Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cornel Dinu, necruțător cu transferurile lui Gigi Becali: „La FCSB e dictatură, cu manechine pe margine”

Cornel Dinu a fost necruțător cu transferurile lui Gigi Becali. Fostul selecționer al României susține că la FCSB are loc o formă de dictatură inadecvată.
14.12.2023 | 14:18
Cornel Dinu necrutator cu transferurile lui Gigi Becali La FCSB e dictatura cu manechine pe margine
Cornel Dinu a vorbit în termeni duri despre situația de la FCSB. „Mister” a dat verdictul despre transferurile „roș-albaștrilor”. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Gigi Becali i-a transferat pe Luis Phelipe și Baba Alhassan, mutări anunțate în exclusivitate de FANATIK, în încercarea de a câștiga titlul cu FCSB. Totuși, Cornel Dinu a venit cu un mesaj categoric pentru patronul „roș-albaștrilor”. „Procurorul” susține că situația nu se va schimba la FCSB, indiferent de numele jucătorilor care vor veni.

Cornel Dinu, necruțător cu transferurile lui Gigi Becali: „Problema este alta”

FCSB este lider în SuperLiga, însă jocul „roș-albaștrilor” nu a excelat în ultima perioadă. Gigi Becali încearcă să redreseze situația în perioada de mercato din iarnă. Primele mutări au fost deja efectuate de vicecampioana României. Totuși, Cornel Dinu este convins că altele sunt problemele de la FCSB.

ADVERTISEMENT

„Problema acolo este de cu totul altă natură. Problema este că echipa este făcută din fața televizorului de către proprietarul echipei. Cei care antrenează sunt cu totul alte persoane.

Se vede de la o poștă că FCSB, indiferent dacă va veni Phelipe sau dacă va veni actualul Rege al Spaniei, Felipe, care a fost amator de handbal, nu poate să schimbe prea mult.

ADVERTISEMENT

Una este ce se comandă și altceva sunt cei care antrenează și care stau zi de zi, oră de oră, cu echipa. Cei care cunosc bucătăria echipei, cum se face jocul echipei”, a declarat Cornel Dinu, la FANATIK SUPERLIGA.

„Poate să vină și Messi. Durează 10 minute să-l scoată la pauză”

Fost jucător și selecționer la naționala României, Cornel Dinu consideră că, indiferent de jucătorii care vin, va exista un decalaj la FCSB provocat de echipa trimisă în teren și schimbările pe de o parte, cu felul în care se fac antrenamentele pe de altă parte.

ADVERTISEMENT

„Diferența este foarte mare, dar există patronul care el dictează, sunt banii lui. Există această anomalie care să știți că s-a mai petrecut în fotbal și mai ales în țările de mâna a doua, mâna a treia.

După părerea mea, indiferent de cine vine va exista un decalaj în ceea ce înseamnă felul în care este trimisă în teren echipa, felul în care se fac schimbările și felul în care se face antrenamentul și pregătirea propriu-zisă. Sunt total diferite și nu sunt în concordanță. 

ADVERTISEMENT

(n.r. Leo Messi) Poate să aibă o acțiune individuală, dar este un joc de echipă. Durează 10 minute, ai spus mult să-l scoată la pauză. Așa este când intri într-o societate în care nu ești pregătit să te descurci. Noi am trăit la începutul anilor 90 prin ceea ce s-a creat dictatorial socialismul și în sport, și în fotbal”, a spus Cornel Dinu.

„E dictatură la FCSB. Comandă unul care nu stă cu echipa”

„E o formă de dictatură cu manechine pe margine, dar o dictatură care este total inadecvată pentru că la FCSB comandă unul care nu stă toată ziua cu echipa și nu cunoaște ce înseamnă procesul de antrenament, capacitatea reală a jucătorilor, conlucrarea între ei, abilitatea de a-i așeza, dinamica, tactica.

La FCSB se vede că este un decalaj între schimbări, crearea echipei și capacitatea fizică. De exemplu, din punct de vedere fizic, deși FCSB a câștigat cu 1-0, Dinamo nu a fost cu mult mai prejos.

A fost o sclipire care a făcut diferența. Am intrat într-o lume în care în continuare nu suntem pregătiți din punct de vedere al competenței manageriale”, au fost cuvintele lui Cornel Dinu.

FANATIK SUPERLIGA poate fi urmărită în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, în direct pe www.fanatik.ro. În premieră, fiecare ediție a emisiunii poate fi urmărită pe canalul de Youtube FANATIK.RO și pagina de facebook Horia Ivanovici.

Cornel Dinu, necruțător cu transferurile lui Gigi Becali

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia...
Gigi Becali a pus mâna pe telefon și-a sunat direct: „Se uită ăia la tine ca oile în țarc la cioban” » Dezvăluiri din culise: „Omul ăsta mi-a salvat viața”
FOTO ”Bijuteria” de 7.000.000 de euro din România, aproape de inaugurare: ”Lucrările vor...
FOTO ”Bijuteria” de 7.000.000 de euro din România, aproape de inaugurare: ”Lucrările vor fi gata”
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi...
De câte telefoane e nevoie pentru a obţine 35 kg de aur şi 350 kg de argint. Românii le păstrează sau le aruncă la gunoi
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă,...
Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă, deși i-a plăcut rezultatul. „I-am dat banii și ea a început să-i numere“ VIDEO
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt...
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt pe bărbații care l-au omagiat pe opozant
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția...
S-a aflat data exactă când va pieri omenirea. Isaac Newton a lansat predicția despre sfârșitul lumii
Becali a pus tunurile pe Coldea. Finanțatorul FCSB, scos din minți de fostul...
Becali a pus tunurile pe Coldea. Finanțatorul FCSB, scos din minți de fostul șef SRI
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc,...
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă și Blaga comasați cu PSD
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei