Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cornel Dinu și Giani Kiriță, amintire fabuloasă la Dinamo: “Nu sta așa, dai senzația că gândești!”

Cornel Dinu şi Giani Kiriţă au rememorat o fază amuzantă din cantonamentul lui Dinamo. Cu umorul său fin, "Procurorul" l-a pus la punct pe fostul fundaş dinamovist.
24.07.2023 | 22:04
Cornel Dinu si Giani Kirita amintire fabuloasa la Dinamo Nu sta asa dai senzatia ca gandesti
Giani Kiriţă şi Cornel Dinu. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Giani Kiriţă a câştigat cinci trofee cu Dinamo, iar pentru patru ani a jucat sub comanda lui Cornel Dinu la “câini”. Fostul fundaş al “câinilor” este noul transfer de la FANATIK SUPERLIGA, unde a dezbătut derby-ul FCSB – Dinamo 2-1.

Cornel Dinu și Giani Kiriță, amintire fabuloasă la Dinamo: “Păi două ore… ei n-au stat la școală de-a lungul ciclului primar sau ciclului secundar”

În emisiunea moderată de Horia Ivanovici, Giani Kiriţă şi Cornel Dinu au rememorat un episod amuzant din cantonamentul lui Dinamo, fostul fundaş fiind ironizat de “Procuror”:

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu: Îi place. Îi place lui Giani, le mai umflă și zice că le vorbeam două ore. Păi două ore… ei n-au stat la școală de-a lungul ciclului primar sau ciclului secundar. Nu puteam să le vorbesc, le vorbeam 15-20 de minute, să le țină atenția trează.

La 3-4 minute le spuneam o poantă, un eveniment istoric, să îi mai scot din registrul tactic al prezentării mele, dar eu nu vorbeam mai mult de 20 de minute, că știam cât este atenția lor distributivă.

ADVERTISEMENT

“Aţi zis: «Giani, dragă, nu mai sta așa că dai senzația că gândești!»”

Giani Kiriţă: Mai țineți minte la Săftica când ne-ați vorbit 20 de minute și stăteam la un moment dat așa, cu mâna la tâmplă. Și aţi zis: “Giani, dragă, nu mai sta așa că dai senzația că gândești!”

Cornel Dinu: Aia era o prelucrare de la, Dumnezeu să-l ierte, Bubu Sotir (n.r. Vasile Sotir). Era o prelucrare, dar spusă altfel, vine de la Bubu Sotir. Primul care a creat sindicatul jucătorilor și care avea un umor nemaipomenit și care la un meci pe Sportul Studențesc era cu Gigi Staicu.

ADVERTISEMENT

La meci, Gigi Staicu stătea așa, gânditor. O figură interesantă, s-a plimbat și pe lângă trupa noastră cu Fănuș și cu Băieșu. Dumnezeu să-i odihnească! Conții, o trupă întreagă… scriitori adevărați.

Și îl vede pe Staicu că stătea și cu degetele la tâmple, foarte concentrat. Și Bubu îl întreabă: “Ce faci, Cici?”. “Lasă-mă în pace! Stau și mă uit la meci. mă gândesc”. “Poate cu degetele că tu n-ai creier, cu ce să te gândeşti?”. Deci avem umor, ca popor. 

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a antrenat Dinamo în patru mandate. Ca tehnician al “câinilor” a câştigat de două ori titlul de campion al României, în 2000 şi 2002 şi are în palmares două Cupe ale României.

Cornel Dinu, amintire fabuloasă cu Giani Kiriţă

ADVERTISEMENT