Sport

Cornel Dinu: „Singurele puncte pozitive ale lui Dinamo cu Gaz Metan Mediaș sunt cele trei puncte, nimic nou în jocul slab ca și până acum” Exclusiv

Cornel Dinu a analizat în exclusivitate pentru Fanatik prima victorie a lui Dinamo în 2022, 4-0 cu Gaz Metan Mediaș, trei puncte, dar după un joc la fel de slab ca și până acum.
18.02.2022 | 23:48
Cornel Dinu Singurele puncte pozitive ale lui Dinamo cu Gaz Metan Medias sunt cele trei puncte nimic nou in jocul slab ca si pana acum Exclusiv
Cornel Dinu a analizat în exclusivitate pentru Fanatik prima victorie a lui Dinamo în 2022, 4-0 cu Gaz Metan Mediaș, trei puncte, dar după un joc la fel de slab ca și până acum. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a reușit prima victorie în 2022, 4-0 cu o echipă cârpită a lui Gaz Metan Mediaș, după două luni și o săptămână de la 1-0 cu Chindia Târgoviște pe 13 decembrie 2021.

Cornel Dinu: „Singurele puncte pozitive ale lui Dinamo cu Gaz Metan Mediaș sunt cele trei puncte, nimic nou în jocul slab ca și până acum”

Scorul nu trebuie să „mintă”, nu trebuie să ascundă jocul slab al lui Dinamo în fața unei echipe cu mulți juniori și jucători de banca de rezerve, cu minute de joc în prima ligă mai puține, în total, decât durata unui meci.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a explicat, în exclusivitate pentru FANATIK, de ce singurele puncte pozitive după evoluția lui Dinamo sunt cele 3 puncte adăugate la zestrea săracă acumulată până acum.

„Practic, s-au întâlnit cele mai păgubite, din interior, echipe, din puncte de vedere financiar ai ultimilor ani. Clinceniul este altceva, nu poate fi comparată cu Dinamo sau Gaz Metan, acolo a fost doar ambiția unor cerberi locali de a-și face echipă de fotbal într-o suburbie a Bucureștiului”

ADVERTISEMENT

„Dinamo n-a apelat la jucătorii luați de la Mediaș, probabil și din rațiuni de fair-play pe lângă realitatea imposibilă de a-i integra în câteva zile. Dar a profitat din plin de ceea ce înseamnă dezastrul de la Gaz Metan, în a cărui componență, dintre jucătorii cu care ne obișnuise într-o distribuție solidă, n-au jucat decât Buzbuchi, Matricardi și Chamed. Care sigur vor părăsi și ei Mediașul în următoarele zile”

Cornel Dinu: „Rodriguez și Ivanov nu-și justifică prezența, Matei a fost șters, Ivanovski se zbate în zadar, jucătorul cel mai promițător este Bordușanu”

„Procuroru’” a analizat jucătorii lui Dinamo care s-au remarcat în ambele direcții, de la cei care nu-și justifică prezența la singurul „promițător”. Care a dat primul său gol în Liga 1 la 17 ani.

ADVERTISEMENT

Dinamo n-a mai marcat patru goluri de prin decembrie 2020, cu Poli Iași , dar astanu trebuie să ascundă jocul slab în fața unor adversari foarte tineri, fără experiență. Singurele puncte pozitive sunt cele trei puncte adăugate la zestrea penibilă acumulată în 27 de etape, ca și faptul că a fost al doilea meci în care n-a luat gol și a legat două partide cu puncte. Prestația din teren a fost, însă, la fel de subțire ca și până acum”

„În continuare problemele de acoperire logică pe posturi au fost vizibile, Rodriguez nu-și găsește locul și se vede clar de ce a renunțat Dan Petrescu la el, la fel și Ivanov, nu-și justifică prezența ca post de joc, Pierret este altceva, dar putea să ia cartonaș roșu în minutul 34, Matei a fost șters, părea că nu știe pe ce post trebuie să joace, Ivanovski e ca un leu în cușcă, se zbate în zadar, fără niciun folos”

ADVERTISEMENT

„Jucătorul cel mai promițător, care a marcat și un gol, primul în Liga 1, Antonio Bordușanu, are doar 17 ani, redovedește că Dinamo nu trebuia să se debaraseze atât de ușor de atâția jucători crescuți în propria pepinieră”

Cornel Dinu: „Datele problemei nu se schimbă pentru Dinamo, să nu se îmbete cu apă rece, ce poate spera cu jocul arătat în meciurile care vin peste ea, cu Rapid, cu Sepsi, cu CFR Cluj?”

„Mister” nu a văzut nicio îmbunătățire în jocul lui Dinamo și pune victoria la scor pe seama degringoladei care este la Gaz Metan. Dinu atrage atenție că meciurile viitoare, cu Rapid, cu Sepsi Sfântu Gheorghe și cu CFR Cluj nu vor fi nici pe departe atât de ușoare cum a fost cel cu Mediașul.

„N-am văzut nicio îmbunătățire a concepției de joc la Dinamo, nicio urmă de premeditare a unor trasee muncite la antrenamente, a unor combinații între jucători care știu unde să paseze pe poziții viitoare ale coechipierilor”

„Dinamo a făcut scor mai mult pe starea de spirit și problemele mult mai grave cu care se confruntă Gaz Metan Mediaș decât după jocul ei. A așteptat greșeala adversarului, nu a căutat-o, nu a provocat-o prin acțiunile proprii. Măcar printr-un presing avansat, accentuat, pe niște jucători care n-aveau maturitatea și experiența primei ligi”

„Datele problemei nu se schimbă pentru Dinamo, să nu se îmbete cu apă rece, ce poate spera cu jocul arătat în meciurile care vin peste ea, cu Rapid, cu Sepsi, cu CFR Cluj? Alte echipe, alt joc, alte pretenții, nu muribundul Gaz Metan Mediaș, care se rostogolește spre retrogradare”

„Ca să nu se mai întâmple situații dramatice financiar care să omoare fotbalul, ar fi bine ca în cazul celor două echipe, îndeosebi la Mediaș, care până acum un an într-adevăr avea balanță financiară pozitivă, ar fi bine să se afle, să se știe cum s-a ajuns în această situație infernală și vinovații să intre la pușcărie. La Dinamo cam știm, dar ar trebui lămurit în amănunt cum a fost posibil ca un club de tradiție să fie pur și simplu devalizat de bandiții care l-au condus în ultimii ani”

Cifrele meciului Dinamo – Gaz Metan Mediaș 4-0

  • 60%-40% posesie
  • 12-2 ocazii de gol
  • 9-0 șuturi pe poartă
  • 3-2 șuturi pe lângă poartă
  • 4-3 cornere
  • 11-14 lovituri libere
  • 90-64 atacuri
  • 52-18 atacuri periculoase
  • 3-3 ofsaiduri
  • 4-1 cartonașe galbene

Statistică flashscore.ro.

ADVERTISEMENT