Sport

Credinciosului Gigi Becali nu-i priește Paștele! În ultimii 5 ani, FCSB nu a fost niciodată lider de Înviere și a pierdut de fiecare dată titlul

CFR Cluj domină autoritar Casa Pariurilor Liga 1. Ardelenii au fost pe primul loc de fiecare dată în ultimii cinci ani înainte de Paște și la final au reușit să câștige mereu titlul în fața FCSB.
06.04.2022 | 18:18
Credinciosului Gigi Becali nui prieste Pastele In ultimii 5 ani FCSB nu a fost niciodata lider de Inviere si a pierdut de fiecare data titlul
FCSB se află la opt puncte distanță în clasament față de liderul CFR Cluj. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB își joacă ultima șansă la titlu în Casa Pariurilor Liga 1, chiar împotriva lui CFR Cluj, în Duminica Floriilor, cu exact o săptămână înainte de Paște. Gigi Becali a visat întotdeauna să fie pe primul loc de Înviere în campionat, însă anul acesta FCSB se află la nu mai puțin de 8 puncte distanță de campioana României.

Distanța în clasament dintre FCSB și CFR Cluj înainte de Paște în ultimii 5 ani. Ardelenii au câștigat de fiecare dată campionatul

În sezonul 2017-2018, echipa lui Gigi Becali se afla înainte de Sărbătorile Pascale la egalitate de puncte cu CFR Cluj. În 2018, Paștele a picat pe data de 1 aprilie.

ADVERTISEMENT

La finalul campionatului, CFR Cluj avea însă să câștige titlul, cu patru puncte avans față de FCSB (55 de puncte), primul titlu din seria triumfătoare de patru campioane consecutive cucerite.

CFR Cluj, avans important în lupta pentru titlu cu FCSB înainte de Paște în sezonul 2018-2019

În sezonul 2018-2019, CFR Cluj era lider în Casa Pariurilor Liga 1 și avea un avans substanțial de cinci puncte față de principala sa urmăritoare, FCSB.

ADVERTISEMENT

Paștele a fost sărbătorit pe data de 21 aprilie, iar CFR Cluj avea în acel moment 41 de puncte, față de FCSB (35 de puncte).

La finalul sezonului, ardelenii au reușit să cucerească din nou titlul de campioni, de data asta la mustață: 50 de puncte, față de 48 de puncte câte a acumulat FCSB.

ADVERTISEMENT

În 2020, fotbalul s-a oprit în toată lumea din cauza pandemiei de COVID-19 și s-a reluat după Paște

Fotbalul românesc a trecut prin momente grele în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, iar LPF a luat decizia ca Liga 1 să fie suspendată începând cu 12 martie.

Casa Pariurilor Liga 1 s-a reluat după o pauză îndelungată, abia în iunie 2020, însă pandemia a ajutat-o tot pe CFR Cluj care a fost lider în clasament și a reușit să câștige al treilea titlu consecutiv.

ADVERTISEMENT

De Paști, pe 20 aprilie, campionatul era oprit din cauza restricțiilor. CFR Cluj a „sărbătorit” Învierea de pe primul loc, cu 30 de puncte, cu patru mai multe decât FCSB și Universitatea Craiova (26 de puncte).

Echipa lui Dan Petrescu a reușit să termine campionatul la o diferență uriașă de FCSB: 18 puncte, iar bucureștenii terminau doar pe locul cinci, după ce ultimul meci dintre Universitatea Craiova și FCSB avea să nu se mai dispute. Clujenii terminau cu 49 de puncte, cu cinci mai mult decât locul doi, ocupat de Universitatea Craiova.

Sezonul trecut, CFR Cluj și FCSB s-au confruntat chiar a doua zi de Paște

În sezonul 2020-2021, tot CFR Cluj era lider înainte de Paște, însă cu doar două puncte peste FCSB, care începea deja să se obișnuiască cu poziția secundă pe podiumul Ligii 1.

CFR Cluj avea să câștige campionatul cu un avans confortabil față de principala și veșnica urmăritoare, FCSB: nouă puncte și cu Edi Iordănescu la timonă. Paștele a picat pe data de 4 aprilie.

Gigi Becali spera ca FCSB să fie de Paște pe primul loc în Liga 1: „De ce să nu putem fi? Îi batem și noi”

Înainte de meciul dintre CFR Cluj și FC Argeș, patronul FCSB încă mai viza la primul loc: „Păi de ce să fiu supărat? Păi de ce am pierdut șansa la titlu? N-am pierdut nimic. Dacă nu vrea să intre mingea în poartă, ce să faci… Încă sunt 5 puncte. Ce, ei au bătut (n.r. – CFR Cluj). Ieri a făcut Dumnezeu să nu câștigăm. Poate să facă Dumnezeu iar. Și poate să facă Dumnezeu ca ei să nu câștige nici cu Argeșul și să nu mai câștige niciun meci până la final.

(N.r. – Locul 1 de Paște?). De ce să nu putem fi? Îi bate Argeșul azi, îi bate și Craiova, îi batem și noi și de Paște suntem pe primul loc”, a declarat Gigi Becali, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Dacă CFR Cluj va pierde cu Universitatea Craiova, iar echipa lui Toni Petrea va câștiga pe teren propriu cu FC Voluntari și în deplasare în Gruia, FCSB s-ar putea apropia la doar două puncte de ardeleni și cu încă un meci direct rămas pe teren propriu.

CFR Cluj – FCSB, meci de titlu în Duminica Floriilor. Echipa lui Gigi Becali are doar o victorie în derby-urile jucate de Paști

FCSB își joacă ultima șansă la titlul în acest sezon cu o săptămână înainte de Paște, chiar pe terenul campioanei en-titre, însă anul trecut a ratat o șansă uriașă în meciul direct.

Chiar dacă Gigi Becali a spus-o de nenumărate ori că FCSB nu poate fi înfrântă în perioada Sărbătorilor Pascale, anul trecut bucureștenii au fost egalați în minutul 90+3, chiar a doua zi de Paște, iar CFR Cluj pleca de la Giurgiu cu un punct nesperat.

Ba, mai mult, FCSB a reușit doar o singură victorie în derby-urile de Paște, iar marea rivală Dinamo i-a administrat cea mai dureroasă înfrângere! Pe 7 aprilie 2007, se disputa unul dintre cele mai spectaculoase derby-uri, iar „câinii” reușeau să câștige în Ghencea cu 4-2, după o pauză de 18 ani.

Pe 25 aprilie 2021, FCSB avea să fie învinsă din nou de Dinamo pe teren propriu, cu 0-1, după un gol înscris de Gabi Torje.

FCSB a ratat șansa să se distanțeze de CFR Cluj de Paște în 2017

În 2017, FCSB reușea doar un rezultat de egalitate împotriva lui CFR Cluj, scor 0-0 , pe data de 17 aprilie, sub comanda lui Laurențiu Reghecampf, puncte importante care i-au costat în cele din urmă titlul de campioană.

Singura victorie într-un derby disputat de Paște a venit împotriva celor de la Universitatea Craiova. Pe 9 aprilie 2019, FCSB reușea să câștige pe Național Arena cu 2-0 și se apropia la doar două puncte de CFR Cluj.

  • 5 ani la rând a fost CFR Cluj pe primul loc în Casa Pariurilor Liga 1 înainte de Paște
  • 1 singur derby a câștigat FCSB de Paște

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Voluntari: 2,35 este cota pentru ”peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT