News

Crimă între ucraineni, la Brăila. Fapta s-a petrecut pe o navă din port, făptaşul e dat în urmărire în toată România

Ucrainean ucis de un conaţional, pe o navă ancorată în portul Brăila. Criminalul a fugit de pe vas, iar acum e căutat în toată ţara
10.02.2023 | 10:47
Crima intre ucraineni la Braila Fapta sa petrecut pe o nava din port faptasul e dat in urmarire in toata Romania
Crimă între ucraineni, la Brăila Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O crimă înfiorătoare s-a produs în noaptea de joi spre vineri în portul Brăila, la bordul unei nave sub paviolion internaţional. Un cetăţean ucrainean a fost omorât de un conaţional de-al său, care imediat după producerea faptei a părăsit vasul, iar acum a fost dat în urmărire pe tot cuprinsul României.

Criminalul e căutat şi cu un câine de urmă

În jurul orei 04,00, s-a sesizat prin apel 112 faptul că la bordul unei nave sub pavilion internaţional acostată în Portul Brăila ar fi avut loc un conflict între doi cetăţeni ucraineni, după cum transmite Inspectoratul Judeţean de Poliţie Brăila.

ADVERTISEMENT

“Din primele date se pare că, în urma conflictului, unul dintre aceştia ar fi fost lovit în zona capului, rezultând decesul său, iar bărbatul bănuit de comiterea faptei ar fi părăsit imediat nava. Bărbatul a fost identificat de poliţişti, iar în acest moment poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Biroului de Investigaţii Criminale, Biroul Proximitate, Biroului de Ordine Publică, Biroul Rutier, S.A.S. şi poliţiile orăşeneşti, împreună cu poliţişti din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi, I.J.J., Poliţia Locală, desfăşoară activităţi de căutare, localizare şi depistare a acestuia”, se arată în comunicatul IPJ Brăila.

De asemenea, au fost instituite filtre şi în judeţele limitrofe, iar în activităţile de căutare este angrenat şi un câine de urmă. Au fost publicate şi semnalmentele presupusului criminal, precum şi o fotografie a acestuia, făcându-se apel la populaţie pentru a contacta actutorităţile în caz că l-au văzut.

ADVERTISEMENT
Puyko Iaroslav
Puyko Iaroslav

Semnalmente Puyko Yaroslav (foto sus): 172 cm înălţime, îmbrăcat cu o geacă verde închis, blugi albaştri, capul acoperit, având o borsetă asupra sa. Persoanele care pot oferi informaţii despre locul în care acesta se află sunt rugate să apeleze de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie, precizează IPJ Brăila.

Nu este prima crimă care se petrece între ucraineni pe teritoriul României, în ultimele luni. În iulie 2022, la Lehliu Gară, un refugiat ucrainean şi-a ucis mama, într-un acces de furie, în locuinţa pusă la dispoziţie temporar de o familie de români.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a anunțat mai multe persoane din localitatea Lehliu Gară, acolo unde locuia cu victima din luna mai, că și-a găsit mama decedată în pat, adăugând că femeia suferea de o boală incurabilă. În momentul în care au ajuns în locuință, polițiștii de la IPJ Călărași au suspectat că nu este vorba despre o moarte cauzată de boală, ci despre crimă, pentru că femeia avea mai multe vânătăi.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul și ucis mama într-un acces de furie cu multiple lovituri, în noaptea de 17 spre 18 iulie, în baia locuinței puse la dispoziție de familia de români, care se afla plecată în acel moment la mare, la Constanța.

ADVERTISEMENT

După ce şi-a ucis mama, bărbatul a încercat să muşamalizeze totul şi să facă să pară ca şi cum ar fi fost vorba de o moarte naturală. Și-a spălat mama dar și baia, ulterior a dus cadavrul în pat și a încercat să facă să pară că femeia murise în somn.

ADVERTISEMENT
Tags: