News

Crimă șocantă în SUA, având la bază războiul din Israel: băiețel musulman, ucis de un bătrân

O crimă șocantă, având la bază războiul din Israel, s-a produs în SUA, acolo unde un băiețel musulman a fost ucis de un bătrân.
16.10.2023 | 09:26
Crima socanta in SUA avand la baza razboiul din Israel baietel musulman ucis de un batran
Băiețel musulman de 6 ani din SUA, înjunghiat de zeci de ori de către un bătrân, din cauza conflictului din Israel. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un băiețel musulman de numai 6 ani a fost ucis cu 26 de lovituri de cuțit de către un bătrân de 71 de ani. Această crimă șocantă, raportată în SUA, are la bază războiul din Israel.

Băiețel musulman de 6 ani din SUA, înjunghiat de zeci de ori de către un bătrân, din cauza conflictului din Israel

În ultima săptămână, pe fondul conflictului din Orientul Mijlociu dintre Israel și gruparea islamistă Hamas, comportamentele antisemite și islamofobe s-au accentuat în toate colțurile planetei.

ADVERTISEMENT

Peste ocean, în Statele Unite ale Americii, oficialii FBI, împreună cu grupurile evreiești și musulmane, au raportat o creștere a retoricii pline de ură și amenințări. Din păcate, o crimă șocantă având la bază aceste sentimente a avut loc în weekend.

Joseph Czuba, un bărbat în vârstă de 71 de ani, este acuzat de crimă după ce și-a înjunghiat chiriașii, doi musulmani. Victimele sale sunt un băiețel de 6 ani și mama sa, de 32 de ani. Tragedia a fost consemnată sâmbătă dimineaţa într-o casă din Plainfield Township, la aproximativ 65 km de Chicago.

ADVERTISEMENT

Cazul a fost raportat la poliție chiar de mama micuțului. Într-un comunicat postat pe o pagină de socializare a biroului șerifului din zonă se arată că forțele de ordine au răspuns la un apel de urgență făcut de o femeie de 32 de ani. Ea a susținut că proprietarul locuinței unde stă cu chirie a atacat-o cu un cuțit.

Detectivii au reuşit să stabilească faptul că ambele victime ale acestui atac brutal au fost ţinta suspectului din cauza faptului că sunt musulmani şi a conflictului în curs din Orientul Mijlociu, care implică Hamas şi israelienii”, se arată în comunicatul şerifului, conform The Guardian.

ADVERTISEMENT

Potrivit mesajelor trimise de mamă către tatălui băiatului, care au fost dezvăluite de CAIR International, cea mai mare organizație musulmană pentru drepturile civile din SUA, când femeia a deschis ușa, proprietarul a încercat să o sufoce, apoi a înjunghiat-o, strigând: ”Voi, musulmanii, trebuie să muriți!”

Cum l-au găsit polițiștii pe atacator

De teamă, femeia s-a ascuns într-o baie pentru a suna la 911. Când a ieșit, a constatat că bărbatul i-a înjunghiat și fiul. ”Totul s-a întâmplat în câteva secunde”, a spus femeia, potrivit CAIR.

ADVERTISEMENT

Deplasați la locuința crimei, polițiștii l-au găsit pe suspectul în vârstă de 71 de ani lângă aleea casei. În locuință se aflau cele două victime înjunghiate, o femeie de 32 de ani și un băiat de 6 ani.

Suspectul a fost identificat ca fiind Joseph M Czuba, în vârstă de 71 de ani, iar poliția a spus că este proprietarul proprietății. ”Joseph Czuba nu a făcut nicio declarație detectivilor cu privire la implicarea lui în acest atac odios.

În ciuda faptului că suspectul nu a oferit o declarație poliției, agenții au reușit să adune suficiente informații prin interviuri și dovezi pentru a-l acuza oficial pe Joseph Czuba de numeroase infracțiuni”, a spus poliția.

Copilul de 6 ani a fost transportat la un spital local unde a fost declarat decesul. Mama sa este internată în stare gravă. ”Suntem șocați să aflăm că un proprietar din Chicago care își exprimă opinii anti-musulmane și anti-palestiniene a pătruns în apartamentul unei familii musulmane și i-a atacat cu un cuțit, rănind-o pe mamă și ucigându-i fiul de 6 ani, Wadea Al-Fayoume”, au spus cei de la CAIR, într-o postare pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT