Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cornel Dinu a comentat prezența lui Mircea Lucescu în anturajul naționalei și celebra poză cu familia Iordănescu

Cornel Dinu a vorbit despre aparția lui Mircea Lucescu în anturajul naționalei. Acesta este de părere că sfaturile lui Anghel Iordănescu și „Il Luce” îl pot ajuta pe selecționer.
27.03.2024 | 20:14
Cornel Dinu a comentat prezenta lui Mircea Lucescu in anturajul nationalei si celebra poza cu familia Iordanescu
Cornel Dinu a comentat prezența lui Mircea Lucescu în anturajul naționalei și celebra poză cu familia Iordănescu. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu l-au însoțit pe Edi Iordănescu în deplasarea de la Madrid pentru amicalul pierdut cu Columbia, scor 2-3. Cornel Dinu spune că sfaturile celor doi mari antrenori din România îl pot ajuta, însă are și un avertisment pentru selecționer.

Cornel Dinu, despre prezența lui Mircea Lucescu în anturajul naționalei: „Poate să fie doar benefică”

„Tricolorii” au dat piept cu o selecționată într-o formă de zile mari la Madrid, iar elevii lui Edi Iordănescu au dezamăgit în Spania. Columbia a pus probleme mari echipei naționale, care a profitat de relaxarea columbienilor din ultimele minute și a înscris două goluri.

ADVERTISEMENT

Lângă echipa națională a României au fost și nume cu greutate precum Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu. Cornel Dinu a comentat prezența lui „Il Luce”, dar și poza cu familia selecționerului.

„Prezența lui Mircea Lucescu alături de o echipă poate să fie doar benefică pentru că are experiență, are atâția ani în marele fotbal. Este adevărat că a stat vreo 11, 12 ani la Shakhtar, dar acolo a avut niște rezultate deosebite, deci este benefică.

ADVERTISEMENT

Un antrenor ca Mircea Lucescu sau chiar Anghel Iordănescu are niște viziuni, care ascultate pot să fie doar folositoare. Problema este cum le pui în practică, dacă Mircea spune că trebuie să existe mai multe combinații pe părțile laterale”, a spus Dinu la FANATIK SUPERLIGA, emisiune poate fi urmărită live pe FANATIK.RO, de la ora 10:30, în fiecare zi de luni, marți și vineri.

Sfat pentru Edi Iordănescu: „Să îi înveți pe jucători ce spune Mircea Lucescu”

Cornel Dinu este de părere că Edi Iordănescu trebuie să țină cont de sfaturile lui Mircea Lucescu și să le pună cu atenție în aplicare. Fostul mare internațional român spune că selecționerul ar trebui să lucreze mai mult tactic în zilele pe care le are la dispoziție cu jucătorii.

ADVERTISEMENT

„Atunci pregătești triunghiul care să îți facă combinația laterală în dreapta sau în stânga din fundașul dreapta sau stânga, mijlocaș și atacantul lateral. Acolo faci diferite trasee de joc pe care le antrenezi, pentru că la o echipă națională stai cinci zile.

75% din antrenament ar trebui lucrat numai tactic. Din păcate nu văd acest lucru la echipa noastră națională. Să nu luăm ultimele minute, pentru că au semănat oarecum cu Elveția.

ADVERTISEMENT

Ce spune Mircea Lucescu poate să fie doar folositor, problema este cum faci în antrenament să îi înveți pe jucători să facă ce spune Mircea Lucescu”, a mai spus Cornel Dinu la FANATIK SUPERLIGA.

Cornel Dinu a comentat prezența lui Mircea Lucescu în anturajul naționalei

ADVERTISEMENT