Fotbal intern

Cornel Dinu, după remiza tricolorilor cu Norvegia: ”A fost Mitriță contra schiorilor fondiști trecuți la fotbal norvegieni” + ”Andone nu poate decât să calce pe minge”

16.10.2019 | 00:50
Cornel Dinu dupa remiza tricolorilor cu Norvegia A fost Mitrita contra schiorilor fondisti trecuti la fotbal norvegieni  Andone nu poate decat sa calce pe minge
ADVERTISEMENT

România și Norvegia au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul din etapa a 8-a a Grupei F din preliminariile EURO 2020, iar prima șansă la locul secund în ierarhia grupei revine acum Suediei. Remiza de pe Arena Națională a fost comentată în stilul personal de Cornel Dinu, cel care îl laudă pe Mitriță și critică unele mutări ale lui Cosmin Contra.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,40 este cota pentru “X” la meciul Turcia – Islanda. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu, după remiza tricolorilor cu Norvegia: ”A fost Mitriță contra schiorilor fondiști trecuți la fotbal norvegieni”

Cornel Dinu consideră că naționala României ar fi trebuit să se impună în fața Norvegiei, o echipă pe care o vede una extrem de greoaie în exprimare. Un singur fotbalist de clasă a văzut legenda dinamovistă în echipa nordică, Martin Odegaard, jucătorul împrumutat de Real Madrid la Real Sociedad.

”Am trecut pe lângă o victorie normală din toate punctele de vedere. Am întâlnit o echipă modestă, Norvegia a ieșit în fotbalul mediu spre mare de vreo zece ani. Puteam să câştigăm clar această dispută dacă exista puțină cunoaștere a jocului în conceperea echipei.

ADVERTISEMENT

Am avut la această echipă de schiori, de fondiști care sunt fără schiori de slalom, cu excepția lui Odegaard. Astăzi a fost Mitriţă contra schiorilor fondişti trecuţi la fotbal norvegieni.”, a declarat Cornel Dinu la Telekomsport.

Dinu critică alegerile lui Contra și îl desființează pe Florin Andone
Dinu critică alegerile lui Contra și îl desființează pe Florin Andone. Sursa foto: sportpictures.eu

Dinu critică alegerile lui Contra și îl desființează pe Florin Andone

Cosmin Contra a ales, în meciul cu Norvegia, să înceapă cu Ciprian Deac titular. Pe parcurs, George Pușcaș a fost schimbat cu Florin Andone. Mutările selecționerului au fost luate la ochi de Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT

”Noi am avut un singur jucător de la mijloc în față care a fost la un pas să joace singur cu defensiva norvegienilor şi chiar să câștige meciul, este vorba de Mitriţă, care până acum nu a avut loc la echipa națională. Am avut foarte multe situaţii în care puteam să ne distrăm cu schiorii fondişti din defensiva norvegiană.

Nu văd de ce trebuie să joace Deac, de ce trebuie schimbat Puşcaş cu Andone, care nu poate decât să calce pe minge. A avut în final situaţia aceea, dacă e fotbalist adevărat, câştigăm cu 2-1. Mă încumet să spun că astăzi dacă jucau de la început Nistor şi Mitriţă la ora asta aveam trei puncte”, a mai spus Dinu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT