Fotbal intern

Cosmin Pașcovici a revenit în fotbal după tragedia prin care a trecut în urmă cu un an și jumătate: „E greu financiar, am primit o grupă de copii și juniori la Farul”

23.01.2020 | 14:42
Cosmin Pascovici a revenit in fotbal dupa tragedia prin care a trecut in urma cu un an si jumatate E greu financiar am primit o grupa de copii si juniori la Farul
Cosmin Pașcovici a luat titlul cu Dinamo în 2007. Sursă Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Cosmin Pașcovici, fost jucător la Dinamo, a trecut printr-o adevărată tragedie în octombrie 2018, când fiul său în vârstă de 14 ani pierdea lupta cu o boală necruțătoare. Acum, la aproximativ un an și jumătate de la tragicul eveniment, Cosmin Pașcovic declară că viața sa începe să reintre pe un făgaș normal și, de curând, a acceptat propunerea celor de la Farul de a antrena una dintre grupele de copii și juniori ale clubului.

Antrenor la Farul Constanța

Cosmin Pașcovici declară că trece printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar, dar va începe să antreneze o grupă de copii și juniori de la Farul Constanța, iar soția sa va intra în sistemul medical, după ce a parcurs 500 de ore de voluntariat.

ADVERTISEMENT

Soţiei mele i-a fost extrem de dificil. Încearcă şi ea să ducă o viaţă normală. A făcut cursuri de asistentă medicală ca să îl poată îngriji pe Denis şi acum, recent, a terminat cele 500 de ore de voluntariat de care avea nevoie pentru a putea intra în sistem.

Sperăm să găsească un loc de muncă decent. Vă daţi seama că e greu financiar, dar mergem înainte. Eu am primit acum o grupă de copii şi juniori la Farul, voi fi antrenorul lor. Am fost sprijinit de câteva persoane, atunci când s-a întâmplat nenorocirea au existat mesaje, telefoane, le-am apreciat ca atare.

ADVERTISEMENT

În general, însă, pot spune că lumea te uită, când nu mai eşti sus. Când eşti fotbalist şi eşti bun, toţi sunt lângă tine. Asta e viaţa”, a declarat Cosmin Pașcovici pentru Prosport.

„Cei de la Dinamo sunt morți și neîngropați”

Cosmin Pașcovici a vorbit și despre situația actuală de la Dinamo, club cu care a cucerit campionatul în sezonul 2006 – 2007. Fostul fundaș recunoaște că este afectat de perioada prin care trece echipa, dar situația s-ar fi schimbat în urmă cu trei ani, când „câinii” au fost aproape de a lua titlul.

ADVERTISEMENT

Sunt la curent cu tot ce se întâmplă în fotbalul românesc. Pe lângă faptul că doresc să fiu un bun antrenor, sunt şi legat pe viaţă de acest sport.

Ai mei, cei de la Dinamo, sunt morţi şi neîngropaţi, cum se zice. Mi se rupe sufletul să văd un club atât de mare într-o situaţia aşa jenantă.

ADVERTISEMENT

A fost sezonul acela când, dacă învingeau la Craiova, luau sigur titlul şi cred că s-ar fi schimbat soarta echipei. Acum, sper să nu se desfiinţeze”, recunoaște Cosmin Pașcovici.

ADVERTISEMENT