ADVERTISEMENT
News

Copil de 2 ani, căzut de la etajul 2. Mama s-a aruncat după el. Micuțul e în stare gravă

Un copil a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de la etajul doi.
Autor: Anca Flondor | 25.06.2021 | 17:34
Copil de 2 ani, căzut de la etajul 2. Mama s-a aruncat după el. Micuțul e în stare gravă
Copil de 2 ani, căzut de la etajul 2. Mama s-a aruncat după el. Micuțul e în stare gravă. Sursa: SMURD

Un copil de 2 ani a căzut de la etajul 2 al unui imobil din localitatea Podul Turcului, județul Bacău. Mama a încercat să-l salveze și s-a aruncat după el. Micuțul a suferit un traumatism cranio-cerebral și a fost transportat de urgență cu un elicopter la Spitalul din Iași.

ADVERTISEMENT

Mama copilului și-a luxat o gleznă și a fost dusă la spitalul din Bacău.

Copil de 2 ani, căzut de la etajul 2. Mama s-a aruncat după el

Un copil de aproape 2 ani din județul Bacău a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de la etajul 2 al locuinței. Acesta a ajuns pe balcon, a alunecat și a căzut în gol.

În încercarea de a-l salva mama micuțului s-a aruncat după el. Se pare că distanța a fost de aproximativ 4 metri.

ADVERTISEMENT

“Ambulanța Vaslui a fost solicitată să intervină în localitatea băcăuană Podu Turcului pentru două victime, mamă și fiu, căzute accidental de la înălțime.

Într-un moment de neatenție, copilul a căzut de la balconul locuinței sale pe acoperișul unei clădiri învecinate, iar mama s-a aruncat după el să îl salveze.

ADVERTISEMENT

La caz a fost alocat un echipaj B2 cu asistent medical din substația Bârlad. Copilul prezenta un traumatism cranio-cerebral cu alterarea stării de cunoștință, iar mama un traumatism de gleznă”, a spus purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Medicii de la ambulanță au solicitat un elicopter SMURD care l-a transportat pe copil la Spitalul Sfânta Maria din Iași. Mama copilului a fost dusă la alt spital, în Bacău.

ADVERTISEMENT

Până al sosirea ambulanței, primul ajutor i-a fost acordat micuțului de o asistentă care era în timpul ei liber și trecea prin zonă.

Un copil a căzut de la etajul 9 în București

În urmă cu trei luni în capital a avut loc o tragedie asemănătoare. Un copil, tot de 2 ani, a căzut în gol de la etajul 9 al unui bloc. Mama era acasă împreună cu copilul, dar aceasta se afla în bucătărie. Vecinii au declarat atunci că femeia era mereu extrem de atentă și grijulie.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au făcut o serie de recomandări pentru a fi evitate asemenea evenimente tragice. Copii ar trebui mereu supravegheați, iar în cazul în care părinții nu sunt aproape de ei, toate geamurile ar trebui să fie închise.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!