News

Atac cu cuțitul într-un tren din Japonia. Trei persoane au fost rănite

Poliția japoneză a anunțat că suspectul, un bărbat în vârstă de 37 de ani, a fost reținut. Autoritățile au precizată că acesta avea asupra sa trei cuțite
23.07.2023 | 12:39
Atac cu cutitul intrun tren din Japonia Trei persoane au fost ranite
Atacurile cu cuțitul sunt dese în Japonia. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Trei persoane au fost rănite duminică într-un atac cu cuțitul într-un tren din regiunea Osaka, din vestul Japoniei. Poliția japoneză a anunțat că l-a arestat pe autorul atacului, un bărbat în vârstă de 37 de ani.

Atac cu cuțitul în Japonia

Victimele sunt un conductor de tren, cu o vârstă de sub 30 de ani, și doi pasageri de sex masculin, unul tânăr în jur de 20 de ani și un altul mai în vârstă, în jur de 70 de ani. Cele trei vicitime au fost transportate la spital cu răni care nu le pun viața în pericol, transmite AFP, care citează oficiali japonezi.

ADVERTISEMENT

Suspectul, un bărbat în vârstă de 37 de ani, era înarmat cu trei cuțite atunci când a fost arestat în stația Rinku Town din regiunea Osaka, a precizat poliția locală. El a fost arestat pentru tentativă de omor și a recunoscut deja că a comis atacul de duminică dimineața. Poliția japoneză a precizat că încă investighează motivul care l-a determinat pe atacator la acest gest.

Japonia, țara cu cea mai scăzută criminalitate

Crimele violente sunt rare în Japonia, care are una dintre cele mai scăzute rate a criminalității din lume, dar și unele dintre cele mai stricte legislații privind armele de foc. Totuși, există cazuri în care au loc înjunghieri și chiar împușcături, așa cum a fost asasinarea fostului prim-ministru Shinzo Abe anul trecut.

ADVERTISEMENT

Numărul de infracțiuni înregistrate în Japonia a crescut în 2022 pentru prima dată în ultimii 20 de ani, aparent în parte din cauza creșterii infracțiunilor stradale pe măsură ce restricțiile COVID-19 au fost relaxate.

În total, anul trecut, în Japonia au avut loc 601.389 de incidente în care a fost comisă o infracțiune, în creștere cu 5,9% față de 2021, când rata a atins cel mai scăzut nivel din perioada postbelică. Atât consultările privind violența domestică, cât și cazurile de suspiciune de abuz asupra copiilor au atins cele mai mari niveluri din toate timpurile.

ADVERTISEMENT

Într-un sondaj online realizat de Agenția Națională de Poliție în luna octombrie a anului trecut, 67,1% dintre respondenți au considerat că siguranța publică în Japonia a scăzut în ultimii 10 ani, posibil afectată de asasinarea fostului premier Shinzo Abe în luna iulie 2022, precum și de o serie de înjunghieri în ultimii ani.

Unul dintre cele mai celebre astfel de cazuri s-a petrecut în noiembrie 2021. Atunci, un tânăr de 24 de ani, îmbrăcat într-un costum de Haloween ce-l întruchipa pe Joker, personajul din filmele Batman, a ucis o persoană și a rănit alte 16 după un atac cu cuțitul într-un metrou din Tokio. Verdictul în acest caz este așteptat pe 31 iulie. Atacatorul le-a spus anchetatorilor că “voia să ucidă oameni și să primească pedeapsa cu moartea”.

ADVERTISEMENT

În august 2021, 10 pasageri dintr-un tren din Tokyo au fost înjunghiați de un bărbat cu un cuțit. Suspectul s-a predat ulterior într-un magazin, a relatat la vremea respectivă NHK. Poliția Metropolitană din Tokyo a declarat că bărbatul a mărturisit că “voia doar să ucidă orice femeie care părea fericită, pe oricine”.

În 2019, două persoane, inclusiv o fetiță de 11 ani, au fost ucise și alți 17 copii au fost răniți într-o serie de înjunghieri în orașul Kawasaki, la aproximativ 21 de kilometri de Tokyo. În 2016, 19 persoane au fost ucise într-un atac la un centru de îngrijire pentru persoane cu dizabilități – cea mai mortală crimă în masă din Japonia de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT
Tags: