Life

Creatura periculoasă care face ravagii din Europa. Distruge culturile, dar și aparatele electronice din jurul ei

O creatură periculoasă face ravagii din Europa. Se răspândește extrem de repede, poate distruge aparatele electrice și are o mușcătură dureroasă.
12.09.2023 | 14:57
Creatura periculoasa care face ravagii din Europa Distruge culturile dar si aparatele electronice din jurul ei
Creatura periculoasă care face ravagii din Europa. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O creatură periculoasă se extinde în Europa. Este deja prezentă în mai multe țări și poate distruge toate aparatele electrice din calea ei. Mai mult de atât, mușcătura sa este extrem de dureroasă.

Creatura periculoasă care face ravagii din Europa

Solenopsis invicta este creatura care face ravagii în Europa. Vorbim despre o insectă care se răspândește extrem de repede. În Italia spre exemplu, o specie invazivă de furnici alogene deja a fost raportată.

ADVERTISEMENT

Iar cercetătorii se tem ca nu cumva acestea să se extindă în Europa. Cum au ajuns astfel de insecte în Europa? Deși sunt originare din America de Sud, se pare că importurile le-au adus și la noi pe continent.

Un nou studiu a demonstrat că și încălzirea globală a contribuit la acest aspect. Astfel, momente, doar în apropiere de Siracuza, în Italia, au fost identificate nu mai puțin de 88 de cuiburi de furnici roșii.

ADVERTISEMENT

De ce este periculoasă această creatură? Solenopsis invicta mai este numită și furnica roşie de foc. Spre deosebire de furnicile pe car ele știm deja foarte bine, înțepătura acesteia este una extrem de puternică.

De asemenea, această creatură dăunează culturilor și totodată, poate infecta aparatele electrice, mașinile, dar și computerele. De altfel, această specie este una extrem de distructivă.

ADVERTISEMENT

Furnica roșie de foc a cauzat pagube de miliarde de dolari într-un singur an

Cel mai rău este faptul că se poate extinde rapid în ”super colonii”. Cu ce se hrănește? Cu nevertebrate, dar și cu plante, ori vertebrate mai mari. Tocmai din acest motiv, ajunge să distrugă anumite culturi.

Această insectă generează și pagube imense. În locuri din America de Sud, precum Mexic, dar și în Caraibe, Australia, ori Statele Unite, insecta a reușit să provoace pagube de aproape 6 miliarde de dolari anual.

ADVERTISEMENT

Și nu doar în Italia, această creatură periculoasă a fost remarcată. Și în alte țări din Europa precum Spania, Finlanda, dar și în Țările de Jos, insecta continuă să se răspândească.

În ceea ce privește situația persoanelor care ajung să fie mușcate, acestea pot să resimtă o durere destul de mare, după cum spune autorul principal al studiului care a analizat această creatură, prezentă acum în Europa.

“Publicul ar putea juca un rol-cheie în detectarea S invicta, având în vedere că aceasta este frecvent întâlnită în zonele urbane şi în zonele adiacente. Este posibilă detectarea acestei furnici datorită înţepăturilor sale dureroase şi a movilelor caracteristice ale cuiburilor lor, deşi este necesară confirmarea unui expert.”, a declarat Mattia Menchetti, autorul principal al studiului.

ADVERTISEMENT