Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dezvăluiri din interiorul echipei naționale: ce măsuri a luat Edi Iordănescu

Edi Iordănescu i-a mobilizat pe „tricolori” înaintea meciului cu Israel. Dezvăluiri „fierbinți” din cantonamentul echipei naționale.
08.09.2023 | 12:48
Dezvaluiri din interiorul echipei nationale ce masuri a luat Edi Iordanescu
Dezvăluiri din sânul echipei naționale: ce măsuri a luat Edi Iordănescu. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Andrei Vochin a fost unul dintre invitații celei mai recente ediții de FANATIK SUPERLIGA. Consilierul președintelui FRF a stat alături de „tricolori” în săptămâna premergătoare meciului cu Israel și a „vândut” câteva din secretele lui Edi Iordănescu.

Ce măsuri a luat Edi Iordănescu la echipa națională. Cum i-a montat psihic pe „tricolori”

România are o dublă de foc în această lună, cu Israel, sâmbătă, 9 septembrie, și apoi cu Kosovo, marți, 12 septembrie. Înaintea etapei a 5-a din Grupa I, „tricolorii” sunt pe locul 2, cu opt puncte, două mai puține decât liderul Elveția și doar unul peste adversara de mâine. Andrei Vochin, care a dezvăluit și cum se prezintă Valentin Mihăilă și Florinel Coman din punct de vedere medical, a stat de vorbă cu Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

„Vorbeam cu Edi, aseară am stat cu el până pe la vreo 23-23:30 și îmi spunea că îi place foarte mult că echipa națională, față de momentul în care el a preluat-o sau cum o simțea el, acum e un grup. Jucătorii se simt bine unii cu alții cu toții.

Nu mai sunt cazuri de jucători care să facă notă discordantă, să stea separați, pentru că scandaluri la echipa națională nu au fost, dar nu se simțea starea asta de grup pe care el o simte și ăsta cred că e un mare plus.

ADVERTISEMENT

Și cred că s-a concentrat prin toate măsurile pe care le-a luat la ultimele 3-4 convocări, prin setul pe care l-a impus, disciplina pe care a adus-o a făcut mult bine echipei naționale, iar jucătorii au înțeles că nu sunt măsuri coercitive, ci măsuri care să îi ajute.

Și acum am mai observat un lucru, în perioada asta. La o echipă națională, trebuie să lucrezi, fizic nu prea ai ce să faci, doar să menți jucătorii într-o anumită stare, tehnic, aia e, cât știre fiecare, nu ai ce să faci la echipa națională, poți să lucrezi doar tactic și mental.

ADVERTISEMENT

De când e Edi, a marșat și pe partea mentală și tactică de pregătire a meciurilor să spunem într-o proporție de 60%-40% în favoarea tacticului. Săptămâna asta a schimbat un pic procentul pentru că simte nevoia de a îi aduce pe jucători în acea stare de competiție, de a îi face să creadă că sunt mai buni decât sunt. Pentru că ei încă au o valoare nedescoperită pe care o pot arăta la momentul în care formează un grup bun.

Am întâlnit aproape tot timpul echipe naționale care au măcar un jucător care să joace într-un campionat foarte puternic. Până și armenii îl aveau pe Mkhitaryan, când am jucat cu Muntenegru erau Savic și Jovetic, acum, cu Kosovo, era Rrahmani, campion cu Napoli. Nu mai zic de Elveția. Dar vorbesc de echipele mici care au măcar un astfel de jucător.

ADVERTISEMENT

Șansa noastră va rămâne grupul. Va rămâne modul în care jucătorii vor reacționa, vor avea răbdare, vor munci, vor avea răbdare, vor alerga, până în ultimul minut. Iar Edi a pus accentul în această săptămână pe factorul mental prin tot ce a făcut. Nu pot să dau din casă ce acțiuni a interprins în cantonament, dar asta e senzația mea. Grupul a reacționat foarte bine, din ce mi a spus Edi, foarte bine. Acum rămâne să vedem sâmbătă la meci”, a declarat Andrei Vochin, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA vă așteaptă cu ediții incendiare în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, LIVE, doar pe homapage-ul site-ului FANATIK.RO. Ulterior, emisiunea poate fi urmărită ÎN PREMIERĂ pe canalul de Youtube FANATIK, dar și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici, de la ora 17:30.

CULISE | Cum A PREGATIT Edi Iordanescu meciul | DEZVALUIRILE lui Andrei Vochin | Romania - Israel

ADVERTISEMENT