News

Copii accidentați în drum spre școală în județul Buzău. O șoferiță a lovit un grup de elevi pe trecerea de pietoni

Un grup de copii care mergeau spre școală a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. Patru dintre minori au ajuns la spital
23.01.2024 | 11:51
Copii accidentati in drum spre scoala in judetul Buzau O soferita a lovit un grup de elevi pe trecerea de pietoni
Mai mulți copii au ajuns la spital pentru îngrijiri Foto cu caracter ilustrativ: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Grupul de copii traversa DN2C, în localitatea Smeeni din județul Buzău îndreptându-se spre școală când a fost surprins și accidentat de un autovehicul condus de o șoferiță în vârstă de 29 de ani.

Copii accidentați în drum spre școală în județul Buzău

Patru dintre copii, cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, au ajuns la spital pentru îngrijiri. În urma producerii accidentului, traficul în zonă s-a desfășurat cu dificultate, fiind dirijat de polițiști.

ADVERTISEMENT

”Din primele date de la fața locului se pare că un autovehicul a surprins și accidentat pietoni aflați în traversarea drumului”, a informat, imediat după producerea accidentului, Biroul de Presă al IPJ Buzău.

Accidentul s-a produs la ora 7.06, la scurt timp după ce microbuzul școlar al comunei Smeeni a lăsat un grup de copii în stația din centrul localității, pentru a merge la școală, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

După ce au coborât în stație, elevii au traversat șoseaua pe trecerea de pietoni, iar la un moment dat o mașină a intrat în ultimii copii din grup. Șoferița ar fi frânat înainte de marcajul pietonal, însă mașina s-a oprit greu, din cauza carosabilului alunecos.

Poliția a revenit cu mai multe detalii legate de momentul impactului. Oamenii legii au mai precizat și că în cauză a fost deschis un dosar penal. Unul dintre copii ar avea un traumatism la picior.

ADVERTISEMENT

”Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția Costești către Pogoanele de către o șoferiță de 39 de ani, din Smeeni, a surprins și accidentat mai mulți pietoni minori care s-ar fi angajat în traversarea drumului în zona marcajului pietonal.

În urma evaluării medicale inițiale, patru minori, cu vârste cuprinse între între 10 și 13 ani, au fost transportați la spital pentru îngrijiri de specialitate.

ADVERTISEMENT

În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul” , au mai precizat reprezentanții IPJ Buzău.

ADVERTISEMENT