News

Copil de 2 ani, căzut de la etajul 2. Mama s-a aruncat după el. Micuțul e în stare gravă

Un copil a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de la etajul doi.
25.06.2021 | 17:34
Copil de 2 ani cazut de la etajul 2 Mama sa aruncat dupa el Micutul e in stare grava
Copil de 2 ani, căzut de la etajul 2. Mama s-a aruncat după el. Micuțul e în stare gravă. Sursa: SMURD
ADVERTISEMENT

Un copil de 2 ani a căzut de la etajul 2 al unui imobil din localitatea Podul Turcului, județul Bacău. Mama a încercat să-l salveze și s-a aruncat după el. Micuțul a suferit un traumatism cranio-cerebral și a fost transportat de urgență cu un elicopter la Spitalul din Iași.

Mama copilului și-a luxat o gleznă și a fost dusă la spitalul din Bacău.

Copil de 2 ani, căzut de la etajul 2. Mama s-a aruncat după el

Un copil de aproape 2 ani din județul Bacău a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de la etajul 2 al locuinței. Acesta a ajuns pe balcon, a alunecat și a căzut în gol.

ADVERTISEMENT

În încercarea de a-l salva mama micuțului s-a aruncat după el. Se pare că distanța a fost de aproximativ 4 metri.

“Ambulanța Vaslui a fost solicitată să intervină în localitatea băcăuană Podu Turcului pentru două victime, mamă și fiu, căzute accidental de la înălțime.

ADVERTISEMENT

Într-un moment de neatenție, copilul a căzut de la balconul locuinței sale pe acoperișul unei clădiri învecinate, iar mama s-a aruncat după el să îl salveze.

La caz a fost alocat un echipaj B2 cu asistent medical din substația Bârlad. Copilul prezenta un traumatism cranio-cerebral cu alterarea stării de cunoștință, iar mama un traumatism de gleznă”, a spus purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

ADVERTISEMENT

Medicii de la ambulanță au solicitat un elicopter SMURD care l-a transportat pe copil la Spitalul Sfânta Maria din Iași. Mama copilului a fost dusă la alt spital, în Bacău.

Până al sosirea ambulanței, primul ajutor i-a fost acordat micuțului de o asistentă care era în timpul ei liber și trecea prin zonă.

ADVERTISEMENT

Un copil a căzut de la etajul 9 în București

În urmă cu trei luni în capital a avut loc o tragedie asemănătoare. Un copil, tot de 2 ani, a căzut în gol de la etajul 9 al unui bloc. Mama era acasă împreună cu copilul, dar aceasta se afla în bucătărie. Vecinii au declarat atunci că femeia era mereu extrem de atentă și grijulie.

Polițiștii au făcut o serie de recomandări pentru a fi evitate asemenea evenimente tragice. Copii ar trebui mereu supravegheați, iar în cazul în care părinții nu sunt aproape de ei, toate geamurile ar trebui să fie închise.

ADVERTISEMENT
Tags: