Life

Copiii prințului Harry și ai lui Meghan Markle nu vor primi titlurile de Alteța Sa Regală: “Au fost necruțători”

Copiii prințului Harry și ai lui Meghan Markle nu vor primi titlurile de Alteța Sa Regală. Ducii de Sussex ar fi “furioși”.
17.09.2022 | 09:48
Copiii printului Harry si ai lui Meghan Markle nu vor primi titlurile de Alteta Sa Regala Au fost necrutatori
Copiii prințului Harry și ai lui Meghan Markle nu vor primi titlurile de Alteța Sa Regală. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prințul Harry și Meghan Markle sunt furioși deoarece copiii lor nu vor titlurile de Alteța Sa Regală. Archie și Lilibet vor fi numiți doar prinț și prințesă de către Regele Charles al III-lea.

Copiii prințului Harry și ai lui Meghan Markle nu vor primi titlurile de Alteța Sa Regală

Copiii ducilor de Sussex, Archie (3 ani) și Lilibet (1 an) nu vor primi titlul de Alteța Aa Regală (ASR) atunci când vor și numiți prinț și prințesă de către rege. Din acest motiv, Harry și Meghan ar fi “furioși”.

ADVERTISEMENT

Regele Charles a fost de acord să emită documente pentru a le acorda titlurile de prinț și prințesă celor doi. Acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat.

O sursă a declarat pentru The Sun că ducii de Sussex ar fi avut “discuții tensionate” cu noul rege în privința titlurilor acordate lui Archie și Lilibet.

ADVERTISEMENT

Prințul Harry și Meghan Markle s-ar fi plâns de faptul că Prințul Andew și fiicele lui, Prințesele Eugenie și Beatrice, au statutul de Alteța Sa Regală, deși aceștia nu sunt membri ai familiei regale în activitate.

“Harry și Meghan au fost îngrijorați de problema securității, iar faptul că sunt prinț și prințesă le aduce dreptul de a avea anumite niveluri de securitate regală.

ADVERTISEMENT

Au existat multe discuții în ultima săptămână. Ei au insistat că Archie și Lilibet sunt prinț și prințesă. Au fost necruțători de când a murit regina.

Dar au rămas furioși pentru că Archie și Lilibet nu pot lua titlul de ASR. Acesta este acordul, pot fi prinț și prințesă, dar nu ASR, deoarece nu sunt membri ai familiei regale care lucrează.”, a mai declarat sursa respectivă.

ADVERTISEMENT

Archie și Lilibet au dreptul la aceste titluri în urma decesului Reginei Elisabeta a II-a, ca parte a regulilor stabilite de Regele George al V-lea în 1917. Acestea limitau numărul de membri ai familiei regale care folosesc titlul ASR.

“Harry și Meghan ar trebui să fie mulțumiți”

Un expert regal a vorbit despre nemulțumirile ducilor de Sussex. Acesta a amintit faptul că nici Prințesa Diana și Sarah Ferguson nu au mai avut titlurile de ASR după ce au divorțat de soții lor.

“Să-i lăsăm pe Archie și Lilibet să devină prinț și prințesă, dar să nu aibă titlurile ASR ar fi un compromis clasic. Același lucru s-a întâmplat cu Diana și Fergie după ce au divorțat de Charles și Andrew.

Și, bineînțeles, Sarah Ferguson este și astăzi ducesă de York. Harry și Meghan ar trebui să fie mulțumiți, deoarece folosirea de prinț sau prințesă sună bine în State.

Dar, chiar dacă copiii lor sunt încă sus în linia de succesiune, ei nu vor fi membri ai familiei regale care lucrează, așa că este foarte corect să nu aibă titluri., a declarat Phil Dampier pentru Daily Mail.

Expertul regal a mai spus că Harry și Meghan ar trebui să fie “recunoscători” pentru acest compromis.

În 2020, Harry și Meghan și-au anunțat intenția de a renunța la rolurile de membri seniori ai Casei Regale. Cei doi s-au mutat în California și locuiesc alături de copiii lor.

Ducii de Sussex au încetat să-și mai folosească titlurile de ASR după ce au renunțat la statutul de membri seniori ai familiei regale.

În ultimii ani au existat numeroase tensiuni între Casa Regala și ducii de Sussex. La începutul anului trecut, cei doi i-au acordat un interviu controversat lui Oprah Winfrey.

La momentul respectiv, Meghan Markle a acuzat familia regală de rasism. Fosta actriță spunea atunci că au existat discuții privind culoarea pielii lui Archie atunci când era însărcinată cu el.

ADVERTISEMENT