News

Bărbat, evadat de la Spitalul Săpoca. Unde a fost găsit pacientul periculos

Un bărbat, internat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca în urma unei condamnări pentru viol, a evadat vineri din secția Ojasca.
02.03.2024 | 16:28
Barbat evadat de la Spitalul Sapoca Unde a fost gasit pacientul periculos
Bărbatul fusese internat ca măsură de siguranță după ce a violat o minoră Sursa foto: IPJ Buzău, Campus TV / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 36 de ani a fost căutat ore întregi de zeci de polițiști și jandarmi. Pacientul evadat fusese internat în Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță după ce în 2018 a violat și a agresat o minoră de 11 ani.

Bărbat, evadat de la Spitalul Săpoca

Alarma s-a dat în jurul orelor 22.00 printr-un apel la 112. Oamenii legii au fost anunțați că un bărbat, internat în secția exterioară Ojasca, a dispărut.

ADVERTISEMENT

”Poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi prin apel 112 că un pacient al Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, secţia Ojasca, a părăsit fără drept unitatea medicală în care era internat pentru măsură de siguranţă.

Urmare a sesizării, au fost mobilizate cu operativitate echipaje din dispozitivul de ordine publică, dar şi poliţişti de investigaţii criminale, luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii au demarat activităţile specifice în vederea depistării persoanei şi înlăturării oricărei eventuale stări de pericol. Concomitent, au fost organizate şi instituite filtre pe căile principale de acces.

Bărbatul în vârstă de 36 de ani este din comuna Tâmboeşti, judeţul Vrancea. Are 1,75 metri înălţime, constituţie atletică, păr tuns scurt, ochi albaştri și merge ușor aplecat de umeri. Când a plecat din spital era îmbrăcat în pijamale”, a informat IPJ Buzău.

ADVERTISEMENT

A fost demarată o operațiune de căutare la care au participat zeci de polițiști și de jandarmi, cu câini de urmă și aparate de termoviziune.

“Polițiștii de investigații criminale ce scotoceau perimetrul adiacent unității medicale au fost anunțați de către o localnică cu privire la faptul că geamul unei clădiri nelocuite este spart.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor la clădirea indicată, polițiștii l-au depistat pe bărbatul de 36 de ani din Vrancea”, a declarat Ane Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău, citată de Antena 3 CNN.

După fuga bărbatului, poliția a demarat o anchetă. De asemenea, se fac verificări interne la nivelul unității medicale pentru a se stabili cum a fost posibil ca pacientul să evadeze.

Fugarul era internat în secția din Ojasca a Spitalului Săpoca din luna ianuarie 2023, când a fost transferat din Iași. Acolo fusese internat în 2019, după o sentință a magistraților care l-au condamnat pentru violul comis asupra unei minore de doar 11 ani.

ADVERTISEMENT