Life

Creatura care poate face ravagii în curțile oamenilor din România. Pare inovensivă, dar este extrem de periculoasă

Creatura care poate face ravagii în curțile oamenilor din România. Poate să transmită multe boli și nici nu are prădători naturali.
29.07.2023 | 19:00
Creatura care poate face ravagii in curtile oamenilor din Romania Pare inovensiva dar este extrem de periculoasa
Creatura care poate face ravagii în curțile oamenilor din România. Foto: lovedeco.ro
ADVERTISEMENT

Care este creatura periculoasă care face ravagii în curțile românilor. Deși nu te-ai gândi, aceasta poate fi foarte periculoasă.

Creatura care poate face ravagii în curțile oamenilor din România

Limacșii sunt animalele care au început să invadeze curțile oamenilor. Se înmulțesc rapid și pot fi foarte enervați, dar mai ales ei lasă în urmă un mucus toxic.

ADVERTISEMENT

Limacșii sunt melci fără cochilie și deja au fost raporatați în mai multe zone, în special la câmpie și la munte. Oamenii din Brașov și Harghita au toate motivele să fie nemulțumiți mai ales pentru că specia este una invadatoare.

Limaxul spaniol sau limaxul ucigaș este noua specie care a apărut în grădinile oamenilor. Acesta ar fi ajuns la noi în țară odată cu florile importante din afară.

ADVERTISEMENT

Limacșii au mucus toxic

Cea mai proastă veste este că limaxul lasă în urmă un mucus toxic. Ei poartă multe bacterii periculoase și se târăsc pe fructe și legume cu ele.

Această creatură care poate face ravagii în curțile oamenilor din România poate să transmită și bacteria E.coli. Grădinarii sunt avertizați să poarte mănuși atunci când vor să îndepărteze un limax pentru a nu se infecta.

ADVERTISEMENT

Poți să vezi semnele apariției limacșilor la tine în grădină urmărind plantele. Acestea pot fi roase și mugurii vor fi, de asemenea, mâncați. Creaturile lasă în spate și o dâră albă și vâscoasă peste locurile unde trec.

Ca să scapi de ei, poți folosi plante care miros puternic. Spre exemplu, cimbrul, menta sau rozmarinul țin la distanță limacșii.

ADVERTISEMENT

“Eu nu am în grădina, dar seară vin din iarbă mare de la vecini și mănâncă din straturi tot ce prind. Dar mi-a zis cineva să pun în jurul straturilor sare mare.

Zis și făcut… și ce să vezi? Nu mai vin! Dar când plouă trebuie să pui iar că o mai spală ploaia”, a spus un român, conform acasă.ro.

ADVERTISEMENT