Life

Creatura rară care și-a făcut apariția pe teritoriul României. Au crezut că este o mutație genetică

Animalul uimitor care a apărut pe teritoriul României la începutul lunii aprilie. Este atât de rar, încât poate fi observat în anumite zone.
28.04.2024 | 08:00
Creatura rara care sia facut aparitia pe teritoriul Romaniei Au crezut ca este o mutatie genetica
Animalul rar pe care românii l-au văzut la începutul lunii aprilie. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Natura continuă să fie surprizătoare, inclusiv pe teritoriul țării noastre. Recent, în România, și-a făcut apariția o creatură rară, specială. Fiind pentru prima dată când au văzut o astfel de creatură, mulți au crezut că nu văd bine și că totul este în imaginația lor.

Pasărea rară care a fost zărită în anumite zone din România

Teoretic, cu toții știm că ecosistemul este complex și vast. Din miile de specii de animale și de păsări, oamenii au avut ocazia să vadă doar o parte din ele. Unele dintre ele, se pare că abia de acum încolo se lasă descoperite.

ADVERTISEMENT

Recent, pe teritoriul țării noastre și-a făcut apariția o pasăre spectaculoasă. Exemplarul este atât de rar, încât nimeni nu l-a mai văzut până acum. Tocmai din acest motiv, mulți au crezut că este vorba despre o mutație genetică.

La începutul lunii aprilie, anul acesta, rândunica roșcată a putut fi observată în diverse zone ale țării. Norocoșii au putut să admire acest exemplar rar și special în Giurgiu, Ialomița, București și Alba.

ADVERTISEMENT

Rândunica roșcată este foarte ușor de reperat, mai ales, având în vedere penajul ei deosebit. Gâtul și abdomenul acestei păsări sunt roșiatice, cu mici striații de negru. La fel ca speciile obișnuite de rândunică, coada acesteia este bifurcată și lungă.

În general, exemplarele de rândunică roșcată nu au mai mult de 19 centimetri lungime, iar greutatea lor ajunge la 29 de grame. Fiind o specie migratoare, aceasta are anumite perioade în care poate fi observată pe teritoriul României.

ADVERTISEMENT

În țara noastră există 1.500 de perechi de rândunici roșcate

Rândunica roșcată vine în țara noastră în luna aprilie și pleacă la finalul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Atunci, aceasta migrează către țările calde și poate fi întâlnită pe un teritoriu vast, în Mongolia, în sud-estul Siberiei și chiar și în Japonia.

De obicei, rândunica roșcată trăiește în zone deschise, acolo unde își face propriile cuiburi. Preferatele ei sunt văile abrupte, cheile sau coastele. Atunci când nu se află în perioada de cuibărie, rândunica roșcată poate fi observată pe terenuri și pajiști.

ADVERTISEMENT

La nivelul întregului glob, există 500 de milioane de exemplare de rândunică roșcată. La nivelul Europei, însă, populația de rândunici roșcate este estimată la peste 3 milioane de perechi.

Potrivit pasaridinromania.sor.ro, pe teritoriul țării noastre se estimează că există aproximativ 1.500 de perechi. Numărul lor crește de la an la an, mai ales după perioada de reproducere care coincide fiecărui sezon de habitat.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de...
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare. Un român, implicat în afacerea macabră
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii...
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă fenomenul
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Buletin furat sau pierdut în străinătate. Procedura de urmat pentru revenirea în țară
Buletin furat sau pierdut în străinătate. Procedura de urmat pentru revenirea în țară
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească...
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească Bodrum, suspectul, fostul soț al victimei, prins după 6 luni
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă....
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă. Cine le-a stricat prietenia