News

Costinești, stațiunea care dă lovitura cu „împinge tava”. Cât costă un prânz preferat de români

Costinești atrage turiștii cu mâncare ieftină. Cât costă un prânz fără fițe în stațiunea tineretului.
25.06.2023 | 17:32
Costinesti statiunea care da lovitura cu impinge tava Cat costa un pranz preferat de romani
La Costinești se mănâncă ieftin și fără fițe, spun turiștii / Foto: captură video YouTube, Antena 3CNN
ADVERTISEMENT

Costinești a fost și în acest weekend una din stațiunile de la mare preferate de români. Vremea caldă a ținut cu turiștii, dar și restaurantele cu autoservire. Motivul? Prețurile mici, chiar foarte mici comparativ cu alte stațiuni de la Marea Neagră.

Cel mai ieftin, la „împinge tava” din Costinești

Costinești, stațiunea tineretului cum era numită altădată, nu a dus lipsă de turiști în acest weekend. Vremea bună a ținut cu ei, la fel și magazinele cu autoservire, numite și ele, tot altădată, „impinge tava”.

ADVERTISEMENT

Cum prețurile de anul trecut, dar și de la începutul actualului sezon estival în terasele și restaurantele de pe litoralul Mării Negre i-au speriat pe mulți, românii s-au orientat spre unitățile cu autoservire.

9 lei o porție de cartofi prăjiți

Judecând după prețuri, au și de ce, mai ales dacă se compară cu alte localuri. Spre exemplu, o porție de cartofi prăjiți (150 de grame) turiștii trebuie să scoată din buzunar doar 9 lei. Pentru un ardei umplut trebuie să plătească 13 lei.

ADVERTISEMENT

„Prețurile sunt mai mici chiar și de trei-patru ori față de alte stațiuni. Mâncarea este proaspătă așa că mulți vin aici pentru că vor să se bucure de o mâncare ca la mama acasă”, potrivit Antena3CNN.

Costinești, 18 lei o ciorbă de burtă

La mare căutare sunt și mâncărurile din orez, iahnia de fasole sau ciorbele. Printre acestea din urmă, nelipsita ciorbă de burtă pentru care turiștii plătesc doar 18 lei. Ciorba de văcuță este și mai ieftină: 16 lei. Turiștii preferă să ia masa de prânz în aceste localuri cu autoservire, spun că este mai ieftin decât la restaurante și mai practice.

ADVERTISEMENT

Faleza din Costinești, pericol pentru turiști și localnici

Însă la Costinești există o problemă veche, care poate constitui un pericol pentru turiști și pentru locanici. Faleza stațiunii este în pericil de prăbușire, pilonii de susținere amplasați de autorități s-au erodat și au cedat, prăbușindu-se în nisip.

Lucrări au fost făcute în 2012, și de atunci reabilitatea falezei tot așteaptă. Primăria Costinești spune că Apele Române poate gestiona situația falezei. Între timp, se așteaptă încheierea unor noi  proceduri de licitație, în speranța demarării unui proiect anul viitor.

ADVERTISEMENT

100.000 de turiști la malul mării în weekend

Pe litoral weekendul a fost unul aglomerat: peste 100.000 de turiști s-au cazat la malul mării. Această cifră este dublă față de weekendul trecut. La Mamaia, o noapte de cazare în regim de trei stele costă 275 de lei (mic dejun inclus). Prețurile pornesc de la  400 de lei pe noapte  pentru hotelurile de patru stele și chiar 1.000 de lei în cazul celor de cinci stele.

ADVERTISEMENT
Tags: