Sport

Cosmin Matei, dezvăluiri din viața extrasportivă: „Pierdeam nopțile la poker”. Ce regrete majore are în carieră

Cosmin Matei, fostul fotbalist al lui Dinamo, a făcut dezvăluiri din viața extrasportivă. Jucătorul lui Sepsi a fost un fan al jocurilor de noroc.
14.01.2024 | 13:01
Cosmin Matei dezvaluiri din viata extrasportiva Pierdeam noptile la poker Ce regrete majore are in cariera
Cosmin Matei a făcut dezvăluiri din viața sa extrasportivă. Fotbalistul obișnuia să piardă nopțile la jocurile de noroc. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Cosmin Matei și-a găsit liniștea după transferul la Sepsi. Fost fotbalist la Steaua și Dinamo, mijlocașul ofensiv crescut de Gică Hagi obișnuia să piardă nopțile prin cazinouri. Ajuns la 32 de ani, Cosmin Matei a renăscut la Sf. Gheorghe și este unul dintre jucătorii de bază ai echipei locale.

Regretele majore ale lui Cosmin Matei: „Nu am fost conștient ce înseamnă o carieră de sportiv”

Cosmin Matei a debutat în fotbalul profesionist la Constanța. Ulterior, mijlocașul ofensiv a îmbrăcat tricoul unor echipe de tradiție din România, precum Steaua, Astra Giurgiu sau Dinamo. Deși și-a găsit liniștea la Sepsi, Cosmin Matei este convins că ar fi putut realiza mai mult de-a lungul carierei. La finalul sezonului 2021/2022, jucătorul s-a aflat în lotul lui Dinamo, care a retrogradat pentru prima oară în istorie.

ADVERTISEMENT

„Da, mă simt foarte bine, sunt liniștit, apreciat, am o relație bună cu cei care m-au adus aici (n.r. la Sepsi), cu colegii, suporterii. Cred că le-am răsplătit încrederea. Parcă a fost ieri când am ajuns la Steaua.

Nu eram conștient de ce înseamnă o carieră de sportiv, o carieră profesionistă. Veneam de la Constanța, stăteam singur, am avut anturaje cu colegi care stăteau singuri.

ADVERTISEMENT

Dacă nu pleci la un drum de tânăr, 15-16 ani, cu o mentalitate puternică, să îți setezi niște obiective în cariera de fotbalist, este dificil. Te pierzi.

„Aveam eticheta de ‘copil-problemă’. E greu să scapi de o imagine pusă”

Da! Consider că am avut foarte mare noroc, după perioada Astra. Am stat acolo un an. Am jucat foarte puțin. Eram o persoană capricioasă, încăpățânată și m-am lovit tot timpul de persoane mai încăpățânate.

ADVERTISEMENT

Am avut noroc cu impresarii, nea Victor, Giovanni. M-au dus la Dinamo. Aveam eticheta de ”copil-problemă”. Eu mă potolisem, dar e greu să scapi de o imagine, de o etichetă pusă, de la o lună la alta”, a declarat Cosmin Matei, potrivit iamsport.ro.

Cosmin Matei are două apariții la naționala de fotbal a României. Jucătorul cu profil ofensiv a câștigat 3 Cupe ale României cu Steaua, Dinamo și Sepsi, dar și trei Supercupe ale României cu Dinamo și Sepsi.

ADVERTISEMENT

Cosmin Matei, dezvăluiri din viața extrasportivă: „Pierdeam nopțile la poker”

Cosmin Matei a recunoscut că a fost un fan înfocat al jocurilor de noroc și că nu de puține ori a pierdut nopțile prin cazinouri. Totuși, fotbalistul a renunțat la aceste vicii odată ce a ajuns la Dinamo. Cosmin Matei a făcut pentru prima oară pasul în Ștefan cel Mare în ianuarie 2012.

„(n.r. – râde) Când eram tânăr, îmi plăcea pokerul. Aici am pierdut multe. Nopți pierdute… m-am lepădat. Jucam la echipa FC Marriott (n.r. – râde). De la Farul jucam poker.

La Dinamo. N-am mai jucat poker de când am ajuns acolo. Ei mi-au zis de la început că dacă eram văzut practicând jocuri de noroc sau orice altceva, urma să fiu dat afară. M-am potolit din start.

Ionel Dănciulescu m-a luat cu el în cameră, îl apreciez că și-a bătut capul cu mine. A fost un grup bun acolo. Liviu Ciobotariu era antrenor, m-a acceptat la echipă, m-a ajutat mult. După 12 ani, la Sepsi, nu ne-am mai înțeles”, a mai spus Cosmin Matei.

Cosmin Matei, sincer: „Aș schimba multe. Ar fi trebuit s-o ascult mai mult pe actuala mea soție”

Cosmin Matei s-a căsătorit în 2020 cu Silviana Nica, alături de care are doi copii. Fotbalistul susține că în ciuda vieții extrasportive controversate pe care a avut-o, a muncit din greu pentru cariera sa de fotbalist.

„S-o ascult mai mult pe actuala mea soție, pe atunci prietena mea. A fost mereu cu sfaturi bune și m-a îndrumat bine. Eu am ales după mine, ce am crezut, tot timpul.

De foarte multe ori a fost greșit pentru cariera mea. Am muncit. Chiar dacă am avut o viață extrasportivă, chiar am fost muncitor. Aș schimba multe, dar n-avem timp să spun câte (n.r. râde)”, au fost cuvintele lui Cosmin Matei.

În străinătate, Cosmin Matei a jucat pentru Atromitos (Grecia), Genclerbirligi (Turcia) și NK Istra (Croația). Mijlocașul ofensiv mai are contract cu Sepsi până în iunie 2025. Fotbalistul a semnat cu Sepsi după retrogradarea cu Dinamo, la finalul sezonului 2021-2022.

ADVERTISEMENT
Tags: