Fotbal intern

Cornel Dinu, show la TV! Atac devastator la Gigi Becali: “E un caz patologic”. Citeşte toate ieşirile în decor ale dinamovistului. Noua poreclă: DinVenin ?

14.05.2019 | 11:08
Cornel Dinu show la TV Atac devastator la Gigi Becali E un caz patologic Citeste toate iesirile in decor ale dinamovistului Noua porecla DinVenin

Simbolul lui Dinamo, la fel ca și echipa, nu traversează cea mai bună perioadă din viața sa. Se ceartă cu toată lumea, nu are decât comentarii ironice, uneori chiar grosiere, la adresa întregii lumi fotbalistice din țară, pare din ce în ce mai rupt de lume, mai (de) neînțeles. Aseară a avut ultimul atac, în direct la Telekom Sport, după meciul Viitorul – Astra, scor 3-0. Dinu a avut un derapaj la adresa lui Gigi Becali, după ultimele declaraţii ale patronului de la FCSB.

“În urmă cu zece ani spunea că Hagi nu o să ajungă niciodată antrenor, iar acum spune că îşi trimite viitorul antrenor să ia lecţii de la Hagi! Nu e de vină el. Cine îi dă voie să vorbească pe scena publică numai prostii… el nu are nicio legătură cu fotbalul, fotbalul e un chilipir al lui Fecali (n.r Becali) ăsta şi de aici toată lumea se uită la el ca la Maglavida. Lumea îi face un mare rău. El e un caz, săracul, patologic. Şi-a luat şi el un chilipir, o jucărie şi crede că din asta va câştiga bani, că la el nu este nimic întâmplător. Aţi văzut ultima declaraţie, cine vine, joacă ăla, ăla, ăla… a pus patru jucători. El nu se gândeşte că Moruţan săracul nu ştie să alerge… cum o să câştige pe el cât vrea el?”

Ironia cvasi-totală din discursul lui Cornel Dinu a devenit… patologică. FANATIK a selectat şi celelalte „ieșiri la rampă” ale sale, în care acuză, doar nu degeaba i se spune „Procurorul”, pe mai toată lumea din jur. Nu prea există nimeni care să merite laude în viziunea sa, toată suflarea fotbalistică mioritică fiind demnă de disprețul său șficuitor. Citiți și convingeți-vă! …Și am luat în vizor doar ultimele 3 luni… În care Cornel Dinu a făcut praf pe…

…Gigi Becali și Mihai Teja

Gigi Becali şi Mihai Teja la conferinţa de presă de la Palat în momentul prezentării antrenorului
Cornel Dinu i-a atacat pe Gigi Becali şi Mihai Teja. foto: sportpictures
  • după schimbarea lui Moruțan în minutul 46 (intrase în minutul 18, în locul lui Pintilii) al meciului FCSB – Sepsi 2-0 (8 aprilie)

„Schimbarea asta nu a făcut-o Teja şi nu a făcut-o nici Luţu, singurul care ştie fotbal din loja FCSB. E vorba despre un mulgător de oi şi de fotbal. Teja ăsta, săracul, a făcut licenţa în Italia, dar cred că de preparator fizic. El e pe post de travestit acolo, nu de antrenor. Acolo este un dezastru”

  • după FCSB – Hermanstadt 3-0 (11 februarie)

„Stâna este a lui, iar el s-a transformat în lup. Unele oi le mănâncă, iar pe altele le jignește de nu mai pot da nici lână, nici lapte, nimic. Teja este argatul perfect. Primește mesaje: «Bagi oaia aia țurcană, o bagi pe asta cu copita stricată că am reparat-o eu». Cam asta este mentalitatea care se învârte la această echipă extraordinar de titrată”

…Iulian Cristea și Gigi Becali

  • după FCSB – Viitorul 1-2 (11 martie)

„Cristea a fost luat din răscoala de la Bobâlna și pentru asta este pregătit. Patronul salveaza tot jocul comic al apărării aducându-l pe Cristea. El, săracu’, e port ilegal de deposedare, de marcaj. Domne, vreau posesie! Gata, s-a terminat cu oieritul, cu mulsul, vreau posesie! Adică să muți porțile, să le pui pe lateral și începe posesia, dă-o la mine, ia-o la tine”

…Gigi Becali

  • după ce acesta a declarat că „Săracul Dinu, stă cu câinele, dar comandă în casă la alții” (4 martie)

„E o diferență foarte mare între noi. (…) Cunosc o mulțime de macedoneni de calitate, sunt prietenii mei. Nenorocirea este că apar astfel de amărâți mental sau rebuturi comportamentale. (…) În toate popoarele care se respectă, ajunse la o anumită cenzură intelectuală, oamenii ca el nu apar la televizor. Modelele adevărate sunt date la o parte și vin aceste rebuturi comportamentale, «Fecali» cum îi mai spunea lumea de prin presă”

  • după Dunărea Călărași – FCSB 1-1 (2 februarie)

„Ce pretenții să avem noi de la FCSB când bietul proprietar provine, ca foarte mulți oameni din fotbalul nostru, din niște reușiți discutabili ai momentului. Până înainte de 1990, el vindea două kilograme de brânză în piață, cu doi poli. Acum s-a găsit peste noapte mare specialist și investitor în fotbal. Nu-l judecați pe Teja. Aici este un chilipir al băiatului acesta din Pipera. Îi place și lui fotbalul și se exersează cu echipa asta care are totuși o tradiție de oameni competenți. S-a ajuns la acest zero de la brânză. E dramatic. El, săracul, încearcă și el. Îl are consilier pe Luțu care știe mai mult decât toți. Se supără azi, își ia oițele și pleacă”

…Mihai Teja

  • după Concordia – FCSB 0-0 (18 februarie)

„Păi, săracu’ Teja, care zice «Te iubesc, nea Gigi!»… Ce dracu’ să faci cu el?! E plastilină în mâna lui Gigi Becali. E un argat la curtea patronului. El știe fotbal, eu l-am trimis la Coverciano, dar are nevoie și de timp. Țin la Teja, îmi doresc să reușească, dar e moale, e foarte greu să se impună”

…MM Stoica

  • după Astra – FCSB 0-2 (17 martie)
Mihai Stoica asista la antrenamentul stelistilor inaintea meciului cu Dinamo, din cadrul Ligii 1 Betano, la Baza de antrenament FCSB din Berceni, sambata 10 noiembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Mihai Stoica nu a scăpat de criticile lui Cornel Dinu

„Uitaţi-vă puţin la el, săracul, cum stă acolo… Se vede vinovăţia pe faţa lui. Că nu-i ceva în regulă! Sună cineva care nu are rost şi el trebuie să răspundă, probabil… Numai la fotbalul nostru s-a ajuns aşa. Nu poţi dacă ai un minim de bun simţ să vii peste un antrenor sau să comanzi de maniera asta, când tu nu participi la antrenamente, nu ştii ce jucători au dat randament, nu participi la discuţiile tehnice şi aşa mai departe”

…arbitrul Marius Avram

  • după FCSB – U Craiova 3-2 (19 februarie)

„Nu înțelege, mă, ăsta nimic din fotbal! E prost ca noaptea! Din el, ta-su și frati-su nu faci un arbitru ca lumea”

…Devis Mangia

  • după FSCB – U Craiova 3-2 (31 martie)

„Fanii Craiovei, săracii, sunt păcăliţi total. Ei au sentimentul ăsta de respect, de iubire, de dorinţă, iar Craiova în teren nu le dă nimic. Mangia a avut un bum la început, cu aşezarea zonală, cu principiile pe care italienii le ştiu foarte bine, dar dacă stai şi te gândeşti, per total, Mangia nu are nicio treabă cu fotbalul italian. Când nu te pricepi la jucători şi joci cu Kelic, cu Ferreira, cu «Decor» ăsta în partea dreaptă (n.r. Donkor), joci cu Acka, cu jumătatea asta de geamie (n.r. lăcaș de cult la musulmani), atunci e nenorocire! E dezastru! Trebuie să îi spui, «Domne, matale vii din catenaccio? Ştii ce e fotbalul defensiv italian? Matale ce ai făcut? Coverciano? Comerciano? Matale ştii ce înseamnă un apărător și cum trebuie să facă marcajul ca să nu treacă Morais ca acceleratul, ca trenul prin gară, pe lângă jucătorii tăi?»”

…Cosmin Contra

  • după Suedia – România 2-1 (23 martie)
Cosmin Contra la antrenamentul oficial inaintea meciului cu Kazahstan, din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2018, la Centrul National de Fotbal de la Mogosoaia, miercuri 4 octombrie 2017. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Cosmin Contra, mereu atacat de Cornel Dinu

„Am văzut la echipa naţională, la antrenamentele transmise, ceva ce seamănă cu Cirque du Soleil. Nu se poate comicăria asta, nu se pot face ruşinile astea de exerciţii. Să treci mingea peste sârmă ghimpată şi să zici că e exerciţiu care te ajută, să vii cu o minge de pe plajă, este o ruşine. Au venit băieţi care n-au jucat niciodată şi inventează tot felul de lucruri. Îi pune pe o minge din cauciuc care se mişcă, să lovească mingea. Păi, ce, mă, sunteţi nebuni?! E 4 martie, să fie cutremur?! E exerciţiu pentru unghii. A trecut, mă, cutremurul din 4 martie! Nu mai tremură pământul”

…Dinu Gheorghe

  • după ce acesta l-a ironizat înaintea meciului Dinamo – Dunărea Călărași 2-0 (8 martie)

„Acest «Vamă» Gheorghe e de o obrăznicie și o lipsă de caracter fără limite. Îl știu de când venea la meci cu pantalonii rupți în genunchi de la urcat pe gardul lui Dinamo să mă vadă. Atunci părea om. În timp, băgând mâna până la omoplat, prin 2000 a ajuns șeful vămilor. Ca și alți atâția, «câinele» ce părea a devenit «fiară» în a aduna cât mai mult pentru nebunia de a avea. Etapa a doua a mârșăviilor sale s-a consemnat ca impostor teribil de hrăpăreț în fotbal. Intrat în postura de conducător, unde altundeva la început decât la Rapidul vechiului colaborator George Copos. Doar «câine» deghizat pentru înavuție, a mușcat și mâna lui Copos și a lui Mircea și a lui Răzvan Lucescu. La fel a procedat și în hegemonia basarabeanului Moraru. Toată această jecmăneală a realizat-o repede în doar câțiva ani. Ai curaj, Gheorghe, să te duci la meciurile Rapidulețului lui conu Jean Barbu și al lui Fanuș Neagu, în tribună acum? Hai, du-te! Nu-ți mai rămân nici firele de spân!”

…achizițiile lui Mircea Rednic

  • după înfrângerea lui Dinamo cu FC Botoșani, 1-2, care a risipit și ultima speranță de calificare în play-off (17 februarie)

„Am suferit mult la meciul cu FC Botoșani, mă doare. Nu se poate să facă ce a făcut băiatul ăla cu nume de must (n.r. – Jordan Mustoe). E crescut de Liverpool? Poate la Liverpool, nu de Liverpool, asta e altceva. Klimavicius? E legat mai mult de climă, are legătură cu aerul condiționat, nu cu fotbalul. Mai e și N’Diaye, uitați-vă la el! McDermott, o rezervă teribilă! A mai venit și Papazoglou, «Pazvante Chiorul». Domnule, Dinamo avea tradiție în atac, acum are exhibiție!”…

…Dani Oțil (?!)

  • după ce Marius Niculae, fostul său jucător, nu l-a invitat la „Trofeul Legendelor Capitalei”, la care au participat foste glorii ale echipelor bucureștene Dinamo, Steaua, Rapid și Sportului Studențesc (21 ianuarie)

„Din păcate, promiscuitatea acestor devenite doar exhibiții-șușe s-a reconfirmat parcă ieri. Paradoxal, chiar cu ocazia așa-zisului joc al Centenarului de la Ploiești (n.r. – jucat pe… 18 noiembrie 2018!!!). Unde au apărut alături de fotbaliștii adevărați ai sfârșitului de secol trecut și caricaturi exhibiționiste: Dani Oțil și un paznic cu alură doar de bucătar de la Parlamentul atât de decadent și el pe scara necrutățoare a istoriei de la noi. Și dacă ar fi numai ei…”

Nu-i iartă nici pe jucătorii mai vechi din „Groapă”! Chiar dacă atacul vine după alt meci, Dinamo – Poli Iași 3-0, din 4 februarie.

„Eu sunt într-o aşteptare cam fără de speranță. Dinamo este, a câta oară?, o echipă nouă. Stăteam şi mă întrebam cum vorbeşte Mircea (n.r. – Rednic) cu ei. Dacă le vorbeşte în franceză la şedinţa tehnică e nenorocire, că Nistor, Grigore şi Sorescu n-au făcut nici măcar limba română. E foarte greu ca Dinamo să devină o echipă competitivă cu surogate de jucători. Și, implicit, să spere la primele șase locuri”

…Dan Petrescu și Mihai Teja, după CFR Cluj – FCSB 0-0 (14 aprilie)

„N-avea cum să nu ne ia somnul… Suferim când vedem astfel de chinuri ale fotbalului. Greu de crezut că s-a ajuns la mascarada asta. Sunt două echipe care vor să joace în Europa, să ia bani, dar chinuie fotbalul. Ce să mai zic de antrenori… Te uiți la săracul Teja, nu are nicio treabă cu dârzenia machedonilor. Dan Petrescu e un ciugulitor disperat. Mi-a rămas pe retină o imagini din tinerețe, de acum 30 de ani, citeam «Căderea Constantinopolului». Era o scenă teribilă: o întâlnire între Gingis-Han cocoșat și Timur Lenk șchiop. Ziceau: Uite, mă, cum a ajuns lumea asta. Un cocoșat și un chior o conduc”

  • 3 ani a fost Cornel Dinu „cel mai bun fotbalist român”: 1970, 1972, 1974
  • 71 de ani va împlini Cornel Dinu pe 2 august
  • 454 de meciuri și 53 de goluri are Cornel Dinu în prima divizie, toate la Dinamo, singurul club la care a jucat
  • 17 ani a jucat Cornel Dinu la Dinamo, între 25.09.1966 (0-1 cu Steagu Roșu Brașov) și 18.06.1983 (1-1 cu Universitatea Craiova), ambele în „Ștefan cel Mare”
  • 10 trofee a cucerit Cornel Dinu ca jucător: 8 titluri (1971, 1973, 1975, 1977, 1982, 1983) și 2 Cupe (1968, 1982)
  • 4 trofee ca antrenor are Cornel Dinu: 2 campionate (200 și 2002) și 2 Cupe (2000 și 2001), toate cu Dinamo