Sport

Cornel Dinu, despre dezastrul financiar de la CFR Cluj: „Acolo este un crak economic foarte mare!”

Cornel Dinu (73 de ani), fost jucător și antrenor al lui Dinamo, a vorbit despre situația financiară precară cu care s-ar confrunta campioana CFR Cluj.
24.02.2022 | 22:35
Cornel Dinu despre dezastrul financiar de la CFR Cluj Acolo este un crak economic foarte mare
ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, s-a vorbit despre faptul că CFR Cluj ar avea grave probleme financiare, deși a câștigat titlul de campionă a României în ultimele patru sezoane.

Cornel Dinu, despre dezastrul financiar de la CFR Cluj

Cornel Dinu susține că CFR Cluj are un buget anual de 13 milioane de euro. Însă formația ardeleană ar depăși cu mult această sumă.

ADVERTISEMENT

Astfel că fostul fotbalist al „câinilor” este de părere că CFR Cluj se află într-o situație similară cu Gaz Metan, Dinamo sau Academica Clinceni, din punct de vedere financiar.

„Bugetul CFR-ului este de 13 milioane. Dar eu ştiam lucrul acesta. Sub nicio formă nu există un raport clar între cât se cheltuie şi cât de încasează.

ADVERTISEMENT

Te duc 15-20 de milioane şi diferenţa e mare. Trebuie să te gândeşti că CFR, ajungând la astfel de salarii, foarte multe inutile, în ultimii doi-trei ani de ani de zile, au avut 38 de jucători şi sunt plătiţi mult. Cu bonusuri, prime etc.

Discrepanţă totală între cât se cheltuie şi cât se obţine. Dacă spunem că Gaz Metan este aproape în faliment, Dinamo însolvenţă, Clinceni la fel, după părerea mea cu nimic mai prejos este situaţia CFR-ului, chiar dacă nimeni nu anunţă… dar de câteva luni de zile se trag semnale mari de alarmă. Acolo este un crak economic foarte mare”, a declarat Cornel Dinu, pentru Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

FANATIK a scris încă de la începutul acestei luni despre faptul că trupa din Gruia se confruntă cu probleme financiare, jucătorii acesteia având trei salarii restante.

Deși nu o duce prea bine din punct de vedere financiar, CFR Cluj se află pe primul loc din Casa Pariurilor Liga 1, cu 67 de puncte obținute după 27 de meciuri jucate.

ADVERTISEMENT

În următoarea etapă de campionat, echipa lui Dan Petrescu o va întâlni, în deplasare, pe Sepsi Sfântu Gheorghe. Meciul este programat sâmbătă, la ora 17:30.

  • 31.53 milioane de euro este cota lotului CFR-ului, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: