Sport

”Ne ducem toți!” Reacție tulburătoare a lui Cornel Dinu la moartea lui Franz Beckenbauer. Exclusiv

Moartea lui Franz Beckenbauer l-a marcat foarte mult pe Cornel Dinu, care a mărturisit pentru FANATIK că pierderea legendei germane l-a dus cu gândul la niște versuri celebre.
08.01.2024 | 21:13
Ne ducem toti Reactie tulburatoare a lui Cornel Dinu la moartea lui Franz Beckenbauer Exclusiv
Moartea lui Franz Beckenbauer l-a marcat foarte mult pe Cornel Dinu, care a mărturisit pentru FANATIK că pierderea legendei germane l-a dus cu gândul la niște versuri celebre. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Supranumit ”Kaiserul”, fostul mare fotbalist german, campion mondial ca jucător în 1974 și ca antrenor în 1990, a murit duminică, 7 ianuarie, după o lungă perioadă în care s-a luptat cu mai multe boli.

Moartea lui Franz Beckenbauer l-a dat peste cap pe Cornel Dinu

În momentul în care a aflat tragica veste a morții lui Franz Beckenbauer, Cornel Dinu a dezvăluit pentru FANATIK că această dispariție îl duce cu gândul la celebrele versuri ale poetului rus Serghei Esenin din ”Ne ducem toți”.

ADVERTISEMENT

”A fost un model de fotbalist, ca valoare și ca eleganță. El a inovat în fotbal, a creat modelul acela cu un libero care avansa cu mingea la picior și producea o superioritate pentru echipa lui. Și pe mine m-a inspirat ca stil de joc, mai ales că fuseserăm cu toții impresionați de prestația lui din finala Cupei Mondiale din 1966, în finala cu Anglia, atunci când a jucat accidentat fiind la mână, cu brațul lipit la piept.

Am jucat de două ori contra lui, l-am și cunoscut personal, am avut ocazia să vorbim în martie 1990, atunci când naționala României a jucat la Munchen un meci caritabil contra lui Bayern.

ADVERTISEMENT

Știam ca era bolnav de ceva vreme, dispăruse de la Bayern de vreo zece ani și se retrăsese în Salzburgul atât de drag lui, în muzica lui Mozart. Muzica lui Beckenbauer pe teren a fost una de un calm deosebit. Dispariția lui mă duce cu gândul la celebrele versuri ale lui Esenin…”, a declarat Dinu, pentru FANATIK.

Versurile la care face referire fostul mare internațional român sunt următoarele:

  • Ne ducem toți câte puțin, mereu,
  • Către-un liman de tihnă și-mpăcare,
  • Poate curând va trebui și eu
  • Bulendrele să-mi strâng pentru plecare
ADVERTISEMENT

Dinu a refuzat să fie urmașul lui Beckenbauer la Bayern

Cornel Dinu a povestit pentru FANATIK că ar fi putut fi urmașul lui Franz Beckenbauer la Bayern Munchen, însă a refuzat să rămână la colosul german. În locul său a fost luat în probe Alexandru Sătmăreanu, cunoscut ca Sătmăreanu II.

”Legătura mea cu Beckenbauer vine și dintr-o întâmplare care a avut loc în 1979, atunci când am jucat cu Dinamo la Frankfurt. Beckenbauer tocmai își încheia cariera de la Bayern și pleca spre Cosmos New York.

ADVERTISEMENT

Pe mine mă urmărise Ristic, un sârb care era antrenor secund la Bayern, și nemții mi-au propus sa rămân la Munchen în locul lui Beckenbauer. Am refuzat și în locul meu a rămas Sătmăreanu II.

El a fost trei săptămâni în probe acolo și apoi Bayern nu l-a vrut, staff-ul a spus că voia un jucător ca mine, cu același profil, un apărător capabil să avanseze cu mingea la picior. Pe Ristic îl cunoscusem în 1983, când am jucat cu Hamburg, atunci era secundul lui Happel”, a spus Dinu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: