Coronavirus împrăștiat în 4 țări de o companie aeriană! Cum s-a răspândit COVID-19 în Orientul Mijlociu

Alexandru Năstase   
în HotNews
07/05/2020, 16:06
Coronavirus împrăștiat în 4 țări de o companie aeriană! Cum s-a răspândit COVID-19 în Orientul Mijlociu GALERIE FOTO
Mahan Airlines este un operator privat din Iran. Sursa foto - hepta.ro

Coronavirusul a fost împrăștiat în 4 țări de o companie aeriană! Totul a ieșit la lumină în urma unei anchete BBC News care a arătat că Mahan Air, cea mai mare linie din domeniu a Iranului se face vinovată pentru severitatea crizei în această țară.

Coronavirus împrăștiat în 4 țări de o companie aeriană!

Nu se termină aici pentru că aceștia au răspândit virusul în alte patru țări din regiunea Orientului Mijlociu. Concret, Mahan Air a continuat să opereze, deși restricții și interdicții de zbor fuseseră deja impuse de guvern.

Vorbim de câteva sute de zboruri din și spre Iran, Irak, Emiratele Arabe Unite și Siria, zboruri care au avut loc între sfârșitul lunii ianuarie și finalul lunii martie.

Cum s-a răspândit COVID-19 în Orientul Mijlociu

Toate țările enumerate mai sus au acordat celor de la Mahan Air permisiunea de a ateriza. Au făcut acest lucru în timp ce propriile lor guverne aveau impuse restricții de zbor spre și din Iran.

Surse din interiorul companiei au declarat pentru BBC că zeci de angajați ai Mahan Air prezentau simptome ale COVID-19.

Mai mult de atât, personalul a încercat să atragă atenția asupra riscurilor și felului în care compania tratează criza. Toți aceștia au fost reduși la tăcere.

De remarcat că Mahan Air are legături strânse cu garda revoluționară iraniană și s-a aflat și sub sancțiuni din partea Statelor Unite.

Mahan Airlines, care operează sub numele Mahan Air este o companie aeriană iraniană cu capital privat, cu sediul în Teheran.

Acesta operează servicii interne programate și zboruri internaționale către Orientul Îndepărtat, Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Europa și Venezuela în America de Sud.

 

Închide ×