Fotbal intern

U Craiova – FC Botoșani 2-1 în play-off. Oltenii se apropie la 4 puncte de CFR Cluj şi urmează finala campionatului din Gruia. Avertismentul lui Bergodi: „Trebuie să fim mai buni în defensivă”

U Craiova  FC Botosani 21 in playoff Oltenii se apropie la 4 puncte de CFR Cluj si urmeaza finala campionatului din Gruia Avertismentul lui Bergodi Trebuie sa fim mai buni in defensiva
ADVERTISEMENT

Meciul Craiova – Botoșani, restanță din etapa a 3-a din play-off Casa Pariurilor Liga 1, are loc marți, 23 iunie, cu începere de la ora 20:00 pe stadionul Ion Oblemenco din Bănie. Înaintea acestei partide oltenii ocupă locul 2, la șapte puncte în urma liderului CFR Cluj, iar moldovenii sunt pe ultimul loc, al șaselea, fără nici o victorie de când a început play-offul la care participă în premieră. VEZI CELE MAI IMPORTANTE FAZE ALE MECIULUI.

U Craiova – FC Botoşani 2-1 (Nistor 31, Koljic 72 / Dugandzic 89)


UPDATE/ Echipele de start pentru Craiova – Botoșani:

  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (Vătăjelu 75), Acka (Ivanov 85), Bălaşa (Cosic 67), Bancu – Mateiu, Nistor (Gustavo 88), Cicâldău – Ivan, Koljic (Baiaram 85), Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi
  • FC Botoșani: Pap – Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Florescu (Carlone 82), Papa (Ebenhofer 69) – Ashkovski (Al. George 76), Keyta (Babunski 76), Ofosu (Fili 82) – Dugandzic. Antrenor: Marius Croitoru
  • Arbitru: Marius Bîrsan. Asistent 1: Mihai Marica. Asistent 2: Marius Nicoară
ADVERTISEMENT


Cristiano Bergodi, antrenor Universitatea Craiova: „Din punctul meu de vedere echipa a arătat mai bine din punct de vedere fizic, vreau să-i felicit pe băieți, era foarte important să câștigăm aceste două meciuri. E normal că încă sunt probleme, dar mi-au plăcut băieții, au jucat mai bine decât în meciul cu Astra.

Mi-ar plăcea ca echipa să fie mai compactă, dar creștem frumos. Totuși, trebuie să facem mai bine faza defensivă. Cred că Clujul are un atacant foarte bun, e vorba de Omrani, iar după el imediat vin Koljic și Dugandzic.

ADVERTISEMENT

Vom vedea dacă vom face schimbări, mai sunt zile până la meciul cu CFR, trebuie să văd cine poate juca, să nu facem schimbări la fiecare meci. Ne așteptăm la un meci frumos cu CFR.


Alexandru Mateiu, Universitatea Craiova: „Ne dorim să câștigăm meciul cu CFR Cluj. Suntem din ce în ce mai bine și cred că o să trecem de la meci la meci. Nu e o problemă să jucăm atât de des, chiar am jucat mai bine decât în meciul cu Astra.

ADVERTISEMENT

Și FCSB mai are șanse, și noi dacă batem la CFR, e echilibrat. E greu fără suporteri și sper să revină totul mai repede la normal. Mister e unul dintre cei mai buni antrenori și mă bucur să lucrez cu dânsul”.


Mihai Bălașa, Universitatea Craiova: „Da, ne place să trăim cu emoții, dar sper să învățăm din greșeli și să rezolvăm mult mai repede. Am simțit ceva la coapsă la spate și nu am vrut să risc pentru meciul cu CFR.

ADVERTISEMENT

E foarte greu să joci două meciuri în patru zile, dar era important să nu schimbăm echipa, ca să putem lega legăturile de joc. Mergem la Cluj să obținem victoria”.


Dan Nistor, Universitatea Craiova: „Scorul e puțin mincinos pentru că am avut multe ocazii. Ieri am împlinit șapte ani de la căsătorie și mă bucur și mai mult pentru că am înscris.

Meciul cu CFR e capital pentru noi, dacă vom câștiga păstrăm șanse, dacă pierdem rămânem cu 90%”


UPDATE, 23 iunie, ora 21:59 / Jucătorii Craiovei s-au bucurat simbolic către locul unde stătea galeria. Aceștia au avut microfoane și au cântat „Așa e la Craiova”, după care au cântat și „Să vină cașcavalul”, o nouă variantă la „Să vină banii”.


Min. 72 / Elvir Koljic a majorat cu scorul cu o lovitură de cap.


Min. 31 / Dan Nistor a deschis scorul cu un şut din afara careului, de la aproximativ 20 de metri.


UPDATE, 23 iunie, ora 20:00 / A început meciul U Craiova – FC Botoşani.


UPDATE, 23 iunie, ora 19:30 / Nicuşor Bancu va evolua având o atelă la mâna dreaptă. Internaţionalul român a fost călcat pe mână de unul dintre adversari în timpul meciului cu Astra.

U Craiova - FC Botoșani
Nicuşor Bancu va purta o atelă în U Craiova – FC Botoşani

UPDATE, 23 iunie, ora 19:22 / Andrei Ivan s-a prezentat la meci cu o coafură nouă la meci, după ce s-a vopsit blond.

U Craiova - FC Botoșani
Andrei Ivan s-a vopsit blond

UPDATE, 23 iunie, ora 18:15 / Universitatea Craiova va juca un meci amical cu FC Argeș mirecuri, 24 iunie, de la ora 11, pe teren propriu. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al piteștenilor, iar cel mai probabil Cristiano Bergodi va folosi jucători care nu au prins multe minute în prima echipă.

Partida se va desfășura pe unul dintre terenurile de antrenamente din baza sportivă a Craiovei, iar pentru FC Argeș va fi ultimul test înaintea reluării play-off-ului Ligii 2.


UPDATE, 23 iunie, ora 16:12 / Universitatea Craiova a postat pe pagina de Facebook o inițiativă inedită pentru suporteri, pe care îi roagă să se fotografieze cu însemnele clubului, iar aceștia s-au conformat:

’Şi ce dacă e vânt, şi ce dacă sunt ploi? / Nu ne vom opri din noapte în zori’ – aşa începe un cântec scris de Cristi Minculescu pentru echipa lui de suflet, Universitatea Craiova. Noi am continua cu: şi ce dacă e pandemie şi nu putem să ne vedem la stadion?

Vă încurajăm pe toţi să vă urmaţi instinctele şi să faceţi la fel: în fiecare zi când are meci Universitatea Craiova, indiferent dacă vă aflaţi acasă, pe drum, în maşină, la serviciu sau în vacanţă, afişaţi undeva, oriunde, oricât de mic, însemnele echipei voastre dragi.

Apoi faceţi o poză şi împărtăşiţi-o şi cu noi aici. Facem tot ce ne stă în putinţă ca să strângem rândurile celor uniţi de cea mai mare pasiune dintre toate: cea pentru Ştiinţa. Fiţi alături de noi, rămâneţi-ne aproape! AZI JOACĂ ȘTIINȚA!”.


UPDATE, 23 iunie, ora 10:20 / U Craiova porneşte cu prima şansă în meciul cu FC Botoşani, iar formaţia antrenată de Marius Croitoru nu a avut rezultate prea bune în Bănie. Din 2014 şi până în prezent, oltenii s-au impus de şase ori pe teren propriu, în timp ce botoşănenii au smuls două remize, în 2015 şi 2018.

Ultimul meci jucat între cele două echipe în Bănie s-a terminat cu victoria Universităţii Craiova, scor 3-1, pe 5 decembrie 2019. Mihăilă, Cicâldău şi Vătăjelu marcau golurile succesului obţinut de Ştiinţa, în timp ce pentru FC Botolşani înscria Ofosu.


UPDATE, 22 iunie, ora 16:30 / Antrenorul echipei Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi s-a arătat precaut înaintea partidei cu FC Botoșani, și le cere conducătorilor clubului timp pentru a își impune stilul.

”Am nevoie de timp pentru ca băieţii să înţeleagă ce vreau de la ei, sunt de 20 de zile aici, am trecut şi prin carantină, nu e uşor nici pentru jucători să se adapteze la noile idei de joc. Eu unde am fost am implementat un stil de joc care nu depinde de adversar.

Mi-a plăcut mereu ca echipa mea să ştie ce are de făcut pe teren. Deci eu nu mă gândesc 100% la echipa adversă. În acest moment pe mine mă interesează şi rezultatele, şi să jucăm un fotbal plăcut. În acest moment, dacă ar fi să aleg, aş alege rezultatul.

Botoşani e o echipă foarte bună, cred că a fost surpriza de până acum după ce a ajuns pentru prima oară în play-off. Trebuie să fim conştienţi că ei vor veni cu tupeu aici, au un antrenor care cunoaşte fotbalul şi nu ne va fi uşor.

Botoşaniul este o echipă periculoasă, cu jucători buni, precum Ofosu, Ashkovski sau Dugandzic, dar în ansamblu este o echipă foarte bună, iar acesta este marele merit al lui Marius Croitoru. Este un antrenor pe care-l apreciez, cunoaște fotbal, a fost un jucător foarte bun, pe care îl simpatizez”, a spus italianul.


Craiova a câștigat extrem de norocos în etapa precedentă, tot acasă, în fața Astrei Giurgiu, cu un gol înscris aproape de fluierul final, un debut cu dreptul, dar cu mari emoții, pentru noul antrenor al alb-albaștrilor, italianul Cristiano Bergodi.

Vestea bună pentru olteni este reintrarea în formă a atacantului bosniac Elvir Koljic, autorul unei duble, care după o accidentare care l-a ținut luni bune pe tușă, nu mai reușise să își demonstreze calitățile în careul advers.

Craiova – Botoșani restanța care îi poate aduce alte goluri lui Elvir Koljic

Dacă pofta de gol a lui Elvir Koljic i-a produs satisfacție lui Cristiano Bergodi în schimb apărarea, mai ales zona centrală, îl pune serios pe gânduri. Fundașul Acka a fost lent și greoi în multe intervenții și Bălașa a trebuit să fie foarte atent să repare greșelile africanului. Se simte lipsa lui Martic, Dielna sau Thiago Ferreira, toți plecați în perioada de pauză produsă de pandemie.

Nici evoluția unui om de bază al echipei din Bănie, internaționalul Nicușor Bancu, nu l-a mulțumit pe tehnicianul italian, mai ales că la faza golului Astrei fostul jucător al Craiovei, Raoul Baicu, a trecut ca în curtea școlii pe lângă statuia lui Bancu.

Gustavo ar putea juca de la început

Nu este deloc exclus ca brazilianul Gustavo să primească mai multe minute, chiar să înceapă din primul minut, după ce în cele 16 minute avute la redebutul în tricoul Craiovei a arătat destul de multe lucruri bune.

Cristiano Bergodi își avertizează jucătorii că nu trebuie deloc să fie relaxați pentru că Botoșani a pierdut acasă cu CFR Cluj, fiind convins că moldovenii vor avea cu totul altă prestație decât în etapa precedentă și vor pune probleme serioase.

Acesta este meciul care trebuia să se joace acum două săptămâni

Craiova – Botoșani ar fi trebuit să fie primul meci sub bagheta lui Cristiano Bergodi pentru olteni, însă meciul a fost amânat ca urmare a faptului că medicul echipei oaspete și un jucător de la echipa a doua a Botoșanilor au fost găsiți pozitivi la testul antiCOVID.

Moldovenii vin cu gând de răzbunare după ce autoritățile din Craiova i-au dat afară din hotelul unde erau cazați fără pic de menajamente. Patronul Botoșanilor, Valeriu Iftime, a fost foarte neplăcut surprins de modul în care au reacționat craiovenii într-un moment delicat și echipa lui Marius Croitoru spune că nu a uitat acel incident și modul în care au fost tratați.

Craiova are o cotă excelentă la victorie pentru bookmakeri

De cealaltă parte patronul Valeriu Iftime a recunoscut superioritatea evidentă a clujenilor, care au lichidat meciul încă din primele 12 minute, dar așteaptă ca echipa să reacționeze la Craiova. Croatul Duganzic a fost pentru prima dată când nu a înscris, în celelalte șase meciuri în care a jucat el marcând de fiecare dată.

Antrenorul Marius Croitoru a avut o discuție mai aprinsă cu jucătorii și le-a cerut ca aceștia să arate ca o echipă de play-off, să nu se mulțumască doar cu premiera calificării între primele șase. Casele de pariuri merg pe mâna Craiovei, dar cu o cotă foarte bună, 1,75, acordând 4,90 pentru o surpriză produsă de Botoșani, însă și 1,60 pentru un gol al moldovenilor nu e deloc o cotă de neglijat.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 2,27 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT