Sport

Craioveanu, îngrijorat înainte de Universitatea Craiova – Dinamo: „Sunt praf cu moralul”

Gică Craioveanu a vorbit pentru Fanatik despre derby-ul dintre Universitatea Craiova și Dinamo. Dezvăluiri despre Andrei Ivan și Mitriță. De ce crede că Dinamo va retrograda
11.11.2023 | 11:41
Craioveanu ingrijorat inainte de Universitatea Craiova  Dinamo Sunt praf cu moralul
Gică Craioveanu, sfaturi pentru Mihai Rotaru dacă vrea să aducă titlul mult așteptat la Craiova. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gică Craioveanu a analizat pentru FANATIK derby-ul dintre Universitatea Craiova și Dinamo de pe „Oblemenco”. Legenda oltenilor e îngrijorată de situația de la echipă, dar rămâne optimist înainte de debutul lui Ivaylov Petev pentru „lei”.

Gică Craioveanu, înainte de Universitatea Craiova – Dinamo: „Cu moralul sunt praf”

Gică Craioveanu face dezvăluiri din sânul echipei înainte de derby-ul din Bănie de duminică, 12 noiembrie, ora 16:00: „E groasă treaba pentru că echipa e căzută. Cu moralul sunt praf. Mai vorbesc cu ei: Băi, băieți, noi nimic?! Nu știu, s-au închis în ei, nu știu ce se întâmplă”.

ADVERTISEMENT

Venirea lui Ivaylov Petev la Universitatea Craiova nu a fost o surprinză pentru Craioveanu: „Nu m-a surprins venirea lui pentru că l-am văzut pe Mihai Rotaru foarte convins. E posibil să fie un antrenor bun.

Dar până unde te duce? Până la 20-25 de metri de poarta adversă. Nu mai mult. De-acolo nu mai poate să-ți facă nimic. Acolo intervine talentul, decizia de moment, precizia și tupeul. Dacă nu ai tupeu în fața porții nu faci nimic”.

ADVERTISEMENT

Gică Craioveanu a încercat să îmbărbăteze pe Andrei Ivan și Alex Mitriță: „Am vorbit cu ei”

Gică Craioveanu a discutat cu cei mai importanți jucători de la Universitatea Craiova înainte de meciul cu Dinamo: „Am vorbit și cu Ivan și cu Mitriță. Piticul mai ales e cu încredere. Andrei e mai tăcut, se vede că suferă mult. Ține mult în el. I-am văzut la antrenamente și au execuții, vână.

Vine meciul și băi, băiatule, se schimbă total! Uite Istvan, copilul ăsta. L-am văzut în vară la 5-6 antrenamente, nu la unul. Îl vezi că are reușite, că vrea. Ajunge meciul, praf!”, a mai spus fostul internațional român.

ADVERTISEMENT

Chiar și în aceste condiții, Gică Craioveanu e convins că Universitatea se va impune: „Și eu zic că le dăm 2-3 la 0. Tot timpul pentru noi a fost cel mai important meci. E o partidă pentru moral în primul rând și pentru public. Le transmit să demonstreze că sunt lei pe teren”.

Cum comentează situația dramatică de la Dinamo: „Îi văd în degringolandă totală”

Gică Craioveanu nu îi vede deloc cu ochi buni pe „câini”: „Pe Dinamo eu îi respect mult. Sincer nu vreau să retrogradeze pentru că e un club uriaș, care a avut jucători enormi. Îmi pare rău de ei, dar eu îi văd în degringoladă totală. Repet, totală.

ADVERTISEMENT

Mi se pare o echipă debusolată, o echipă fără spiritul ăla pe care l-au avut mereu. Că noi de-aia am avut rivalitate mare cu ei, pentru că aveam spiritul ăla de învingători”.

Dinamo e pe locul 15, cu doar 10 puncte, iar Craioveanu se teme de ce e mai rău: „La ei e mai greu, mai grav ca la noi. Ei chiar au probleme mari. Sper să nu retrogradeze, dar senzația pe care o lasă ei e că se cam duc. Dar au timp”.

Ce trebuie să facă Universitatea Craiova să câștige titlul. Mesaj pentru Rotaru: „Liniște și investiții”

În privința șanselor la campionat, lucrurile sunt și mai clare: „Cred că ne putem bate la primele trei locuri, dar nu la titlu. Ce faci dacă termini la 15 puncte de FCSB sau CFR Cluj ori Rapid? Rămân 7-8 puncte, deci 3 meciuri din 10 în play-off. E foarte greu…”.

Gică Craioveanu are și un sfat pentru Mihai Rotaru dacă vrea ca Universitatea Craiova să aducă titlul după mai bine de 30 de ani: „Trebuie un pic mai multă liniște și investiții. Jucători diferiți care să aibă spirit și să aducă un plus”.

ADVERTISEMENT
1,50 este cota exclusivă Betano pentru meciul Universitatea Craiova - Dinamo la pronosticul „1 solist”