News

Crește bursa de merit pentru mai mulți elevi. Câți bani vor primi școlarii

O parte dintre elevii bucureșteni se vor bucura de burse de merit majorate. Consiliul Local Sector 1 a aprobat majorarea
09.11.2023 | 08:21
Creste bursa de merit pentru mai multi elevi Cati bani vor primi scolarii
Elevii din Sectorul 1 vor avea printre cele mai mari burse Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat marți, 7 noiembrie, suplimentarea burselor de excelență, de merit și de ajutor social cu sume cuprinse între 100 și 300 de lei, cu bani proveniți din bugetul local.

Crește bursa de merit pentru mai mulți elevi

Potrivit deciziei, bursa de merit pentru anul școlar 2023 – 2024 se mărește la 700 de lei, însă doar pentru elevii care au medii între 9.50 și 10, relatează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Astfel, bursa de excelență olimpică II va fi în valoare de 800 de lei, dintre care 700 de lei de la bugetul de stat, iar 100 de lei de la bugetul local. Bursa de merit, acordată elevilor care obțin media 9,50-10,00, în anul școlar 2023-2024, va fi de 700 de lei, dintre care 450 de lei de la bugetul de stat şi 250 de lei de la bugetul local.

De asemenea, bursa de merit acordată olimpicilor şi elevilor care obțin premiul I la etapele naționale ale concursurilor școlare va crește până la 700 de lei, dintre care 250 lei vor proveni de la bugetul local. Nu în ultimul rând, bursa de ajutor social va fi în valoare de 600 de lei, dintre care 300 de lei vor proveni de la bugetul local.

ADVERTISEMENT

”Am o veste bună pentru elevii din Sectorul 1, vor avea printre cele mai mari burse școlare din România.

Suplimentăm substanțial de la bugetul local sumele acordate de la bugetul de stat pentru: bursele de excelență olimpică, bursele de merit (elevii care au media între 9,50 și 10,00 și pentru cei care au obținut premii la olimpiade, concursuri școlare și competiții sportive vor primi 700 lei/lună- 450 lei sunt alocați de la bugetul de stat și 250 lei finanțați de la bugetul local) și am dublat bursa de ajutor social, care crește la 600 lei/lună (300 lei sunt alocați de la bugetul de stat și 300 lei finanțați de la bugetul local).

ADVERTISEMENT

Proiectul inițiat de mine a fost aprobat ieri în ședința Consiliului Local Sector 1”, a anunțat Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

Edilul a mai precizat că majorările burselor sunt parte a unu plan mai amplu ”de încurajare a educației și a performanței școlare în comunitatea noastră.

ADVERTISEMENT

Avem în derulare un program fără precedent de extindere a școlilor – elevii deja nu mai învață în trei schimburi, am finanțat cu sume record dotarea unităților de învățământ cu echipamente informatice de ultimă generație și derulăm programe școlare inovative -Educație pentru Viață (de tip afterschool) și Educație și Viitor pentru Toți (cursuri de limbi străine, de pregătire sportivă și de dezvoltare personală).

Într-o societate care le oferă de multe ori copiilor modele greșite de realizare academică în viață – diplome la universități fantomă, nepotisme și plagiate, noi îi îndrumăm către carte și dezvoltarea continuă a aptitudinilor”.

ADVERTISEMENT