News

Coșmarul unei românce din Turcia după cutremurele devastatoare: “Părea că nu se mai termină”

Mii de români sunt stabiliți în Turcia, în zona cutremurelor devastatoare de luni, 6 februarie. O femeie din țara noastră a povestit coșmarul prin care a trecut în urmă cu o zi.
07.02.2023 | 07:47
Cosmarul unei romance din Turcia dupa cutremurele devastatoare Parea ca nu se mai termina
Cristina, o româncă din Turcia, descrie momentele cumplite trăite după cutremure: “Părea că nu se mai termină”. Sursa foto: Hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În interval de doar câteva ore, două seisme catastrofale, de 7,8 și 7,6 au lovit, luni, Turcia. Milioane de oameni trăiesc momente de coșmar și se tem de ce este mai rău.

Cristina, o româncă din Turcia, descrie momentele cumplite trăite după cutremure: “Părea că nu se mai termină”

În zonele din Turcia lovite de seismele din urmă cu 24 de ore trăiesc și mulți români. O parte dintre ei au avut puterea să povestească clipele groaznice prin care au trecut în momentul producerii acestor cutremure.

ADVERTISEMENT

De mai mulți ani, Cristina locuiește în Gaziantep alături de familia ei. Femeia povestește, la Antena 3, că seismul de 7,8 i-a surprins dormind.

Șocul și teama au fost cu atât mai mari cu cât aceasta și membrii familiei au locuința la etajul 12 al unui bloc.

ADVERTISEMENT

Cum era imposibil să iasă afară, femeia spune că în momentul producerii seismului, ea, soțul și băiatul s-au îmbrățișat și au sperat că acest calvar se va termina.

”Totul a început la ora 4:17 minute, ne-am trezit speriați, un cutremur îngrozitor de mare. Am stat în casă pentru că stăm la etajul 12 și era periculos să ieşim afară.

ADVERTISEMENT

A fost îngrozitor. Deci primul gând a fost să mă duc în camera băiatului și să-l trezesc. Am țipat să se trezească și cu soțul pur și simplu am stat, ne-am îmbrățișat cu toții și așteptam să se termine.

Şi părea că nu se mai termină”, a declarat românca, luni seară, la televiziunea de știri din România.

ADVERTISEMENT

Românca din Turcia descrie dramele trăite de alte persoane din zona lovită de cutremur

În aceeași intervenție, româncă descrie clipele cumplite trăite de alți cetățeni din Turcia care nu au avut norocul să scape nevătămați.

Au fost persoane care au murit sub dărâmături, dar și persoane care au murit pur și simplu din cauza panicii create, explică românca.

”Eu sunt la spital. O colegă de-a soțului de aici are doi copii, sigurii copii, mama, tatăl și fratele sub dărâmături și nu a putut să-i scoată până la ora aceasta. Sunt de azi dimineață acolo. Au venit cei de la urgențe foarte târziu, foarte foarte târziu. Erau la etajul 1, clădire de 10 etaje și n-are nicio speranță.

La spital au venit oameni cu atacuri de cord, atacuri de panică. Sunt oameni care au murit pur și simplu de frică”, a spus ea, la Antena 3.

ADVERTISEMENT