Sport

Un fost antrenor de la FCSB nu mai dă nicio şansă la titlu echipei lui Gigi Becali: „E terminată lupta… ce naiba!”

Ilie Stan, fostul antrenor al celor de la FCSB, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre șansele echipei lui Gigi Becali de a câștiga titlul, în acest sezon.
06.04.2022 | 13:45
Un fost antrenor de la FCSB nu mai da nicio sansa la titlu echipei lui Gigi Becali E terminata lupta ce naiba
În opinia lui Ilie Stan, FCSB nu mai are nicio șansă în lupta la titlu cu CFR Cluj. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

În ultima etapă din play-off-ul Ligii 1, FCSB a fost învinsă de Universitatea Craiova, scor 0-2. Iar liderul CFR Cluj s-a impus în fața piteștenilor de la FC Argeș, scor 2-0.

Ilie Stan nu mai dă nicio șansă FCSB-ului la titlu

Ilie Stan susține că FCSB nu mai are nicio șansă la titlul, deși, matematic, echipa lui Toni Petrea ar mai putea să termine campionatul pe primul loc. Totodată, fostul tehnician al roș-albaștrilor atrage atenția la faptul că schimbările dese din primul „11” al FCSB-ului dăunează foarte mult echipei.

ADVERTISEMENT

Ilie Stan: „E terminată lupta la titlu!”

Cum vedeți lupta la titlu, după ultimele rezultate ale FCSB-ului și CFR-ului?

– E terminată lupta la titlu! Nu mai… ce naiba! Dacă reușeau acum să o bată pe Craiova, da. Gata! Vă dați seama că ăștia de la CFR sunt atât de deștepți încât să nu mai piardă nimic.

A fost neașteptată victoria Universității Craiova, având în vedere că jucătorii olteni s-au confruntat cu gripa sezonieră.

ADVERTISEMENT

– Nicioadată nu seamănă un joc cu altul. Toată lumea spunea că îi bate. Dar nu e așa. Practic, și pentru cei de la Craiova era ultima șansă de a ajunge pe locul 2. Niciodată nu poți să spui că dinainte ești învingător. S-a văzut organizarea de joc mai pragmatică a celor de la Craiova, la începutul meciului. Apoi, când au avut ocazia, i-au taxat.

Ilie Stan: „Nu poți să faci tot timpul schimbări și experiențe!”

Ce greșeli vi se pare că au făcut cei de la FCSB?

– De mult vedem chestia asta. Nu am nimic cu antrenorul de la Steaua (n.r. FCSB). Dar, la ce lot are Steaua… Nu poți să faci tot timpul schimbări și experiențe, în condițiile în care ai un obiectiv de realizat.

ADVERTISEMENT

Petrescu ce schimbă? Schimbă foarte rar. Petrescu ține un nucleu de șapte-opt jucători. FCSB nu a avut agresivitate în joc. Nu poți să joci o dată cu un atacant, după joci cu doi, după joci cu trei…

Nu poți să-l vezi pe Octavian Popescu în dreapta, când el vine din stânga și dă la poartă exact în stilul lui Ilie Dumitrescu. Putea să joace acolo Coman. Se vede clar că aici nu este o singură voce care ia decizii. Se vede de la distanță că tot ce se întâmplă acum este pură întâmplare. De multe ori, când s-au câștigat jocuri, a fost datorită valorii individuale a jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Ca joc, FCSB nu-ți dă nicio speranță că ar putea să revină. Cu părere de rău… asta este situația. Nu că îmi pare rău. Mie îmi pare rău de suporteri. Ați văzut câți au venit la meciul cu Craiova. Nu îmi pare rău de deciziile pe care le iau cei din conducere, pentru că deciziile lor sunt neinspirate și anapoda.

Ilie Stan

Ilie Stan: „A fost diferență mare de atitudine și față de meciul cu FCSB!”

Jocul celor de la FC Argeș din meciul cu CFR Cluj cum vi s-a părut?

– Mi s-a părut că cei de la FC Argeș au avut o mulțumire de faptul că au intrat în play-off. Nu au avut aceeași dăruire și determinare din perioada în care încă nu erau calificați. A fost diferență mare de atitudine și față de meciul cu FCSB de la Piteși.

În rest, CFR-ul are același pragmatism, nu o interesează spectacolul. Pragmatism total! Petrescu așa a făcut tot timpul, așa a câștigat campionate. Ați văzut cât de mulțumit a fost Petrescu după meciul de la Farul Constanța, zici că a câștigat cu 4-0.

Găsiți explicații pentru gafa lui Joao Miguel de la primul gol al CFR-ului?

– Nici eu nu înțeleg ce a făcut Miguel. Poziția lui nu a fost bună, nu s-a informat. Aici trebuie să apreciem și decizia lui Debeljuh că s-a dus acolo și a prins mingea. Orice atacant venea să blocheze construcția adversarului, nicidecum nu mergea acolo.

Poate sunt mai naționalist, dar trebuie să dăm mai multă încredere jucătorilor români. O gafă din asta, cu un jucător căruia îi dai probabil 7-8 mii de euro… mai bine joci cu un român de trei mii de euro, care e mult mai responsabil, vrea să crească și joacă pentru echipa lui.

  • 2 este locul ocupat de FCSB în Casa Pariurilor Liga 1

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Voluntari: 1,60 este cota pentru ”sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT