plantare se alege o zi în care temperaturile nu sunt foarte ridicate, ci în jur de 10-15 grade Celsius.

Se folosesc portaltoi cu ramuri ce au un diametru cuprins între 2 și 8 cm sau chiar mai groase, în funcție de experiența fiecărui gospodar. Ele se recoltează înainte de pornirea vegetației, în martie, și se păstrează la frigider prin mai multe metode.

ADVERTISEMENT

Imediat după fasonare baza se înfășoară cu hârtie igienică care se udă și apoi se acoperă cu folie strech. Mai mult, oamenii trebuie să știe că ramurile altoi se recoltează de la pomi sănătoși și de la soiuri valoroase, pe placul vostru.

ADVERTISEMENT
Tags: