News

Coșmarul unui român plecat în Spania să muncească. A fost violat timp de trei zile și obligat să cerșească

Un spaniol este judecat pentru că a înșelat un migrant român, l-a violat timp de trei zile și l-a obligat să cerșească după ce l-a atras în Spania cu promisiunea unul loc de muncă.
13.01.2023 | 21:51
Cosmarul unui roman plecat in Spania sa munceasca A fost violat timp de trei zile si obligat sa cerseasca
Cazul va fi judecat la instanța provincială din Guipuzcoa Foto: confilegal.com
ADVERTISEMENT

Promisiunea unui loc de muncă primită pe Facebook a fost primul pas către trei zile de coșmar pentru un imigrant român.

Coșmarul unui român plecat în Spania să muncească

Săptămâna viitoare, Tribunalul provincial din Gipuzcoa, Spania, judecă un bărbat acuzat de trafic de ființe umane și de viol în formă continuată pentru că ar fi atras un cetățean român pentru a-l forța să-l cerșească și să-l agreseze sexual în Tolosa, provincia Gipuzcoa.

ADVERTISEMENT

Parchetul cere pedepse care însumează până la 16 ani de închisoare pentru inculpat, precum și încă opt ani de supraveghere odată ce acesta este eliberat.

Ministerul Public mai susține că acuzatul trebuie să-și despăgubească victima cu 20.000 de euro și cere ca acestuia să-i fie interzis a comunica sau aborda victima.

ADVERTISEMENT

Faptele datează din 2019, când victima și inculpatul s-au cunoscut prin intermediul Facebook. Inculpatul a început să ispitească victima cu posibilitatea ca acesta să lucreze în Spania ca spălător de vase într-un restaurant.

S-a oferit chiar să-i avanseze prețul biletului de autobuz din România, întrucât tânărul nu avea mijloace financiare.

ADVERTISEMENT

Inculpatul și-a atins în cele din urmă obiectivul de a-l atrage pe tânăr, aflat într-o situație economică disperată, iar victima a întreprins călătoria la Tolosa pe 5 noiembrie.

Trei zile mai târziu a ajuns în localitatea din provincia Gipuzcoa, unde a fost primit de presupusul infractor. Acolo, de la autogară, a fost condus la o baracă, care avea să fie scena acestui coșmar.

ADVERTISEMENT

Ororile la care a fost supus românul de cel care i-a promis o viață mai bună

Învinuitul i-a cerut victimei să predea actul de identitate cu scuza că în acest fel se va asigura că își va recupera banii pe care i-a avansat pentru deplasare.

Având în vedere refuzul victimei, inculpatul i-a luat actul de identitate „cu forța”, pe lângă faptul că i-a cerut să se așeze „pe pat” pentru a întreține relații sexuale, „cu intenția de a încălca libertatea sexuală” a tânărului, potrivit Parchetului, citat de publicația La Vanguardia.

Se presupune că inculpatul a profitat de momentul în care persoana afectată a adormit pentru a-l agresa sexual cu brutalitate. În aceeași noapte, l-ar fi violat din nou, după ce victima a refuzat să-i facă sex oral.

Violurile aveau să fie repetate o zi mai târziu, în timp ce presupusul atacator i-a spus victimei: „De asta te-am adus din România, să facem sex”.

Textul Parchetului detaliază că, în toate aceste atacuri, rezistența exercitată de victimă „a fost inutilă”, având în vedere „corpolența și forța superioară” a învinuitului, care a mai insistat că „într-un fel” trebuie să i se plătească pentru „cazare și mâncare în Spania”.

În zilele următoare, inculpatul a profitat de „vulnerabilitatea” cetățeanului român pentru a-l duce în centrul orașului Tolosa și a-l obliga să ceară pomană la ușa bisericii și în alte locuri, „cerând ca acesta să-i dea toți banii obținuți”.

Victima a încercat să evadeze în două rânduri, prima dată inculpatul l-a găsit și l-a dus înapoi la baracă, a doua oară a reușit să fugă și să anunțe Poliția despre situația în care se află.

Procurorul consideră că aceste fapte constituie o infracțiune în formă continuată de viol și alta de trafic de ființe umane.

ADVERTISEMENT
Tags: