News

Costel Corduneanu s-a căsătorit cu iubita mai tânără cu 20 de ani. Motivul pentru care temutul lider ieșean a preferat un eveniment discret

Costel Corduneanu, cunoscut drept unul dintre capii lumii interlope din Moldova, s-a căsătorit cu iubita lui, cu 20 de ani mai tânără.
09.06.2023 | 18:23
Costel Corduneanu sa casatorit cu iubita mai tanara cu 20 de ani Motivul pentru care temutul lider iesean a preferat un eveniment discret
Costel Corduneanu a făcut cununia civilă cu Grațiela, după 16 ani de relație / COlaj foto: Fanatik / Sursă foto: Facebook Grațiela Corduneanu
ADVERTISEMENT

Liderul grupării Cordunenilor s-a căsătorit cu femeia care i-a fost alături în ultimii 16 ani. Costel Corduneanu și Grațiela Cercel au împreună trei copii.

De ce a lipsit Adrian Corduneanu de la nunta fratelui său

Costel Corduneanu (53 de ani), fost campion mondial la lupte libere (cadeți) nu a organizat o petrecere grandioasă, în stilul celor organizate în urmă cu câțiva ani de familia sa. El și Grațiela (33 de ani) au făcut cununia civilă doar în prezența rudelor și a câtorva prieteni apropiați.

ADVERTISEMENT

De la eveniment a lipsit fratele lui Costel, Adrian ”Beleaua” Corduneanu, care se afla în arest preventiv, într-un dosar legat de înșelăciuni imobiliare în valoare de 2,2 milioane euro. În urmă cu câteva zile, judecătorii l-au plasat pe Adrian Corduneanu în arest la domiciliu.

În schimb, la primărie a fost prezentă soția acestuia, Ramona, supranumită ”Diamantul Roz”. Și Ramona este cercetată în același dosar, însă se află sub control judiciar.

ADVERTISEMENT

Nici noua doamnă Corduneanu nu a fost scutită de probleme penale. În noiembrie 2022, Grațiela a fost plasată sub control judiciar, fiind cercetată pentru instigare la șantaj, într-un dosar de cămătărie. Aici, mai mulți membri ai familiei, printre care și Adrian Corduneanu, au fost bănuiți că șantajau concurenții unei rețele de săli de jocuri de noroc.

Costel Corduneanu a anunțat că renunță la afaceri necurate și se apucă de scris cărți

Costel Corduneanu a fost eliberat din închisoare în anul 2020 și atunci a promis că își va trece toate afacerile în legalitate, după modelul Nuțu Cămătaru. Mai mult, el spunea că vrea să se apuce de scris cărți.

ADVERTISEMENT

“Am făcut vreo șase ani de pușcărie, în total. Nu am făcut mult, dar îmi ajunge. Gata. Nu mai vreau. Am o vârstă. Eu vreau să mă apuc de scris, să ies din lumea asta. Vreau să scriu o carte despre viața mea, una despre justiție și una despre penitenciarele din România”, a declarat Costel Corduneanu pentru FANATIK.

costel corduneanu
Costel Corduneanu, alături de Florin Salam, pe vremea când o terminase cu sportul și intrase în lumea interlopă / Foto: Facebook

Considerat șef al uneia dintre cele mai temute grupări interlope din zona Moldovei, Costel a dezvăluit că a avut probleme de sănătate și că a suferit inclusiv o intervenție chirurgicală la inimă. De altfel la sfârșitul anului trecut, atunci când polițiștii au efectuat percheziții în dosarul ”Las Vegas”, cel mai mare dintre frații Corduneanu era plecat la o clinică din Germania.

ADVERTISEMENT

Costel Corduneanu a fost angajat MApN, cu grad de subofițer

Costel Corduneanu, poreclit ”Ștefan cel Mare”, a fost angajat ca subofițer în armata română, grad pe care l-a obținut pe vremea când activa ca sportiv pentru clubul Steaua București, care aparține de Ministerul Apărării Naționale.

Ca luptător, el și-a trecut în palmares un titlu de campion mondial la cadeți și unul de vicecampion european la seniori. Corduneanu a reprezentat de două ori România la Jocurile Olimpice: prima dată în 1992, la Barcelona, de unde s-a întors cu locul 9, iar al doilea în 1996, la Atlanta, unde a ieșit pe locul 14. Și Gheorghe Corduneanu, unul dintre frații lui, a practicat luptele libere și are un loc 7 la Jocurile Olimpice.

Costel Corduneanu a crescut într-o familie săracă, iar problemele financiare cu care s-a confruntat, în ciuda performanțelor sportive notabile, l-au determinat să urmeze calea infracțiunilor.

A doua căsnicie pentru Costel Corduneanu

Un fost antrenor al interlopului declara în EvZ că liderul grupării Cordunenilor ”n-a mai vrut să fie sărac și atunci a început să comită jafuri și să facă trafic de persoane, droguri și arme. Așa a început povestea clanului Corduneanu”. De cealaltă parte, Costel Coruneanu susține că și-a asumat trecutul, că a plătit pentru greșelile pe care le-a comis, însă a respins sintagma de ”clan” care se atribuie familiei din care face parte.

Costel Corduneanu este la a doua căsătorie, după cea cu Alina Bogdan, de care a divorțat în 2011, după zece ani de relație. Divorțul s-a pronunțat din culpa exclusivă a Alinei, care s-a mutat în Statele Unite, după divorț. Cei doi au mai rămas ”legați” printr-o proprietate imobiliară dintr-o zonă centrală a Iașiului, pentru care Corduneanu a deschis un proces de partaj în 2021.

ADVERTISEMENT
Tags: