Life

Copacul pe care nu trebuie să-l plantezi în curte. E adus din China și îți poate face mult rău

Copacul pe care nu ar trebui să-l plantezi la tine în curte. Această plantă provine din China și poate fi foarte periculoasă.
23.04.2023 | 09:30
Copacul pe care nu trebuie sal plantezi in curte E adus din China si iti poate face mult rau
Copacul pe care nu trebuie să-l plantezi la tine în curte. Sursa foto: Freepik/wirestock
ADVERTISEMENT

Agudul este copacul pe care nu ar fi bine să-l plantezi în curte. Provine din China și este periculos din mai multe puncte de vedere. Iată ce trebuie să știi înainte să-l plantezi la tine în grădină.

Copacul pe care nu trebuie să-l plantezi la tine în curte. Poate fi periculos

Alegerea plantelor pentru grădina ta poate reprezenta o adevărată provocare. Unele sunt foarte pretențioase și necesită o îngrijire corespunzătoare. Totodată, pot reprezenta un pericol pentru alte plante.

ADVERTISEMENT

Cunoscut și sub numele de Dud Negru, agudul este un copac cu creștere rapidă, provenit din China, dar nu reprezintă întotdeauna o alegere bună pentru curtea ta. De altfel, trebuie să alegi întotdeauna cu mare grijă plantele de grădină.

Acești copaci au rădăcinile agresive, care pot ridica trotuarele și pot sugruma canalizările. Rădăcinile agudului pot crea mari probleme pentru proprietarii de case, astfel că acest copac ar putea să nu fie potrivit pentru grădina ta.

ADVERTISEMENT

De asemenea, copacii fără fructe, crescuți pentru a hrăni viermii de mătase, sunt copaci mari de umbră și au nevoie de tăiere frecventă. Agudul nu este cel mai bun copac, din punct de vedere ornamental, și există mulți alți copaci mai bine crescuți din care poți alege.

Din punct de vedere estetic, agudul nu este cel mai atractiv copac și s-ar putea să nu fie potrivit pentru grădina ta, dacă vrei ca aceasta să arate bine, notează redacția.ro.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care agudul nu este cea mai bună alegere la tine în grădină este faptul că produse cantități foarte mari de polen. La prima vedere, acest lucru nu ar putea părea o problemă, însă polenul atrage multe insecte și viermi de mătase. Aceștia pot distruge și alți pomi din grădina ta. Astfel, copacul poate afecta sănătatea plantelor tale.

De ce ai nevoie de mult spațiu dacă vrei să plantezi un agud

Fructele agudului sunt purtătoare de greutate și pot să cadă mai multe decât ai putea mânca, poate chiar toate deodată. În plus, fructele dudului negru trebuie culese și utilizate în mod corespunzător.

ADVERTISEMENT

Proprietarii care nu au suficient spațiu pentru a depozita aceste fructe trebuie să se gândească de două ori înainte de a-și planta un agud. Aceștia trebuie să aibă suficient spațiu pentru a depozita fructele culese sau căzute.

ADVERTISEMENT
Tags: