Chef Florin Dumitrescu recomandă o rețetă delicioasă de crap cu mămăligă, mâncarea perfectă pentru Sfântul Nicolae. Se prepară ușor și este delicioasă, ideală pentru o masă în familie.
Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a prepara acest fel de mâncare.
Mujdeiul de usturoi îi va da un plus de savoare mâncării, iar renumitul bucătar a dezvăluit cum îl prepară ca să iasă ca la carte.
Rețeta de crap cu mămăligă, recomandată de Chef Florin Dumitrescu, este perfectă pentru o masă alături de cei dragi de Sfântul Nicolae.
În același timp, rețeta este potrivită pentru cei care țin Postul Crăciunului. În ziua de 6 decembrie este dezlegare la pește, fiind o sărbătoare marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox.
Citește în continuare și află care este modul de preparare pentru acest fel de mâncare recomandat de îndrăgitul jurat de la Chefi la cuțite.
Ingredientele din lista de mai jos sunt de ajuns pentru patru porții de mâncare. Timpul de preparare este de 60 de minute.
Crapul se taie în fâșii subțiri și se lasă la marinat în bere. Se dă apoi prin făină și mălai, după care se prăjește apoi în baie de ulei. Se scoate apoi crapul pe o hârtie absorbantă și se pune sare pe el.
Următorul pas este prepararea mămăligii. Se pune apă la fiert și se adaugă mălaiul. Se lasă să fiarbă și se amestecă constant. La final se adaugă untul, apoi mămăliga se scoate pe un fund de lemn.
Prepararea mujdeiului de usturoi reprezintă următorul pas pentru rețeta de crap cu mămăligă. Se taie cățeii de usturoi în felii subțiri și se lasă într-un bol cu o lingură de zahăr și o linguriță de sare.
După ce cățeii încep să se înmoaie, se zdrobesc și apoi se freacă cu ulei de floarea-soarelui. La sfârșit se adaugă smântâna.
Se poate adăuga și verdeață proaspătă (pătrunjel, mărar sau coriandru) după gust. Poftă bună!