News

Copil de 10 ani, accidentat la un loc de joacă din Suceava. Un copac s-a prăbușit peste el

Copil de 10 ani, accidentat în timp ce se afla la un loc de joacă, în municipiul Suceava. Un arbore de mari dimensiuni a căzut peste el.
08.07.2023 | 22:10
Copil de 10 ani accidentat la un loc de joaca din Suceava Un copac sa prabusit peste el
Băiat de 10 ani, accidentat la un loc de joacă din Suceava. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Ziarul de Iași/Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Copil de 10 ani, accidentat la un loc de joacă. Un copac s-a prăbușit peste el, iar minorul a fost rănit. Evenimentul care putea avea urmări tragice a avut loc, sâmbătă, 8 iulie, în municipiul Suceava.

Copil de 10 ani, accidentat la un loc de joacă

Băiețelul, în vârstă de 10 ani, se afla în zona spațiului de joacă destinat copiilor, din Piața Mică. La un moment dat, un arbore de mari dimensiuni s-a prăbușit chiar în timp ce băiatul se afla în locul respectiv.

ADVERTISEMENT

Oamenii din zonă au sunat de urgență la 112 și au sesizat incidentul. La fața locului au ajuns reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Suceava. De asemenea, pompierii au sosit la spațiul de joacă pentru a îndepărta copacul.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava (ISU), băiețelul nu a suferit răni grave, care să îi pună viața în pericol. Copilul s-a ales cu o leziune la mână. Acesta a primit îngrjiri medicale la fața locului.

ADVERTISEMENT

„Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean sosit la faţa locului a monitorizat un minor în vârstă de aproximativ 10 ani, cu o contuzie minoră la o mână, nefiind nevoie de transportul la o unitate spitalicească”, au transmis reprezentanții ISU Suceava, potrivit Ziarul de Iași.

Băiat de 16 ani, preluat de un elicopter SMURD după ce un copac s-a prăbușit peste el

Un alt incident grav a avut loc la finalul lunii mai în Brașov. Un băiat de 16 ani a fost rănit după ce un copac s-a prăbușit peste el. Totul s-a petrecut într-o pădure din localitatea Budila, Valea Popii.

ADVERTISEMENT

Se pare că băiatul se afla împreună cu un alt adolescent, în vârstă de 17 ani, în zona respectivă pentru a aduna crengi uscate. Cei doi au ajuns într-un loc abrupt, iar în timp ce urcau panta, aborele a căzut peste minorul de 16 ani.

„Secția de Poliție Rurală Feldioara a fost sesizată cu privire la faptul că un minor, în vârstă de 16 ani, din comuna Budila, ar fi suferit vătămări corporale în urma unui eveniment ce ar fi avut loc în zona împădurită Valea Popii, din localitatea Budila, județul Brașov.

ADVERTISEMENT

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că victima, însoțită fiind de un alt minor, în vârstă de 17 ani, s-a deplasat în zona respectivă pentru a căuta crengi uscate, sens în care a urcat o pantă destul de înclinată, dar a alunecat, suferind vătămări corporale”, au transmis reprezentanții IPJ Brașov, la vremea respectivă.

Băiatul a fost preluat de un elicopter SMURD, în stare de conștiență, dar cu multiple leziuni. El a suferit un traumatism cranio-cerebral și o fractură de femur. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

ADVERTISEMENT
Tags: