News

Copii atacaţi cu cuţitul în plină stradă, în Polonia. Un băieţel de cinci ani a fost ucis

Atac sălbatic cu cuţitul în oraşul polonez Poznan, în apropierea unei grădiniţe. Un bărbat s-a năpustit asupra unui grup de copii.
18.10.2023 | 15:11
Copii atacati cu cutitul in plina strada in Polonia Un baietel de cinci ani a fost ucis
Imagine de la locul atacului din Poznan Foto: PAP
ADVERTISEMENT

Un atac cu cuțitul a avut loc miercuri, asupra unui grup de preșcolari din orașul Poznań. Un bărbat a înjunghiat un băiețel de 5 ani și, în ciuda eforturilor medicilor, copilul nu a putut fi salvat.

Atacatorul are 71 de ani

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 10, pe strada Karwowskiego din Poznań. După cum a declarat Robert Judek, de la serviciul de ambulanță Poznań, informațiile preliminare arată că un grup de copii se afla pe stradă, moment în care un bărbat a alergat spre ei și a înjunghiat un băiețel de 5 ani.

ADVERTISEMENT

A fost chemată rapid o ambulanță și prima echipă de paramedici a ajuns la fața locului după doar 4 minute. Următoarea ambulanță a sosit un minut mai târziu.

Băiatul de 5 ani a fost înjunghiat în zona pieptului, fiind cel mai grav rănit din grupul de copii atacați. Deși a fost transportat de urgență la spital, din păcate el nu a mai putut fi salvat.

ADVERTISEMENT

Potrivit RMF FM, atacatorul, în vârstă de 71 de ani, amenințase anterior copiii. După atac, acesta a fugit de la fața locului, dar a fost reținut rapid de o polițistă aflaă în afara orelor de lucru.

După cum a declarat Andrzej Borowiak, purtătorul de cuvânt al poliției din Wielkopolska, într-un interviu pentru TVN24, încă nu se cunosc motivele pentru care bărbatul de 71 de ani l-a atacat pe băiat. De asemenea, nu există informații că atacatorul ar fi avut vreo legătură cu copiii.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost dus la secția de poliție unde va fi audiat. De asemenea, poliția vorbește cu martori și verifică înregistrările de la camerele din apropiere.

Primarul orașului Poznan, Jacek Jaskowiak, a declarat că micuţii se aflau la plimbarea cu educatoarea lor când s-a produs atacul. “S-a întâmplat lângă o grădiniță din orașul. Știm deja că făptuitorul este un polonez care are 71 de ani, dar nu cunosc detaliile acestui incident.

ADVERTISEMENT

Îmi pare extrem de rău. Facem deja tot posibilul pentru a oferi îngrijire psihologică acelor copii care au fost martorii evenimentului macabru. Pentru mine este ceva de neînțeles. Presupun că a fost fie o persoană instabilă psihic, fie bolnavă”, a spus primarul.

ADVERTISEMENT