ADVERTISEMENT
Fotbal international

Coronavirusul paralizează fotbalul italian! Inter Milano – Ludogoreț se joacă fără spectatori + derby-ul cu Juventus din weekend ar putea avea aceeaşi soartă

Autori: Traian Terzian, Valeriu Tache | 24.02.2020 | 15:27
Coronavirusul paralizează fotbalul italian! Inter Milano - Ludogoreț se joacă fără spectatori + derby-ul cu Juventus din weekend ar putea avea aceeaşi soartă
pidemia de coronavirus care a lovit săptămâna trecută și Italia paralizează fotbalul din peninsulă și afectează grav situația financiară a cluburilor

Epidemia de coronavirus care a lovit săptămâna trecută și Italia paralizează fotbalul din peninsulă și afectează grav situația financiară a cluburilor.

ADVERTISEMENT

Coronavirusul paralizează fotbalul italian

În doar câteva zile, Italia a devenit a treia ţară în ceea ce priveşte numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, iar fotbalul practic a fost paralizat. De vineri până acum s-au înregistrat în Italia peste 210 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus şi cinci decese, cele mai afectate regiuni fiind în nordul ţării.

După ce sâmbătă mai multe meciuri din ligile inferioare din Italia au fost amânate, același lucru s-a întâmplat și cu patru partide programate duminică în Serie A.

ADVERTISEMENT

Juventus și Genoa și-au închis muzeele

Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, în urma epidemiei care a lovit nordul Italiei, acţiunile clubului Juventus Torino au scăzut, luni, la bursa din Milano, cu 11 la sută. În plus, conducerea ”Bătrânei Doamne” a anunţat închiderea muzeului clubului, cel puţin până sâmbătă.

Aceeași măsură de închidere a muzeului a luat și clubul Genoa. Guvernul italian pregăteşte un decret prin care toate competiţiile sportive din zonele afectate să se desfăşoare cu porţile închise din cauza creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Derby-ul Juventus – Inter s-ar putea juca fără spectatori

Unul dintre meciuruile care ar fi afectate de această decizie este derby-ul Juventus Torino – Internazionale Milano, programat, duminică, de la ora 21:45, în etapa a 26-a din Serie A. În plus, alte meciuri din prima ligă din Italia ar putea să fie disputate fără spectatori.

Conducerea clubului campion doreşte mutarea partidei într-o altă regiune, neafectată de coronavirus, însă cel mai probabil meciul va rămâne la Torino şi se va juca la data prevăzută, fără spectatori însă.

ADVERTISEMENT

Barcelona, control amănunțit la sosirea la Napoli

Întâlnirea Inter Milano – Ludogoreț, din manșa secundă a 16-imilor de finală ale Europa League, se va disputa fără spectatori. Cu acordul UEFA, autorităţile locale vor anunţa această decizie în următoarele ore. Forul european a analizat mai multe variante de a muta meciul, dar în cele din urma măsura porţilor închise a fost cea preferată.

Deși orașul Napoli este în sudul Italiei, destul de departe de centrul epidemiei de coronavurus, autoritățile au luat decizia să-i controleze amănunțit pe jucătorii echipei FC Barcelona înaintea partidei din prima manșă a optimilor Champions League, care se va desfășura marți, 25 februarie, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!