News

Criminalul de la Grădina Botanică din Craiova, trimis în judecată: ”Plecase de acasă cu intenția de a ucide”

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj l-a trimis în judecată pe criminalul de la Grădina Botanică din Craiova. Acuzațiile aduse de procurori.
15.09.2023 | 19:00
Criminalul de la Gradina Botanica din Craiova trimis in judecata Plecase de acasa cu intentia de a ucide
Decizie a procurorilor din Dolj: criminalul de la Grădina Botanică din Craiova, trimis în judecată. Sursa foto: gds.ro / jurnalul.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La mai bine de două luni şi jumătate de când a avut loc oribila crimă din Grădina Botanică din Craiova, criminalul lui Meliss, Mario Alexandru Fojică, a fost trimis în judecată.

Decizie a procurorilor din Dolj: criminalul de la Grădina Botanică din Craiova, trimis în judecată

Un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, emis vineri, 15 septembrie, arată că procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a tânărului de 17 ani.

ADVERTISEMENT

Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, tentativă de omor calificat, port fără drept de obiecte periculoase şi respectiv folosirea fără drept de obiecte periculoase. Procurorii au ajuns la concluzia că acesta plecase de acasă cu intenția clară de a ucide pe cineva.

”A luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor.

ADVERTISEMENT

Astfel, chiar dacă inculpatul nu cunoştea cele două victime, din modul în care acesta a acţionat, rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i dosar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun”, se arată în comunicatul procurorilor.

Oamenii legii au mai constatat că, pe 27 iunie, în ziua crimei, inculpatul a avut asupra sa un cuţit, într-un mijloc de transport în comun, în timpul deplasării de la domiciliul său din comuna Calopăr până în Craiova, apoi şi în locuri de distracţie şi agrement, respectiv în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova şi mai apoi în Grădina Botanică.

ADVERTISEMENT

Meliss și prietenul său, victimele elevului de la Liceul Militar Craiova

Crima din Craiova a avut loc pe 27 iunie 2023. La orele după-amiezii, Meliss, o fată de 14 ani și Emi 20 de ani (prietenul ei) se aflau în Grădina Botanică din oraș. La un moment dat, un băiat în vârstă de 17 ani s-a apropiat de ei. Prietenul tinerei ar fi sărit în apărarea ei.

A urmat un schimb de replici, apoi conflictul a degenerat. Agresorul a scos un cuțit și l-a înjunghiat de mai multe ori pe tânărul de 20 de ani. Fata a intervenit și a încercat să îi despartă. Gestul său s-a dovedit a-i fi fatal. Atacatorul s-a năpustit asupra ei și a înjunghiat-o și pe ea de mai multe ori.

ADVERTISEMENT

În urma atacului, Meliss și-a pierdut viața, iar tânărul de 20 de ani a fost grav rănit. Emi a petrecut mai multe zile în spital, fiind ulterior externat. Criminalul, în vârstă de 17 ani, era elev la Liceul Militar Tudor Vladimirescu din Craiova.

Ucigașul a fost reținut de Poliție în aceeași zi. La acea vreme a făcut mărturisiri halucinante. I-ar fi atacat pe cei doi tineri într-un acces de furie.

ADVERTISEMENT