Fotbal intern

Coronavirus afectează Cupa României. FRF, plan de schimbare a sistemului din semifinale

17.03.2020 | 12:23
Coronavirus afecteaza Cupa Romaniei FRF plan de schimbare a sistemului din semifinale
ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc este închis din cauza epidemiei de coronavirus, iar oficialii Federației Române caută soluții pentru a duce la bun sfârșit competițiile. Ajunsă în faza semifinelor, Cupa României ar putea suferi modificări în privința sistemului de desfășurare a partidelor.

Cupa României, afectată de coronavirus. FRF are un plan de schimbare a sistemul de desfășurare a meciurilor

Cupa României, sezonul 2019-2020, a ajuns în faza semifinalelor, acolo unde sunt angrenate FCSB, Dinamo, Sepsi și Poli Iași.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, la Casa Fotbalului, era programată a avea loc tragerea la sorți a careului de ași din Cupa României, însă situația cauzată de coronavirus a amânat evenimentul.

Și competiția în sine e amânată pe termen nelimitat, iar oficialii Federației Române de Fotbal pregătesc schimbarea sistemului competițional pentru a simplifica lucrurile.

ADVERTISEMENT

”E posibil şi ca meciurile din semifinalele Cupei să se joace într-o singură manşă, nu tur-retur aşa cum e stabilit acum. În situații de criză şi măsurile pot fi de criză”, a declarat Andrei Vochin, consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu, la TV Telekom Sport.

Trei echipe din play-out și una din play-off, angrenate în Cupă

În semifinalele Cupei României sunt calificate trei echipe din play-out, Dinamo, Poli Iaşi şi Sepsi, și una din play-off, FCSB.

ADVERTISEMENT

Inițial, meciurile erau programate să se dispute pe 22 şi 23 aprilie, turul, apoi, 13 şi 14 mai returul. Finala era programată pe 23 mai. FRF încă nu a efectuat tragerea la sorţi pentru stabilirea semifinalelor.

Finala se joacă la Craiova

La începutul lunii martie, Comitetul de Urgență al FRF a decis că finala ediției 2019-2020 a Cupei României se va disputa pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Universitatea era eliminată din competiție, iar unele voci din fotbalul intern vorbeau de mutarea finalei într-un alt oraș.

Andrei Vochin spune că ultimul act rămâne în Bănie. ”Locul de disputare nu a fost schimbat, finala rămâne să se dispute la Craiova. Nu s-a decis nici o schimbare în privinţa oraşului finalei”, a mai declarat Andrei Vochin pentru sursa citată.

FRF a suspendat fotbalul în România

Pe 12 martie, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competiţiile fotbalistice de pe teritoriul României până pe data de 31 martie.

Nu se va mai juca fotbal la nivel organizat în România până pe 31 martie. Astfel: Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal şi Liga 2 Futsal vor fi amânate.

ADVERTISEMENT