Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cornel Dinu, analiză dură înainte de România – Israel: ”Depindem de capriciosul Alibec!”

Cornel Dinu a făcut la FANATIK SUPERLIGA o amplă analiză a partidei România - Israel și consideră că totul se învârte în jurul modului cum va juca Denis Alibec.
08.09.2023 | 15:15
Cornel Dinu analiza dura inainte de Romania  Israel Depindem de capriciosul Alibec
Cornel Dinu a făcut la FANATIK SUPERLIGA o amplă analiză a partidei România - Israel și consideră că totul se învârte în jurul modului cum va juca Denis Alibec. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că a avut o discuție cu selecționerul Edi Iordănescu și acesta i-a mărturisit care sunt lucrurile care îl mulțumesc în acest moment la echipa națională.

Cornel Dinu crede că Alibec este cheia meciului România – Israel

Intrat prin telefon la cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, Cornel Dinu a vorbit despre întâlnirea România – Israel, din preliminariile Euro 2024, și a mărturisit că tot jocul ”tricolorilor” se învârte în jurul dispoziției pe care o va avea Denis Alibec.

ADVERTISEMENT

”Lotul este ceea ce putem să strângem la ora actuală. Lotul nu ți-l faci acum de pe o zi pe alta, ți-l faci în timp. Din păcate noi nu avem niște formule și am tot bâjbâit și la antrenor, și la lot în ultima perioadă. La fel cum bâjbâim în tot felul de lucruri în ceea ce înseamnă lucrul organizatoric al țării.

Nu intru în discuții despre selecție, pentru că nu m-a preocupat lucrul acesta. Sunt totuși niște jucători și în campionatul nostru care ar putea fi luați în calcul. Și mă gândesc din nou că depindem de ziua pe care o va prinde capriciosul Alibec, care se anunță ca vârf de atac.

ADVERTISEMENT

El este un jucător care se descurcă atunci când este în dispoziție de joc și bine lansat pe culoare de jucătorii din mijlocul terenului. Dar are și multe momente în care te întrebi dacă este pe teren. Sper ca mâine să prindă o zi în care să fie pe teren.

Are niște calități incontestabile, dar la el problema este de concentrare, de dăruire, de simplificare a jocului spre ceea ce înseamnă eficiență. Este un jucător dependent de felul în care este servit la calitățile lui, care sunt de cele mai multe ori lansările pe culoar în spațiul liber și aducerea unor mingi la care el poate lua fața apărătorilor adverși și poate înscrie”, a declarat Dinu.

ADVERTISEMENT

Dinu speră în recuperarea lui Coman

Fostul mare fotbalist consideră că o altă piesă importantă în angrenajul echipei naționale poate fi Florinel Coman și speră ca acesta să-și revină complet după răceală și să poată fi folosit ca titular.

”Noi putem să dăm orice variantă pentru banda stângă de atac în condițiile în care Coman și Mihăilă nu sunt la 100%, dar cel mai în măsură este Edi Iordănescu, pentru că el îi urmărește. Din acest punct de vedere, să considerăm că alegerile pe care le va face el sunt făcute în timp, judecate în timp.

ADVERTISEMENT

Sper ca în privința lui Coman, fiind vorba doar de o simplă răceală, el să-și revină. Este jucătorul nostru de atac cam cel mai în formă și să conteze în partida respectivă. Și el este un jucător cu o anumită sensibilitate psihică, în sensul că atunci când este conectat pe joc și când reușește să se sacrifice pentru joc și să fie și inspirat, poate fi un jucător decisiv.

Mai mult la club decât la echipa națională unde este alt nivel. O echipă cu Coman titular ar fi mai aproape de ceea ce înseamnă capacitatea ofensivă a echipei. Moruțan este un jucător complex, cu rază mare de acțiune dacă va juca în dreapta, iar Alibec rămâne la dispoziția de joc și felul în care această dispoziție i se va deschide și prin felul în care va fi servit cu mingi utile din mijlocul terenului, acolo unde probabil vor fi cei doi Marin (n.r. – Răzvan și Marius).

Cel care cred că se apropie cel mai mult de a-l pune în valoare pe calități poate să fie Stanciu atunci când este un jucător altruist și nu joacă numai acțiuni individuale pentru a încerca să se remarce el”, a mai spus Dinu, la FANATIK SUPERLIGA.

Atenție mărită la forța ofensivă a Israelului

Deși consideră că ”tricolorii” pornesc cu prima șansă, Dinu trage un semnal de alarmă în ceea ce privește forța de atac a Israelului: ”Israelul este o echipă în progres și dacă vorbim despre această națională trebuie să ne gândim ce înseamnă poporul israelian, un popor extrem de bine organizat și în fotbal cu patroni foarte puternici.

În ultimul timp au făcut niște rezultate bune și pentru că au creat academii de fotbal, au crescut jucători. Întâlnirea va fi echilibrată, pentru că au jucători care evoluează în campionate puternice, mult mai puternice decât evoluează unii din jucătorii noștri. Mă gândesc în special la atac, unde au jucători care evoluează în Premier League.

Aici, bineînțeles, este vorba și de atmosferă, și de situația în sine și poate va continua șanșa pe care am avut-o în Elveția de a egala de la 0-2 când nu am contat. Poate vor fi pe undeva raze de soare din punct de vedere al norocului, al felului în care vor juca și își vor crea faze care să le aducă reușita”.

Unde sunt problemele naționalei

În încheierea analizei pe care a făcut-o la FANATIK SUPERLIGA, Cornel Dinu a vorbit despre problemele cu care se confruntă selecționerul Edi Iordănescu în ceea ce privește fundașii laterali,

”Sunt curios să văd câțiva jucători, mă refer în principal la Drăgușin. Am senzația că suntem puțin greoi, chiar deficitari pe părțile laterale defensive. Fundașii laterali, nu știu cine va juca, Manea, Camora, sunt puncte vulnerabile.

Rațiu are mai multe calități defensive, dar Bancu este un jucător care joacă mai mult jumătatea adversă. Oricum, problema de a bloca defensiv atacurile israeliene vor rămâne în această parte stângă.

Sunt șanse de calificare dacă ținem cont de ceea ce înseamnă grupa și faptul că nu ar trebuie să constituie un adversar Kosovo, care oricum am lua-o, chiar dacă este o frântură a fotbalului iugoslav, nu ar trebui să ne pună probleme.

Meciul cu Israel este mai greu pentru că sunt un popor aparte. Ei se inspiră și au legături multe cu fotbalul britanic, care este un fotbal realist. Dacă vom câștiga, vom lua o opțiune serioasă de a ocupa locul 2, după Elveția”, a afirmat Dinu.

Cea mai tare emisiune sportivă continuă în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, doar pe site-ul www.fanatik.ro. FANATIK SUPERLIGA vă așteaptă cu cele mai tari informații din fotbalul românesc LIVE, de la ora 10:30 și ÎN PREMIERĂ pe canalul de Youtube FANATIK, dar și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici.

Dinu analizează România - Israel

ADVERTISEMENT