Sport

Cosmin Olăroiu a câştigat Supercupa Emiratelor Arabe Unite! Oli, eliminat în prelungirile din Al Ain – Sharjah 0-1. Video

Cosmin Olăroiu a câştigat Supercupa Emiratelor Arabe Unite după ce Sharjah a învins-o pe Al Ain, scor 1-0. Antrenorul român a fost eliminat în prelungirile meciului.
25.02.2023 | 21:54
Cosmin Olaroiu a castigat Supercupa Emiratelor Arabe Unite Oli eliminat in prelungirile din Al Ain  Sharjah 01 Video
Cosmin Olăroiu a câştigat Supercupa Emiratelor Arabe Unite
ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu şi-a mai adăugat un trofeu în bogatul palmares ca antrenor, după ce Sharjah a învins-o pe Al Ain, scor 1-0, în Supercupa Emiratelor Arabe Unite. Antrenorul român a văzut din tribune finalul partidei, după ce a fost eliminat în prelungiri.

Supercupa Emiratelor Arabe Unite, noul trofeu din palmaresul lui Cosmin Olăroiu

Sharjah, echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, a învins-o pe Al Ain, scor 1-0, după ce Kodjo Fo-Doh Laba şi-a înscris, în minutul 29, în proprie poartă. Finala Supercupei Emiratelor Arabe Unite a fost arbitrată de Szymon Marciniak, cel care a fost la centru şi la finala Campionatului Mondial 2022.

ADVERTISEMENT

Meciul Al Ain – Sharjah 0-1 a fost prelungit cu 12 minute, iar Cosmin Olăroiu a avut o ieşire nervoasă pe finalul meciului. Tehnicianul de 53 de ani a intrat pe teren, iar Szymon Marciniak i-a arătat cartonaşul roşu.

Pentru Cosmin Olăroiu, Supercupa Emiratelor Arabe Unite este al doilea trofeu câştigat cu Sharjah, echipă pe care o antrenează din noiembrie 2021. În sezonul trecut, Oli a cucerit Cupa Preşedintelui, după 1-0 în finala cu Al Wahda.

ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu, palmares impresionat în fotbalul din ţările arabe

După ce a plecat de la FCSB, la finalul sezonului 2006-2007, Cosmin Olăroiu a antrenat, cu o singură excepţie, doar în ţările arabe. Prima aventură a avut-o la Al Hilal, pe care a pregătit-o în perioada 2007-2009 şi alături de care a câştigat trei trofee.

Cu Al Sadd, unde a antrenat între ianuarie 2009 şi decembrie 2010, a câştigat Cupa Qatarului. Apoi, Cosmin Olăroiu a stat pe banca lui Al Ain, echipă pe care acum a învins-o în Supercupa Emiratelor Arabe Unite, în perioada iunie 2011 – iulie 2013 şi a câştigat trei trofee.

ADVERTISEMENT

Cele mai importante rezultate le-a obţinut pe banca tehnică a lui Al-Ahli Shabab, pe care a antrenat-o în perioada 2013-2017. Aici, Cosmin Olăroiu a câştigat şapte trofee şi a fost finalist al Ligii Campionilor Asiei, după 0-0 şi 0-1 cu Guangzhou Evergrande.

Pentru o scurtă perioadă, în timp ce era antrenorul lui Al-Ahli Shabab, Cosmin Olăroiu a fost şi selecţionerul Arabiei Saudite. Oli i-a condus pe saudiţi la Cupa Asiei din 2015, însă nu a reuşit să treacă de faza grupelor.

ADVERTISEMENT

În 2018, Cosmin Olăroiu a preluat-o pe Jiangsu Suning, prima aventură în afara spaţiului arab. Doi ani mai târziu, în 2020, antrenorul român a devenit campion al Chinei, dar în februarie 2021 clubul s-a desfiinţat. Oli a revenit în ţările arabe după nouă luni de pauză şi a preluat-o pe Sharjah în noiembrie 2021.

ADVERTISEMENT