News

Creierul afacerii Hexi Pharma a pierdut procesul cu fosta iubită. Femeia a invocat problemele penale ale acestuia. Ce se întâmplă cu fiica celor doi

Miron Panaitescu, fost administrator al companiei Hexi Pharma și unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Dan Condrea, a pierdut definitiv procesul pe care l-a avut cu fosta iubită.
05.06.2022 | 09:58
Creierul afacerii Hexi Pharma a pierdut procesul cu fosta iubita Femeia a invocat problemele penale ale acestuia Ce se intampla cu fiica celor doi
Miron Panaitescu a fost prietenul și partenerul lui Dan Condrea, de la Hexi Pharma / Colaj foto: Fanatik , Sursă: Facebook Miron Panaitescu
ADVERTISEMENT

Miron Panaitescu, unul dintre oamenii-cheie ai companiei Hexi Pharma, judecat pentru evaziune fiscală, și-a dat în judecată fosta iubită și a cerut ca fiica lor, în vârstă de 10 ani, să aibă domiciliul la el. Cei doi s-au despărțit în anul 2017 iar relația lor s-a deteriorat în cursul anului 2020, pe fondul problemelor penale pe care acesta le avea.

Miron Panaitescu, război total cu fosta iubită

Miron Panaitescu, considerat ”creierul afacerii Hexi Pharma”, a cerut judecătorilor să dispună exercitarea la comun a autorității părintești și stabilirea locuinței minorei la el. În subsidiar, dacă nu se acceptă prima variantă, Panaitescu a cerut stabilirea unui program a legăturilor personale cu minora, cu două weekenduri pe lună pe care aceasta să le petreacă la el.

ADVERTISEMENT

Prietenul lui Dan Condrea s-a plâns magistraților că fosta iubită a avut o ”atitudine ostilă” și a refuzat ca acesta să aibă legătură cu minora, lucru respins categoric de femeie.

De cealaltă parte, femeia a declarat că minora și-a vizitat săptămânal tatăl la penitenciarele Rahova și Ploiești, acolo unde a executat o pedeapsă cu executare, într-un alt dosar, dar că experiența a fost traumatizantă pentru fetiță. Fosta iubită a susținut în fața judecătorilor că a asistat la o percheziție, într-unul din dosarele lui Panaitescu și că acesta s-a extras singur din viața fiicei lui, pe fondul stresului provocat de situația sa judiciară.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au stabilit ca fiica celor doi să rămână cu mama ei

”În concluzie, având în vedere starea psihologică reclamantului, determinată în principal de cele două viitoare condamnări, consecință logică de altfel pentru adulți, dar nu și pentru minori, pârâta a solicitat consiliere parentală pentru părinți, efectuată de orice D.G.A.S.P.C. de sector”, se arată în dosar.

Judecătorii au cerut inclusiv ca fiica lui Panaitescu să fie audiată în acest dosar, iar fetița a arătat că dorește să locuiască împreună cu mama ei.

ADVERTISEMENT

În octombrie 2021, Judecătoria sectorului 6 a decis ca autoritatea părintească să se exercite de către ambii părinți, cu domiciliul la mamă. De asemenea, Panaitescu urma să aibă un program ”minimal” în care să-și vadă fiica, însă doar în prezența mamei. De asemenea, administratorul Hexi Pharma urma să plătească ¼ din venitul său, sub formă de pensie alimentară.

Panaitescu a făcut apel, dar în urmă cu câteva săptămâni, acesta a fost respins, hotărârea fiind definitivă.

ADVERTISEMENT

Prietenul lui Dan Condrea, acuzat de evaziune fiscală la Hexi Pharma

În prezent, Miron Panaitescu a fost trimis în judecată în dosarul Hexi Pharma 2, alături de Attila Erdei, cei doi fiind acuzați de evaziune fiscală.

Conform rechizitoriului, Miron Panaitescu l-ar fi ajutat pe Dan Codrea să ”spele” 2,2 milioane euro și 9,5 milioane lei prin intermediul unor firme offshore din Cipru.

Banii ar fi fost trimiși acolo pe baza unor contracte fictive de prestări servicii. Ulterior, sumele au fost retrase direct de la ATM-uri sau transferate în conturile altor societăți, de unde au fost retrase în numerar.

Bărbatul a mai primit o condamnare, la sfârșitul anului 2021

Miron Panaitescu și-a petrecut deja aproximativ 10 ani în spatele gratiilor. În 2003, el a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru că a devalizat 100 de miliarde de lei vechi de pe bursă, folosind un sistem informatic al tranzacțiilor de valori.

În 2015, el a mai fost condamnat la 3 ani și 3 luni de închisoare pentru ucidere din culpă, după un accident în care i-a murit fosta soție.

În octombrie, 2021, fostul asociat al lui Dan Condrea a fost din nou condamnat pentru abuz în serviciu, la 4 ani și 3 luni de închisoare. El nu va executa această ultimă pedeapsă, considerându-se că fapta pe care a comis-o este concurentă celei pentru care a fost deja condamnat.

ADVERTISEMENT
Tags: