Life

Creatura rară care și-a făcut apariția pe teritoriul României. Au crezut că este o mutație genetică

Animalul uimitor care a apărut pe teritoriul României la începutul lunii aprilie. Este atât de rar, încât poate fi observat în anumite zone.
28.04.2024 | 08:00
Creatura rara care sia facut aparitia pe teritoriul Romaniei Au crezut ca este o mutatie genetica
Animalul rar pe care românii l-au văzut la începutul lunii aprilie. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Natura continuă să fie surprizătoare, inclusiv pe teritoriul țării noastre. Recent, în România, și-a făcut apariția o creatură rară, specială. Fiind pentru prima dată când au văzut o astfel de creatură, mulți au crezut că nu văd bine și că totul este în imaginația lor.

Pasărea rară care a fost zărită în anumite zone din România

Teoretic, cu toții știm că ecosistemul este complex și vast. Din miile de specii de animale și de păsări, oamenii au avut ocazia să vadă doar o parte din ele. Unele dintre ele, se pare că abia de acum încolo se lasă descoperite.

ADVERTISEMENT

Recent, pe teritoriul țării noastre și-a făcut apariția o pasăre spectaculoasă. Exemplarul este atât de rar, încât nimeni nu l-a mai văzut până acum. Tocmai din acest motiv, mulți au crezut că este vorba despre o mutație genetică.

La începutul lunii aprilie, anul acesta, rândunica roșcată a putut fi observată în diverse zone ale țării. Norocoșii au putut să admire acest exemplar rar și special în Giurgiu, Ialomița, București și Alba.

ADVERTISEMENT

Rândunica roșcată este foarte ușor de reperat, mai ales, având în vedere penajul ei deosebit. Gâtul și abdomenul acestei păsări sunt roșiatice, cu mici striații de negru. La fel ca speciile obișnuite de rândunică, coada acesteia este bifurcată și lungă.

În general, exemplarele de rândunică roșcată nu au mai mult de 19 centimetri lungime, iar greutatea lor ajunge la 29 de grame. Fiind o specie migratoare, aceasta are anumite perioade în care poate fi observată pe teritoriul României.

ADVERTISEMENT

În țara noastră există 1.500 de perechi de rândunici roșcate

Rândunica roșcată vine în țara noastră în luna aprilie și pleacă la finalul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Atunci, aceasta migrează către țările calde și poate fi întâlnită pe un teritoriu vast, în Mongolia, în sud-estul Siberiei și chiar și în Japonia.

De obicei, rândunica roșcată trăiește în zone deschise, acolo unde își face propriile cuiburi. Preferatele ei sunt văile abrupte, cheile sau coastele. Atunci când nu se află în perioada de cuibărie, rândunica roșcată poate fi observată pe terenuri și pajiști.

ADVERTISEMENT

La nivelul întregului glob, există 500 de milioane de exemplare de rândunică roșcată. La nivelul Europei, însă, populația de rândunici roșcate este estimată la peste 3 milioane de perechi.

Potrivit pasaridinromania.sor.ro, pe teritoriul țării noastre se estimează că există aproximativ 1.500 de perechi. Numărul lor crește de la an la an, mai ales după perioada de reproducere care coincide fiecărui sezon de habitat.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din...
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Cea mai bună grupă de sânge. O revelație și pentru savanți
Cea mai bună grupă de sânge. O revelație și pentru savanți
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”