News

Copil de 12 ani, lovit pe trecerea de pietoni. Șoferul mașinii este cercetat pentru vătămare corporală

Un copil de 12 ani a fost lovit de o autoutilitară pe o trecere de pietoni semnalizată din localitatea Șag (județul Timiș).
30.09.2023 | 14:12
Copil de 12 ani lovit pe trecerea de pietoni Soferul masinii este cercetat pentru vatamare corporala
Copilul a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Polițiștii din județul Timiș au deschis dosar penal pentru vătămare din culpă după ce șoferul unei autoutilitare, în vârstă de 64 de ani, a lovit un copil de 12 ani, care traversa strada regulementar, pe o trecere de pietoni, informează Tion.ro.

Accidentul a avut loc sâmbătă dimineața la intrarea înn localitatea Șag. Un bărbat de 64 de ani mergea la volanul unei autoutilitare pe DN 59, dinspre Timișoara către localitatea Jebel. Într-un moment de neatenție a lovit un băiat de 12 ani care traversa pe o trecere de pietoni, semnalizată corespunzător.

ADVERTISEMENT

Minorul a fost rănit în urma impactului și apoi a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale. Șoferul a fost testat cu aparatele alcooltest și drugtest, însă rezultatele au ieșit negative. Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Un accident mult mai grav a avut loc noaptea trecută la Cluj unde un polițist local a murit fiind călcat de tren. Bărbatul avea 40 de ani. Anchetatorii încearcă să identifice circumstanțele în care s-a produs tragedia, printre ipotezele luate în calcul fiind și cea a sinuciderii.

ADVERTISEMENT

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați în urmă cu puține momente să intervină în apropiere de strada Fabricii de Zahăr, lângă trecerea la nivel cu calea ferată, unde un bărbat a fost lovit de tren”, a anunțat vineri seara, ISU Cluj.

Ajunși la fața locului, pompierii au descoperit că bărbatul murise. Circulația trenurilor pe respectiva linie a fost oprită timp de mai bine de o oră, timp în care polițiștii au făcut primele cercetări la fața locului în cadrul anchetei.

ADVERTISEMENT

La data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj au fost fost sesizați despre faptul că la ieșire din stația C.F.R. Cluj-Napoca, zona străzii Răsăritului, un bărbat ar fi fost accidentat de un tren.

O echipa operativă de polițiști s-a deplasat la fața locului pentru efectuarea cercetărilor, stabilind faptul că cele sesizate se confirmă, identificând un bărbat, de 40 de ani, din Cluj-Napoca, din nefericire decedat”, a precizat Inspectoratul Județean de Poliție Cluj.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că, în ultimele 24 de ore, peste 600 de permise de conducere au fost reținute de către polițiști, dintre care 50 fiind pentru consum de alcool şi 15 în cazul unor șoferi suspectați că au consumat droguri.

ADVERTISEMENT