ADVERTISEMENT
News

Coronavirus împrăștiat în 4 țări de o companie aeriană! Cum s-a răspândit COVID-19 în Orientul Mijlociu

Autor: Alexandru Năstase | 07.05.2020 | 16:06
Coronavirus împrăștiat în 4 țări de o companie aeriană! Cum s-a răspândit COVID-19 în Orientul Mijlociu
Mahan Airlines este un operator privat din Iran. Sursa foto - hepta.ro

Coronavirusul a fost împrăștiat în 4 țări de o companie aeriană! Totul a ieșit la lumină în urma unei anchete BBC News care a arătat că Mahan Air, cea mai mare linie din domeniu a Iranului se face vinovată pentru severitatea crizei în această țară.

ADVERTISEMENT

Coronavirus împrăștiat în 4 țări de o companie aeriană!

Nu se termină aici pentru că aceștia au răspândit virusul în alte patru țări din regiunea Orientului Mijlociu. Concret, Mahan Air a continuat să opereze, deși restricții și interdicții de zbor fuseseră deja impuse de guvern.

Vorbim de câteva sute de zboruri din și spre Iran, Irak, Emiratele Arabe Unite și Siria, zboruri care au avut loc între sfârșitul lunii ianuarie și finalul lunii martie.

ADVERTISEMENT

Cum s-a răspândit COVID-19 în Orientul Mijlociu

Toate țările enumerate mai sus au acordat celor de la Mahan Air permisiunea de a ateriza. Au făcut acest lucru în timp ce propriile lor guverne aveau impuse restricții de zbor spre și din Iran.

Surse din interiorul companiei au declarat pentru BBC că zeci de angajați ai Mahan Air prezentau simptome ale COVID-19.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, personalul a încercat să atragă atenția asupra riscurilor și felului în care compania tratează criza. Toți aceștia au fost reduși la tăcere.

De remarcat că Mahan Air are legături strânse cu garda revoluționară iraniană și s-a aflat și sub sancțiuni din partea Statelor Unite.

ADVERTISEMENT

Mahan Airlines, care operează sub numele Mahan Air este o companie aeriană iraniană cu capital privat, cu sediul în Teheran.

Acesta operează servicii interne programate și zboruri internaționale către Orientul Îndepărtat, Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Europa și Venezuela în America de Sud.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!