News

Coronavirus ar putea face ravagii în Africa! 190.000 de victime și o pandemie întinsă pe câțiva ani

08.05.2020 | 10:34
Coronavirus ar putea face ravagii in Africa 190000 de victime si o pandemie intinsa pe cativa ani
ADVERTISEMENT

Coronavirus ar putea face ravagii în Africa! Organizația Mondială a Sănătății a lansat un avertisment oficial și a transmis că virusul ar putea ucide până la 190.000 de oameni pe acest continent.

Coronavirus ar putea face ravagii în Africa!

Vorbim despre numărul victimelor din primul an de pandemie. S-ar putea ajunge la un asemenea dezastru dacă măsurile de izolare nu îşi vor face efectul.

ADVERTISEMENT

„În timp ce Covid-19 probabil nu se va răspândi la fel de exponenţial în Africa, precum în alte părţi ale lumii, va face prăpăd în punctele de transmisie”, a declarat dr. Matshidiso Moeti, directorul regional al OMS pentru Africa.

190.000 de victime și o pandemie întinsă pe câțiva ani

„Covid-19 ar putea deveni un accesoriu în viaţa noastră pentru următorii câţiva ani, dacă nu este adoptată o abordare proactivă de către multe guverne din regiune”, a continuat acesta.

ADVERTISEMENT

De altfel, cifrele par a fi unele cu adevărat sumbre – se preconizează că între 29 şi 44 de milioane de africani ar putea fi infectaţi în primul an.

Mai mult de atât, peste 5,5 milioane dintre aceşti oameni ar putea avea nevoie de tratament spitalicesc, un număr care ar depăşi capacitatea medicală a majorităţii ţărilor de pe continent.

ADVERTISEMENT

Statisticile sunt înfiorătoare – în 47 de state africane, media este de nouă paturi la un milion de locuitori. Mult prea puțin față de ceea ce ar putea urma pentru acest continent.

Vă reamintim că cele mai afectate teritorii de coronavirus rămân, deocamdată, Statele Unite și Europa. În SUA, coronavirusul a ucis deja mai mulți oameni decât Războiul din Vietnam întins pe o durată de 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Aproape 70.000 de persoane au murit de COVID-19, iar numărul cazurilor a ajuns peste 1.212.835. Metropola New York este cea mai afectată.

 

 

ADVERTISEMENT