News

Cozmin Gușa, candidat susținut de AUR la Primăria Capitalei. ”Fie că voi câștiga, fie că nu, să-l impunem pe George Simion drept candidat la președinție”

Cozmin Gușă a acceptat propunerea liderului AUR de a candida la Primăria Capitalei. ”Nicușor Dan a fost emanatul Statului Paralel”
04.04.2024 | 12:22
Cozmin Gusa candidat sustinut de AUR la Primaria Capitalei Fie ca voi castiga fie ca nu sal impunem pe George Simion drept candidat la presedintie
Cozmin Gușă, cel mai recent anunțat candidat la Primăria Capitalei Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Cozmin Gușa (53 de ani) și-a anunțat joi revenirea în politică și candidatura, ca independent sprijinit de AUR, la Primăria Municipiului București. AUR are și un candidat propriu la PMB, în persoana lui Mihai Enache.

Cozmin Gușa, candidat susținut de AUR la Primăria Capitalei

Cozmin Gușă susține că a luat această decizie din cauză că ”am uitat să fim patrioți”, iar că suveranismul, patriotismul și conservatorismul ”trebuie să preia puterea” în România.

ADVERTISEMENT

”Pentru mine este o decizie complicată, nu este o decizie de oportunitate personală pentru că nu mi-am planificat viața în această direcție când m-am retras din politică.

E o decizie complicată la care am tot meditat. Nu-mi căutam de lucru la candidatură, dar propunerea lui George Simion este o propunere căreia, dacă îi dau curs, în mod evident poate să creeze o sinergie sau cum zicea Cristoiu o simbioză în curentul suveranist din România care este majoritar.

ADVERTISEMENT

Unul ca mine poate să aducă opțiuni în plus și un suport pentru acest curent necesar în România. Partidele clasice au făcut totul praf în ultimele decenii.

Aseară am stat de vorbă cu George Simion, ne-am întâlnit, și-a reiterat propunerea să candidez independent susținut de AUR la primăria Capitalei și pot să spun că concluzia a fost pozitivă, am acceptat.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care am acceptat a fost acela ca, prin candidatura mea, fie că voi câștiga, fie că nu, să-l impunem pe George Simion drept candidat la președinție”, a declarat Cozmin Gușă la Realitatea Plus.

Consultantul politic spune că Nicușor Dan a fost ”emanatul Statului Paralel” și a încurajat mafia care a cuprins Primăria Capitalei în ultimii 20-30 de ani.

ADVERTISEMENT

“Bucureștiul trebuie să fie un oraș prosper, iar companiile, dacă vor fi încurajate să investească așa cum se cuvine, probabil că-și vor putea folosi fondurile de șpagă și pentru salarii mai mari.

Cu Nicușor Dan mi se pare că este de din filmul ‘Gradinița de copii, plină e de jucării’.

Toți primarii generali și-au adus o serie de trepăduși cu care au sufocat administrația, amante care stau de 20-30 de ani pe fotoliile bine plătite de la PMB.

Nicușor Dan a făcut cel mai puțin împotriva acestei mafii, pentru că el a fost emanatul Statului Paralel”, a mai spus Cozmin Gușă.

Cozmin Gușă  a fost secretar general PSD în 2001-2003, când a trecut la PD înaintea prezidențialelor. Anul 2004 îl găsește director de campanie al lui Traian Băsescu.

A fost ales deputat de București pe listele Alianței Dreptate și Adevăr PNL-PD în 2004. În 2005, el a fondat alături de Aurelian Pavelescu și Lavinia Șandru partidul PIN, formațiune absorbită de UNPR în 2011. A revenit în PSD în 2019 pentru o scurtă perioadă, fiind exclus din partid.

ADVERTISEMENT