Fotbal intern

Cornel Dinu, pas mare pentru unirea suporterilor lui Dinamo! Membru marcant în conducerea ADPD, „Procurorul” s-a înscris în Programul DDB/PCH! Exclusiv

22.06.2020 | 14:29
Cornel Dinu pas mare pentru unirea suporterilor lui Dinamo Membru marcant in conducerea ADPD Procurorul sa inscris in Programul DDBPCH Exclusiv
Cornel Dinu, pas mare pentru unirea suporterilor lui Dinamo! Membru marcant în conducerea ADPD, „Procurorul” s-a înscris în Programul DDB al fanilor din PCH! Sursa foto: digisport.ro
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu face parte, se știe, din conducerea Asociației Dinamoviști Pentru Dinamo (ADPD), alături de actorul Răzvan Oprea sau „Profesorul” Mihnea Ionescu. Neînțelegerile dintre ADPD și Asociația Doar Dinamo București (DDB), susținută de „grosul” suporterilor din Peluza Cătălin Hâldan (PCH), a dus la scindarea fanilor lui Dinamo.

Cornel Dinu a avut „meciurile” sale cu anumiți membrii din conducerea asociației rivale, DDB, dar întotdeauna a militat pentru atingerea unui consens și unirea tuturor suporterilor într-o singură asociație socios pentru a  avea mai multă forță în acțiunile întreprinse pentru salvarea lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Care Dinamo numai motive de satisfacție nu le oferă suporterilor care, practic, au ținut echipa pe linia de plutire prin infuzia de capital din ultimele luni. DDB/PCH au dat până acum 2.611.201 lei, adică aproximativ 540.000 de euro pentru stingerea anumitor datorii, necesară obținerii licenței și pentru achitarea unei părți din restanțele salariale pe care le au jucătorii. În schimbul acestor bani, DDB/PCH a ajuns să dețină 20,06 din acțiunile clubului Dinamo.

Cornel Dinu s-a înscris în Programul DDB/PCH! Membru în board-ul ADPD, „Procurorul” face astfel un apel pentru unirea tuturor suporterilor lui Dinamo în efortul de a slava echipa

Dinamo a pierdut și al treilea meci din play-out, 1-3 cu Sepsi Sfântu Gheorghe chiar pe teren propriu, în „Groapa” din Șoseaua „Ștefan cel Mare” și a ajuns pe penultimul loc, care duce în Liga a II-a, fiind „scutită” de „lanternă” doar de Poli Iași, antrenată de Mircea Rednic, atât de dorit de fanii „câinilor” din nou pe banca tehnică a lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că are de jucat două restanțe, cu Chindia Târgoviște acasă și cu Hermannstadt la Sibiu, echipe aflate în aceeași suferință dată de vertijul spre a doua divizie. Cu două victorii în aceste partide, Dinamo s-ar îndepărta de zona fierbinte, dar jocul prestat de elevii lui Adrian Mihalcea cu Sepsi nu le prea dă speranțe suporterilor…

Sunt, cu siguranță, cele mai grele momente din istoria de 72 de ani a lui Dinamo, discuțiile suporterilor pe mediile de socializare au atins punctul de fierbere, mulți nu mai au răbdare, nu mai au încredere în jucători, le cer socoteală pentru eforturile lor de a-i plăti, sunt destui fani care îndeamnă la calm, convinși că echipa va ieși cu bine din această perioadă neagră, tensiunea este maximă în jurul lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

„Este ceasul al 13-lea, trebuie să ne unim toți dinamoviștii adevărați pentru că nu mai este timp de polemici și orgolii”

În acest univers alb-roșu pe cale să explodeze, Cornel Dinu face un pas spre unirea suporterilor și calmarea spiritelor încinse și de înfrângerea cu Sepsi. Acuzat de interese ascunse, înjurat de o parte a suporterilor, „Procurorul” a trecut peste toate acestea și s-a înscris în Programul DDB, deocamdată ca simplu cotizant, urmând să facă în următoarele zile și o donație în contul DDB.

Card DDB Cornel Dinu
Cornel Dinu este, începând din 22 iunie, membru în Programul DDB

În exclusivitate pentru FANATIK, Cornel Dinu a explicat ce l-a dus la acest gest prin care speră să contribuie la eliminarea disensiunilor dintre cele două facțiuni ale suporterilor dinamoviști. Și prin care s-a alăturat altor numeroase nume importante din fotbalul românesc care s-au înscris în Programul DDB, despre care FANATIK v-a informat de-a lungul timpului. 

ADVERTISEMENT

„Numai vreo 50 și ceva de ani am fost legat de Dinamo. Și o să mor legat de Dinamo. Fiind astfel legat indisolubil de Dinamo, sunt legat la fel și de suporteri. Deci și de DDB. Scindarea nu-mi aparține, chiar dacă am fost parte din ea. Las totul în urmă, nu mă mai interesează decât să ne unim că din afară e clar că nu ajută nimeni pe Dinamo”

„Ca o precizare, eu am fost ani buni alături de PCH, aproape săptămână de săptămână și scindarea suporterilor nu-mi aparține pentru că erau scindați de mult, așa cum nu se întâmpla când exista istorica «Nuova Guardia»”

„Am fost doar alături de acest proiect socios, al ADPD-ului, cu primii care mi la-u prezentat. Restul e istorie. Cei care s-au organizat mai bine, DDB, duc acest proiect mai departe și sunt și alături de ei. Ceea ce doresc în această primă fază tuturor suporterilor «câinilor roșii» din tribune și sper că și din teren”

„Bălăcăreala de care nu era nevoie nu a fost declanșată de mine și eu doar m-am apărat cu mijloacele de apărător pe care, măcar astea, nu mi le poate contesta nimeni. Eu știu să trec peste toate, ca un bun creștin, în inima mea au în continuare loc și cei care din furie orientală m-au jignit nedrept, câțiva, în nici un caz marea suflare dinamovistă, pentru mine contând că poate și acest lucru  au făcut-o tot din dragoste pentru Dinamo”

„M-am implicat în proiectul socios al ADPD-ului, DDB-ul l-a dus mai bine pentru că au fost mai bine organizați, este meritul lor, nu trebuie să se supere nimeni, acum este ceasul al 13-lea, momentul să ne unim toți dinamoviștii adevărați pentru că nu mai este timp de polemici și orgolii”

„Eu am propus de luni de zile și am susținut să fie pace între toți suporterii lui Dinamo pentru binele lui Dinamo. E un moment foarte greu și nu-l putem depăși decât împreună”

„Mi-am făcut card obișnuit, voi mai dona mâine, poimâine ceva bani, atâta pot să dau acum, îmi voi face și un card elite cât de repede voi putea din punct de vedere financiar”

„N-am acum mai mulți bani, nu mi-e rușine s-o spun, asta e situația mea de pensionar, dau cât pot și suplimentez când o să stau mai bine financiar, important este să se înțeleagă faptul că nimic nu este mai important decât Dinamo pentru un suporter adevărat”

„Le-am spus și băieților mei din ADPD să le dăm banii strânși celor de la DDB, suntem toți dinamoviști, să terminăm cu orgoliile că ne scufundăm cu ele de gât. Avem 35.000 de euro, hai să-i dăm pentru Dinamo”

  • 7.602 de membri avea DDB/PCH la mijlocul zilei de 22 iunie
  • 540.000 de euro (2.611.201 lei) a dat DDB/PCH pentru achitarea unor datorii ale clubului Dinamo, în special pentru salariile restante ale jucătorilor
  • 48 de euro (234 de lei) este cotizația anuală plătită de un membru DDB
  • 1.948 de euro (9.475 de lei) este cotizați anuală pentru un abonament Elita DDB
ADVERTISEMENT