Life

Cove, dezvăluiri tari despre personajele LGBT din producțiile pentru copii și conflictul cu Ioana Ginghină

Cove a vorbit despre provocările producțiilor pentru copii în 2024, dar și care mai e situația cu Ioana Ginghină, după ce s-a plâns de el.
05.04.2024 | 14:14
Cove dezvaluiri tari despre personajele LGBT din productiile pentru copii si conflictul cu Ioana Ginghina
Cove, despre conflictul cu Ioana Ginghină și trendul personajelor gay în producțiile artistice pentru copii. Foto: Instagram/ Montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Cove a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK în care a vorbit despre tendința introducerii personajelor LGBT în tot mai multe producții pentru copii, dar și ce se mai întâmplă cu revendicările Ioanei Ginghină, care s-a plâns de modul în care actorul gestionează Teatrul Ion Creangă, unde artista lucrează.

Cove, despre munca de la teatru, contactul copiilor cu personaje LGBT și neînțelegerile cu Ioana Ginghină

Cove a fost extrem de sincer când a venit vorba despre provocările din teatru. A recunoscut că nu e ușor să lucreze cu artiștii, dar că încearcă pe cât poate să aducă armonie în instituția pe care o conduce.

ADVERTISEMENT

În interviul acordat pentru FANATIK, actorul a spus că, aparent, Ioana Ginghină nu mai are nemulțumiri cu privire la modul în care se lucrează la Teatrul Ion Creangă, de vreme ce nu s-a mai plâns public.

Cove încearcă să facă pace și armonie între actorii de la Ion Creangă: „Ai de-a face cu tot felul de personalități”

Cum merge treaba la teatru? E cu cafele, cu stat la birou? Ce provocări întâmpini ca director la Ion Creangă?

ADVERTISEMENT

–  Aparent, e ceva foarte simplu, așa… Lumea crede că a fi director de teatru, hai să vorbim doar de această ramură, e ceva foarte confortabil, adică stai comod la biroul tău, ai o secretară care îți aduce o cafea și la asta se cam rezumă activitatea… Din fericire, aș spune eu, pentru că eu sunt un om activ și n-aș putea să am o astfel de viață, munca asta de director de teatru vine cu o responsabilitate foarte mare. Cu atât mai mult în cazul teatrului nostru, Teatrul Ion Creangă, care este un teatru pentru copii, noi avem responsabilitatea formării publicului de mâine pentru toate teatrele din București și din țară.

Asta pentru că acel copil deprinde experiența mersului la teatru, odată cu venirea la spectacolele Teatrului Ion Creangă. Și, dacă prima experiență a lui nu este una plăcută, s-ar putea ca povestea asta să-l afecteze pentru tot restul vieții și el să nu mai fie sau, culmea, să fie spectatorul de mâine. Pe de altă parte, ai de-a face cu tot felul de personalități, actorii, artiștii, în general, sunt personalități complexe. Fiecare cu ideea lui, cu spiritul său creator, trebui să armonizezi totul, astfel încât actul artistic să fie cât mai bun și să se bucure de un real succes în rândul publicului nostru.

ADVERTISEMENT

Când vom avea un Harap Alb gay și negru? Ce crede Cove

Bănuiesc că ești la curent cu faptul că tot mai multe producții pentru copii, inclusiv desene animate, introduc personaje LGBT sau alte minorități nu neapărat sexuale pentru a-i învăța pe prunci ce înseamnă diversitatea. Care e vârsta potrivită de la care un copil poate să se uite la piese de teatru sau filme în care apar gay, lesbiene etc?

–  E o discuție ceva mai amplă. Nu știu dacă există o vârstă anume pentru a-i introduce pe copii în această diversitate a lumii în care noi existăm astăzi. Sigur, nu putem să negăm faptul că lumea în care trăim are o astfel de viziune și o astfel de deschidere, dar cred că uneori graba cu care vrem să îi integrăm pe copii în lumea reală s-ar putea să nu fie neapărat benefică.

ADVERTISEMENT

Sunt de părere că cei mici au nevoie să crească, să se formeze având drept principii valorile fundamentale, până la urmă, ale educației: bunătate, curaj, devotament… Lucruri pe care copiii le descoperă prin intermediul basmelor, prin intermediul poveștilor și adesea prin intermediul poveștilor clasice. Sigur că vine și momentul în care ei iau contact cu realitatea.

Deci vom avea și noi un Harap Alb negru și homosexual?

–  Nu știu dacă societatea românească este pregătită pentru o trecere atât de bruscă la astfel de subiecte. Sigur că influențele astea existând din lumea occidentală, probabil că în timp își vor face loc și în peisajul românesc, habar n-am. Cred că, deocamdată, societatea românească are o oarecare reticență la astfel de abordări.

Conflictul lui Cove cu Ioana Ginghină, aparent stins: „Lucrurile bune se aud mai greu!”

Te-ai împăcat cu doamna Ginghină? Avea niște revendicări…

Cove, despre Ioana Ginghină: –  Eu n-am avut niciun conflict cu doamna Ginghină. Dumnneaei, sigur, în calitate de actriță a avut niște nemulțumiri pe care și le-a exprimat public. Între timp, acele nemulțumiri se pare că nu mai sunt, s-au rezolvat…

Păi și acum de ce nu mai iese să spună că s-au rezolvat problemele?

–  Ca-n viață! (n. red.: râde) Întotdeauna lucrurile bune se aud mai greu!

Cove pregătește o mare surpriză la Prima TV

Alte proiecte în afară de teatru? Ce mai faci la Prima?

–  Sunt în continuare parte a echipei Prima TV. Suntem în pregătirea unui proiect despre care nu pot da foarte multe amănunte.

E vorba de un reality-show nou?

–  N-aș vrea… (n. red.: râde din nou) Uite, ar fi două variante, ori un reality-show, ori un quiz-show, pentru că „Primii câștigă” s-a bucurat de un real succes, dar o să vină toate detaliile pe viitor.

Planuri de Paște? Ții post?

–  Din păcate spun, mi-aș fi dori să am echilibrul necesar și puterea necesară să țin acest post al Paștelui… Planuri de Paște încă nu am. Cu siguranță, voi fi alături de familie undeva pe aici în zona Bucureștiului. Nu mergem mai departe.

ADVERTISEMENT