News

COVID-19 nu rezistă în faţa acestor anticorpi! Un tratament revoluţionar împotriva coronavirusului, descoperit de cercetătorii chinezi

01.04.2020 | 14:53
COVID19 nu rezista in fata acestor anticorpi Un tratament revolutionar impotriva coronavirusului descoperit de cercetatorii chinezi
ADVERTISEMENT

O echipă de cercetători chinezi a izolat mai mulţi anticorpi despre care spun că “sunt extrem de eficienţi” în blocarea capacităţii noului coronavirus de a intra în celule, care ar putea reprezenta în cele din urmă un tratament eficient împotriva COVID-19, scrie Reuters

COVID-19 nu rezistă în faţa acestor anticorpi! Tratament revoluţioar găsit în China

Nu există în acest moment niciun tratament dovedit pentru SARS-CoV-2, cel care s-a răpândit din China în întreaga lume declanşând o pandemie care a infectat mai mult de 850.000 de oameni şi a omorât 42.000.

ADVERTISEMENT

Yhang Linqi de la Universitatea Tsinghua din Beijing a spus că un medicament fabricat cu anticorpi precum cei pe care i-a găsit echipa sa ar putea fi cea mai eficientă abordare, inclusiv a unui tratament, cum este cel cu plasmă.

Dintre primii 20 de anticorpi testaţi, patru au putut să blocheze intrarea virală, iar dintre aceştia, doi au fost “extrem de buni” în acest sens.

Plasma conţine anticorpi, însă este restricţionată de tipurile de sânge. La începutul lunii ianuarie, echipa lui Zhang şi un grup de la Spitalul Poporului din Shenzhen au început să analizeze anticorpii din sângele prelevat de la pacienţii recuperaţi cu COVID-19, izolând 206 anticorpi, care au arătat ceea ce el a descris o “puternică” capacitate de a se lega de proteinele virusului.

ADVERTISEMENT

Au efectuat apoi un alt test pentru a vedea dacă ar putea împiedica virusul să intre în celule, a spus doctorul într-un inteviu pentru Reuters. Dintre primii 20 de anticorpi testaţi, patru au putut să blocheze intrarea virală, iar dintre aceştia, doi au fost “extrem de buni” în acest sens.

Echipa este concentrată pe identificarea celor mai puternici anticorpi şi, eventual, combinarea acestora pentru atenuarea riscului de mutaţie a coronavirusului. Dacă totul merge bine, ar putea intra în faza de testare, în primul rând pe animale şi apoi pe oameni.

ADVERTISEMENT

“Importanţa anticorpilor a fost demonstrată în lumea medicinei de zeci de ani deja”

Grupul a făcut un parteneriat cu Sino-U.S. Brii Biosciences, o firmă din Statele Unite, într-un efort de a “avansa mai mulți candidați pentru o intervenție profilactică și terapeutică”, se arată într-o declaraţiei a grupului Brii Biosciences.

“Importanţa anticorpilor a fost demonstrată în lumea medicinei de zeci de ani deja. Ei pot fi folosiţi pentru a trata cancerul, bolile autoimune şi bolile infecţioase”, a spus Zhang.

ADVERTISEMENT

Anticoprii nu sunt un vaccin dar au potenţialul de a oferi ajutor oamenilor din grupele de risc cu obiectivul de a preveni contractarea coronavirusului. În mod normal, ar fi nevoie de doi ani ca un  medicament să fie aprobat pentru utlizarea pe pacienţi, însă pandemia de COVID-19 arată că lucrurile se mişcă repede, iar paşii care anterior ar fi făcuţi în mod secvenţiali, acum sunt făcuţi în paralel.

“Datorită faptului că găsim mai mulţi candidaţi, în cele din urmă vom avea un tratament mai bun”

Zhang a postat descoperirea online şi speră ca anticorpii să fie testaţi pe oameni în 6 luni. Dacă vor fi eficienţi în teste, introducerea tratamentului va dura mai mult timp: “Este un număr de paşi care acum trebuie să fie făcuţi înainte ca acest tratament să fie utilizat pe pacienţii depistaţi pozitiv cu coronavirus.

Însă este foarte încurajator că se găsesc potenţiale tratamente şi există o şansă să fie testate. Datorită faptului că găsim mai mulţi candidaţi, în cele din urmă vom avea un tratament mai bun”, a spus specialistul Ben Cowling de la Hong Kong University.

ADVERTISEMENT