News

Coșmar în Israel. Un bărbat și-a recunoscut soția și fiicele răpite de Hamas, într-un clip postat pe internet

Situație gravă în Israel, acolo unde organizația Hamas a lansat un atac devastator cu rachete. De asemenea, sute de persoane au murit sau au fost răpite de gruparea palestiniană.
08.10.2023 | 14:47
Cosmar in Israel Un barbat sia recunoscut sotia si fiicele rapite de Hamas intrun clip postat pe internet
Organizația Hamas a răpit cetățeni israelieni, după atacul de sâmbătă dimineața / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Haosul a cuprins Israelul, după cel mai agresiv atac lansat de organizația Hamas asupra unor ținte militare și civile. Nici serviciile de informații israeliene sau celebrul sistem Iron Dome nu au putut împiedica atacul devastator început sâmbătă dimineața.

Zeci de familii din Israel ar fi fost răpite de Hamas

Teroarea nu a venit doar din aer, ci și de la sol. Familii întregi de israelieni au fost răpite de Hamas, în timpul unor raiduri pe care membrii organizației le-au făcut în zonele de graniță.

ADVERTISEMENT

Yoni Asher, un rezident din regiunea Sharon, a dezvăluit că și-a recunoscut soția și fiicele într-un clip devenit viral pe rețelele sociale, care arată cum mai mulți israelieni sunt luați ostatici de un grup de militari Hamas ce scandează ”Allah Akbar” (Dumnezeu este mare).

Bărbatul a descoprit că soția lui este în Gaza, după locația telefonului

În imagini se poate vedea cum femeia se află în interiorul autobuzului cu ostatici, iar un militar îi pune o eșarfă pe cap.

ADVERTISEMENT

Asher a povestit pentru CNN că familia lui se afla în vizită la o rudă care locuiește Nir Oz, un mic sat de lângă granița cu Gaza. Aici a fost surprinsă de atacurile cu rachete, iar bărbatul spune că a devenit cu adevărat îngrijorat când a constatat că soția nu-i mai răspunde la telefon.

Israelianul a verificat locația telefonului soției și a văzut că aceasta se află undeva, în Gaza. Atunci a luat prima dată în calcul faptul că ar putea fi răpită. Ulterior, bănuielile i s-au adeverit, când a văzut filmulețul pe internet.

ADVERTISEMENT

Autoritățile nu au anunțat numărul de persoane răpite de Hamas

Yoni Asher spune acum că nu știe la cine să apeleze, pentru a-și recupera familia. El a subliniat faptul că atât soția cât și mama acesteia, care a fost, de asemenea, răpită, au și cetățenie germană.

”Nici nu știu care este situația cu privire la ostatici. Însă situația nu arată bine. Nu știu ce să fac, am nevoie de ajutor”, a mai spus bărbatul.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Israel nu au putut înainta un număr al civililor capturați de Hamas, însă purtătorul de cuvânt al armatei a declarat pentru CNN că acesta este ”semnificativ”.

ADVERTISEMENT
Tags: