News

Natalia Intotero şi Simona Bucura-Oprescu, noii miniştri ai Familiei şi Muncii, au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Update

Klaus Iohannis a semnat actele necesare. Ceremonia de depunerea jurământului va avea loc la ora 14.00, marcând începutul mandatului.
19.07.2023 | 14:04
Natalia Intotero si Simona BucuraOprescu noii ministri ai Familiei si Muncii au depus juramantul la Palatul Cotroceni Update
Simona Bucura Oprescu şi Natalia Intotero au depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni Foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT
19-07-2023
11:29

Noii miniştrii ai Muncii şi Familiei, Natalia Intotero şi Simona Bucura-Oprescu, au depus la ora 14.00 jurământul de învestire, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. La ceremonie au fost prezenţi şi ceilalţi miniştri ai guvernului, în frunte cu premierul Marcel Ciolacu.

Ceremonia de depunere a jurământului a durat doar câteva minute, iar preşedintele nu a făcut declaraţii.

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD şi preşedinte al comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor l-a înlocuit la Ministerul Muncii pe Marius Budăi, iar Natalia Intotero, preşedintele comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, o înlocuieşte în funcţia de ministru al Familiei pe Gabriela Firea.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, 19 iulie, decretele de numire în funcție a celor doi noi miniștri ai Muncii și Familiei. Mai exact, Simona Bucura Oprescu va ocupa funcția de ministru al Muncii și Solidarității Sociale, iar Natalia Intotero va fi ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Iohannis a semnat decretele de numire

Ceremonia de depunere a jurământului se va desfășura la Palatul Cotroceni, la ora 14. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială. Această acțiune oficială marchează începutul mandatului celor doi miniștri, în care se așteaptă să aducă contribuții semnificative în domeniile lor de responsabilitate.

ADVERTISEMENT

Simona Bucura- Oprescu este membru al Partidului Social Democrat (PSD) și deține funcția de deputat în Camera Deputaților. De asemenea, ea ocupă poziția de președinte al Comisiei de Administrație din cadrul Camerei Deputaților. Prin votul conducerii PSD, a fost aleasă să preia Ministerul Muncii.

Natalia Intotero, tot membru al PSD, este deputat în Camera Deputaților și ocupă funcția de președinte al Comisiei de Învățământ din cadrul aceleiași instituții. Ea a fost votată pentru a prelua portofoliul Ministerului Familiei.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a fost informat de premier cu privire la aceste nominalizări și a exprimat susținerea sa pentru numirile respective. Prin semnarea decretelor de numire, Președintele confirmă oficial preluarea funcțiilor de către cei doi miniștri.

Aceste schimbări în guvernare au fost privite ca o măsură importantă în eforturile de continuare și consolidare a politicilor sociale și de protecție a familiei și tineretului în România.

ADVERTISEMENT

Astfel, se așteaptă ca Simona Bucura Oprescu și Natalia Intotero să aducă experiența și expertiza lor în domeniile respective, contribuind la dezvoltarea și bunăstarea comunității române.

Încă o lege importantă, promulgată de Iohannis

Șeful statului a promulgat recent legea care vizează schimbarea rovinietei și introducerea noii taxe rutiere denumită TollRo. Această decizie va avea un impact imediat asupra tuturor șoferilor români.

ADVERTISEMENT

Guvernul a adoptat proiectul de lege la data de 22 iunie, stabilită să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2026. Potrivit noului sistem, vehiculele cu o greutate de până la 3,5 tone vor continua să plătească rovinieta, dar există o schimbare majoră pentru vehiculele cu o greutate mai mare de 3,5 tone. Acestea vor fi supuse unei taxe rutiere ce va fi calculată pe baza distanței parcursă.

ADVERTISEMENT